Internetvietnē "Pieci.lv" Grēviņš piesaistīs jauniešu auditoriju radio (papild.) • IR.lv

Internetvietnē “Pieci.lv” Grēviņš piesaistīs jauniešu auditoriju radio (papild.)

10
Toms Grēviņš vada pasākumu. Foto: Evija Trifanova, LETA
Roberts Blass

Jaunajā internetvietnē – no “Positivus” apskatiem līdz jauno žurnālistu izpausmēm 

Jaunizveidotā interneta platforma “pieci.lv“, kas kā pilotprojekts darboties sāka 14.jūlijā, savai mērķauditorijai – jauniešiem – piedāvās mūziku apvienojumā ar jauno žurnālistu veidotu saturu, informē Latvijas Radio (LR) vadītājs Jānis Siksnis. 

Bijušais “Radio 101” dīdžejs Toms Grēviņš, kas iesaistījies idejas realizācijā, Ir.lv teica, ka projekta mērķauditorija ir gados jauni cilvēki vecumā no 15-30 gadiem. Patlaban interneta vietnē skan aizvadīto “Positivus” festivālu mūzikas ieraksti, tomēr, kā teic Grēviņš, “pieci.lv” tiešraidē būs klausāmas arī šā gada festivāla uzstāšanās un intervijas ar mūziķiem.

“Skaidrs, ka šobrīd neviena LR frekvence lielākā Latvijas un Baltijas festivāla atspoguļošanai nevar atvēlēt tik lielu raidlaiku,” kāpēc ideju nevar īstenot jau esošā LR1 raidījuma “Positivus ritmi mūzikā” ietvaros skaidro Grēviņš.

Tāpat viņš piebilst, ka šādu ideju iepriekšējos gados īstenojuši “Radio 101” un “Radio SWH”, tāpēc tradīcijas esot nepieciešams turpināt. Viens no projekta mērķiem ir piesaistīt arī ārzemju auditoriju, teic radio dīdžejs, tāpēc internets esot optimālākā idejas realizācijas platforma. Grēviņš informē, ka projektam uz “Positivus” norises laiku piesaistīts pieredzējis festivāla apskatnieks, bijušais Grēviņa kolēģis Artis Volfs.

“Mēs gaidām ļoti lielu ārzemju cilvēku interesi par šo projektu. Uz festivāla laiku mums tas ir ļoti svarīgi. Tas ir starptautiski saprotams un patērējams produkts,” projekta starptautiskos mērogus uzsver dīdžejs.

“Positivus” ir vienojies ar Eiropas raidorganizāciju apvienību “European Broadcasting Union” par festivāla norišu translēšanu visā Eiropā, tāpēc vienīgais vietējais radio, kas ņem dalību apvienībā – LR – ,izveidojot interneta platformu, apņēmies projektu īstenot, atgādina Grēviņš.

LR vadītājs Jānis Siksnis informē, ka LR šis projekts izmaksā 5000 latu. Vaicāts, kāpēc projekts netiek īstenots vienotā sabiedriskā medija portālā www.lsm.lv, viņš skaidro, ka tam patlaban ir izteikts ziņu saturs, “tas neiet kopā ar konkrēto projektu”. Viņš pieļauj, ka lsm.lv tehniski jāpilnveido, lai varētu tajā izvietot šādu saturu.

Tāpat Siksnis skaidro, ka galvenais ir auditorijas iepazīstināšana ar projektu un tās pozitīvs novērtējums, tāpēc neesot uzstādījuma to sasaistīt ar sabiedrisko mediju.

Siksnis Ir.lv teic, ka dažu nedēļu garumā pēc “Positivus” vietnē tiks atskaņotas labākās mūziķu uzstāšanās, kā arī tiks atskaņoti citu Eiropas festivālu ieraksti. Tomēr, kā atklāj Siksnis, ja vietne būs pieprasīta, to plānots attīstīt, proti, tajā ļaus izpausties jauno žurnālistu apvienībai “39. kabinets”, kas patlaban skan LR viļņos un kuru vada žurnālists Kārlis Dagilis.

Lai piesaistītu jauniešu auditoriju, jauno censoņu veidotais saturs tikšot papildināts ar pašmāju un ārzemju mūziku, atklāj Siksnis.

“Domāju, ka esam izveidojuši labu jauno žurnālistu komandu, kurai ir sava auditorija, bet pasaules prakse ir tāda, ka nevar efektīvi runāt ar jauniešiem, ja viņiem nepiedāvā mūziku. Nav vērts LR taisīt vēl vienu frekvenci,” saka Siksnis, piebilstot, ka internets ir vieta, kur vislabāk piesaistīt jauniešu auditoriju.

Vaicāts par to, kas finansē projektu, LR vadītājs atklāj, ka aplikāciju un vietnes uzturēšanu apmaksā Latvijas Radio, tomēr piesaistīti arī atbalstītāji – “Positivus”, kas LR apgādā ar festivālu ierakstiem un ļauj translēt uzstāšanās tiešraidē, “Tele 2”, kas ar projektu iepazīstina savus klientus, kā arī portāls “Inbox.lv”, kas ir populārākā pašmāju interneta vietne, kas arī apņēmusies veikt informatīvo kampaņu.

(papildināta ar ziņām par projekta izmaksām)

Komentāri (10)

Jeļena Upīte 15.07.2013. 21.01

Pastāv taču Latvijas radio 5/ NABA, kas it kā esot jauniešiem domāts.

+3
-1
Atbildēt

1

Aldīna 31.07.2013. 23.52

Atbalstu tāda radio izveidi, tikai doma par ārzemju auditorijas piesaisti man likās nesaprotama. Ja ārzemju latviešu, tad ir ok, ja vispār ārzemnieku, tad nesaprotu. Kaut pašreizējais radio Naba arī varētu palikt un Latvijas Radio 5 piešķirt citu frekvenci. Ja tās nav un cik saprotu šī doma nav jauna, tad vajag likvidēt vienu vai vairākas, kuras nepilda NEPLP uzstādijumus!

+1
0
Atbildēt

0

Sanšains 15.07.2013. 15.20

Tukšas ākstības.

+4
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu