Nosauktas piecas labākās Latvijas skolas • IR.lv

Nosauktas piecas labākās Latvijas skolas

35
Saeimas deputāte Ina Druviete, Ata Kronvalda fonda prezidents Henriks Danusēvičs, Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntis Vasiļevskis un Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas pārstāvji ar saņemto balvu balvas "Lielā pūce" un "Mazā pūce" pasniegšanas ceremonijā. Foto: Evija Trifanova, LETA

Vēl piecas skolas šogad saņēma arī “Mazās pūces” balvu

Par sekmīgu darbu talantīgo skolēnu izglītošanā otrdien balvu “Liela pūce” saņēma trīs Rīgas skolas, pa vienai no Valmieras un Daugavpils.

Šogad “Lielo pūci” saņēma Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Daugavpils Krievu vidusskola, Rīgas Zolitūdes ģimnāzija, Āgenskalna Valsts ģimnāzija un Valmieras Valsts ģimnāzija, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) konsultante sabiedrisko attiecību jautājumos Elīna Pētersone.

IZM labākajiem skolu kolektīviem šajā mācību gadā tika piešķirta arī balva “Mazā pūce”, ko saņēma Daugavpils Saskaņas pamatskola, Rīgas 89.vidusskola, Rīgas Herdera vidusskola, Rudzātu vidusskola un Balvu pamatskola.

2012./2013. mācību gada novērtējums veidots, iekļaujot mācību priekšmetu valsts un atklāto olimpiāžu, Zinātnisko darbu konferences, kā arī 2012.gada starptautisko olimpiāžu rezultātus. Latvijas skolu novērtējumā šajā mācību gadā iekļuvušas 111 lielās un 129 mazās skolas. Novērtējumā apkopoti olimpiāžu un konferenču rezultāti, kas publiskoti VISC mājaslapā, vai kurus Ata Kronvalda fonds saņēmis no atklāto olimpiāžu, valsts mēroga zinātnisko konferenču, tehnisko un radošo skašu organizatoriem.

Ceļojošo balvu “Lielā pūce” pirmo reizi pasniedza 1988./1989. mācību gadā. Balvas dibinātāji bija Izglītības un zinātnes ministrija, Jauno zinātnieku un speciālistu padome, jaunatnes firma “Kontakts”. Tajā laikā Latvijas virzībai uz suverēnu valsti sevišķi svarīga loma bija uzkrātajam intelektuālajam potenciālam un prasmei to izmantot. Dibinātāji uzskatīja, ka nākamo zinātnieku, speciālistu un vadītāju izveides pamatposms ir skola, tādēļ ir jāstimulē skolotāju darbs ar talantīgajiem skolēniem un jānodibina balva labākajiem skolu kolektīviem, balstoties uz mācību darba rezultātiem.

Skolu kolektīvi tiek grupēti mazajās un lielajās skolās pēc 10.-12. klašu skolēnu skaita. Katrai skolai tiek piešķirti punkti atkarībā no skolēnu saņemtajiem apbalvojumiem. Skolai ar lielāko punktu skaitu piešķir valsts olimpiādēs vai skatēs 10 balles, atklātajās olimpiādēs 15 balles un zinātniskajās konferencēs 20 balles. Pārējām skolām balles aprēķina proporcionāli saņemto punktu skaitam, skaidro ministrijā.

Pilns reitings skatāms interneta vietnē “www.skolureitings.lv“.

 

Komentāri (35)

Māris Vasiļjevs 10.07.2013. 11.00

Apsveicu skolas ar augstiem reitingiem. Vienlaikus iesaku novērtēt arī tās skolas un pedagogus, kuri strādā ar ne tik sekmīgajiem. Eksmāmenu rezultāti liecina, ka zināšanu līmenis valstī nav augsts, piemēram, matemātikā:http://visc.gov.lv/vispizglitiba/eksameni/statistika/2013/dokumenti/20130704_1.jpg

+2
0
Atbildēt

2

    anna_svitina > Māris Vasiļjevs 10.07.2013. 12.08

    apskaties eksāmenu jautājumus, ko un kā viņi jautā. daudzi skolotāji, vecāki nespēj saprast vai atbildēt uz dažiem uzdotajiem jautājumiem.
    kā arī jautājumu vērtējumi ir interesanti.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Māris Vasiļjevs 10.07.2013. 12.36

    “daudzi skolotāji, vecāki nespēj saprast vai atbildēt uz dažiem uzdotajiem jautājumiem.”
    ===
    Jāsūta skolā…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Kristīne 10.07.2013. 09.22

Godīgi sakot, man svarīgāka likās ziņa, ka valsts/IZM nenodrošina kvalitatīvu vidējo izglītību “profenēs” (vienlaicīgi pašiem nīdot par šo skolu zemo prestižu)…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu