NEPLP uzdod Radio pievērsties sadarbībai ar LTV • IR.lv

NEPLP uzdod Radio pievērsties sadarbībai ar LTV

21
Televīzijas tornis. Foto: Lita Krone, LETA

Uzdots attīstīt LR un LTV kopējo interneta platformu “Lsm.lv”

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) apstiprinājusi Latvijas Radio (LR) vadības mērķus 2013.gada otrajam pusgadam. Viens no tiem – LR jāvelta īpaša uzmanība sadarbībai ar Latvijas Televīziju (LTV), informēja NEPLP.

NEPLP devis uzdevumu LR vadībai veikt kvalitatīvi uzlabota un pamatota sabiedriskā pasūtījuma izstrādi 2014.gadam, iesaistot NEPLP Sabiedrisko konsultatīvo padomi. Savukārt, lai paaugstinātu LR kopīgo resursu izmantošanas efektivitāti, jāizstrādā LR programmu savstarpējās sadarbības un mijiedarbības modelis. Nepieciešams turpināt ieviest satura veidošanas un satura savstarpējās izmantošanas principus un kārtību, kā arī starpkanālu pašreklāmu.

Ņemot vērā mediju dinamisko attīstību digitālajā vidē, LR nepieciešams pievērst īpašu uzmanību sadarbībai ar LTV, attīstot LR un LTV kopējo interneta platformu “Lsm.lv” un nodrošināt portāla regulāru sasaisti ar abu sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās esošo saturu, kā arī veicot portāla mārketinga kampaņu visa sabiedriskā pasūtījuma gada garumā.

Tāpat ir jāizstrādā savstarpējās sadarbības modelis ar LTV, kas nodrošina sabiedriskā pasūtījuma gaitā veidoto raidījumu saturisko un pašreklāmu sinerģiju.

Jau ziņots, ka starp LR sabiedriskā pasūtījuma prioritātēm 2013.gadam ir multimediāla satura veidošana interneta vidē, kvalitatīva piedāvājuma veidošana jauniešiem, satura paplašināšana visās ētera programmās. Šo mērķu sasniegšanai galvenie uzdevumi ir jaunu raidījumu veidošana LR1 un LR3 programmās, LR2 saturiskā attīstība un LR4 nostiprināšana par informācijas līderi krieviski raidošo raidstaciju vidū, radioteātra attīstība un kopējo LR kvalitātes standartu uzturēšana.

 

Komentāri (21)

Inese 12.07.2013. 15.29

Rokas nost no Latvijas Radio!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu