Raksta “Nacistu mednieki” autoram • IR.lv

Raksta “Nacistu mednieki” autoram

106
Ložmetējs "Maksims" pasākumā Uzvaras parkā pie pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem šogad. Foto: Evija Trifanova, LETA
Josifs Korens

Organizācijas “Pasaule bez nacisma” vadoša pārstāvja atbilde Ir.lv autora publikācijai

28.jūnijā portālā „Ir.lv” tika publicēts Māra Cepurīša, Austrumeiropas politisko pētījumu centra līdzstrādnieka, „atmaskojošais” raksts „Nacistu mednieki” Latvijā, Krievijā un pasaulē“.

Raksta apakšvirsraksts man kā Starptautiskās cilvēktiesību kustības „Pasaule bez nacisma” (PBN) prezidija loceklim skan draudoši, intriģējoši: „Jānorauj maskas no Cvetkovas un kustības „Pasaule bez nacisma”. Autors izlēma noraut maskas un īstenoja to Latvijas valdošajai politiskai elitei tradicionāli raksturīgā veidā.

Pirmais, kas mūsu kustībā saniknojis autoru, ir tas, ka Vašingtonas konferencē „Pasaule bez nacisma” pieaicinātā Latvijas Saeimas deputāte Irina Cvetkova uzdrošinājās ASV kongresa telpās skaļi pateikt, ka Latvijā glorificē un godā “Waffen SS” veterānus un ka uz šīs godināšanas fona Latvijā arvien biežāk vērojami neonacistisku izpausmju uzplūdi. Acīmredzot Cepurīša kungs ir tā aizrāvies ar Austrumeiropas pētīšanu, ka ikgadējos pompozos gājienus 16.martā, pieminekļu un memoriālu atklāšanu par godu “Waffen SS” leģionāriem viņš vienkārši nav ievērojis.

Un kā lai to ievērotu? Mūsdienu Latvijā ir kategoriski liegts runāt par “Waffen SS” latviešu leģionu. Nekas tamlīdzīgs nav bijis. Mums vienkārši ir bijuši latviešu leģionāri, kuru priekšā Latvijas prezidents aicina noliekt galvu, jo viņi ar ieročiem rokās aizstāvēja Latvijas neatkarību. Zem hitleriešu karogiem un dodot zvērestu Hitleram. Un to, ka šodien Latvijā svin hitlerisko uzvaru gadskārtas, pētnieka kungs arī neievēro, jo viņš taču nodarbojas ar Austrumeiropas pētniecību, viņam pietrūkst laika pievērsties Latvijai.

Iespējams, tamdēļ eksperta kungs ļoti cer, ka Saeimas Ētikas un mandātu komisija* stingri nosodīs deputāti Cvetkovu, kura iedrošinājusies ne tikai ievērot visu augšminēto, bet arī izklāstīt to visu Kapitolija kalnā.

Es ieteiktu spert vēl vienu soli pirms komisijas sēdes. Likumiski apstiprināt, ka “Waffen SS” leģiona “Lettland” veterāni īstenībā ir esesieši nu tikai tā mazlietiņ, bet to lielākā daļa ir patiesi esesiešu cīnītāji par Latvijas neatkarību. Un lai visa Saeima pieņem šādu likumu, lai neviens vairs neuzdrošinātos pīkstēt pretī. Tiesa, tomēr paliek bažas, ka ne Briselē, ne Vašingtonā to nesapratīs, bet kas mums par daļu, mums taču ir sava īpaša vēsture.

Godātais autors sāka noraut maskas no pašas kustības un tās vadības. Cepurīša kungā vērojama kāda redzesloka savdabība. Uzdodot mērķi attēlot PBN kā absolūtu Krievijas projektu, ārpus viņa uzmanības palika tas, ka 15 prezidija locekļi, kuri nosaka organizācijas darbības virzienus, pārstāv 12 valstis. To skaitā ir: Garoija Eliza, Helsinku grupas advokāte vārda un reliģisko brīvību jautājumos (Grieķija); Germane Anna, Ukrainas prezidenta padomniece; Vaiskirhens Gerts, nesenā pagātnē EDSO speciālais pārstāvis antisemītisma jautājumos, bijušais Bundestāga deputāts, VSDP spīkers ārpolitikas jautājumos (Vācija) – iespējams, šos cilvēkus autors neievēroja. Ne visai korekti būtu viņiem piekarināt „Kremļa rokas” etiķeti. Toties ilgi un sīki apraksta Borisu Špīgeli, īpaši akcentējot to, ka organizācijas izveidošanas brīdī Špīgela kungs bija Krievijas Federācijas senators.

Man kā Latvijas iedzīvotajam ļoti gribētos pavaicāt autoram – ja Latvijas neatkarības atjaunošanas brīdī Saeimas spīkers Anatolijs Gorbunovs bija Latvijas kompartijas CK sekretārs, bet ievērojama deputātu daļa – LKP un komjaunatnes dažāda ranga sekretāri un instruktori, tad kā labā strādā mūsu Saeima?

Tiekot skaidrībā ar personālijām, autors pāriet pie organizācijas darbības.

Proti, kā tas tagad ir modē, vispirms ir jāparakņājas svešās kabatās. Autoru ļoti interesē, no kurienes mēs ņemam naudu. Pēc viņa versijas, organizāciju pilnīgi finansē Krievijas valsts struktūras. Kā pierādījumu viņš piemin Torgavas (Vācija) apaļo galdu. Par to, ka šo apaļo galdu tika kopīgi organizējuši pilsētas municipalitāte un PBN un tas bija veltīts vēsturiskās tikšanās pie Elbas gadadienai, autors vienkārši noklusē. Latvijā nav modē runāt par datumiem, saistītiem ar nacisma sagrāvi. Toties autors ir pārliecināts un cenšas pārliecināt arī lasītājus, ka visu ir finansējis Krievijas „A.Gorčakova Sabiedriskās diplomātijas fonds”.

Vienīgais, kas šajā tekstā ir patiesība, ka fonds ir Krievijas. Bet, pirmkārt, tā ir nevalstiska organizācija, kuru finansē privātpersonas, otrkārt, PBN prezidija locekļi bija ieradušies uz šo pasākumu par savu naudu.

Tālāk autors uzbrūk organizācijas veiktajam monitoringam. Un te nu es tiešām piekritīšu viņam par Krievijas fonda piešķirto grantu. Cepurīša kungs cenšas šokēt lasītājus ar skaitļiem, cik saņem cilvēki, kuri nodarbojas ar monitoringu. Piemēram, Ls 66 000 (94 000 eiro) 2011.gadā. Tepat ir norādīts valstu, kurās veikts monitorings, saraksts. Pavisam astoņas valstis. Un tagad atcerēsimies aritmētiku: 94 000 dalīsim uz 12 mēnešiem un sadalīsim starp astoņām valstīm. Ņemot vērā to, ka valsts monitoringa ikmēneša referāts vidēji ir 10-12 lapas (šī nauda tiek izmantota tulkojumiem četrās valodās), vai Cepurīša kungs būtu ar mieru strādāt par šādu naudu, vai par pamfletiem žurnālā „Ir” labāk maksā?

Autoram ir īpaša pieeja pašai monitoringa būtībai: viņu aizkaitina, ka vairāki materiāli ir no preses izdevumiem vai interneta. Viņš gan atzīmē, ka ir informācija arī no valsts iestādēm. Bet kur tad, godātais, ņemt informāciju? No garāmgājējiem vai tirgus sievām?

Cepurīša kungam Latvijas ziņās krīt uz nerviem tas, ka tiek skarti bezpilsonības jautājumi. Būs jāatgādina autoram, ka pats monitorings saucas: „Tiesiska radikālisma, neonacistu noskaņu UN TO SOCIĀLĀ PAMATA monitorings”. Tiešām, bezpilsonības jautājumi nav neonacisma izpausme. Bet tā sociālais pamats – viennozīmīgi. Cepurīša kungs, vai neatceraties, ar ko sākās ebreju vajāšana nacistiskajā Vācijā? No Nirnbergas rasistiskiem likumiem, kad visiem ebrejiem tika atņemta pilsonība. Tāpat kā pirms dažiem gadiem izteicās toreizējais Latvijas Saeimas deputāts Visvaldis Lācis, toreiz, 1935.gadā, vācu ebrejiem sacīja: „Jūs neesat nepilsoņi, Jūs nekas neesat!”

Bez tam, konkrēti par Latvijas nepilsoņu tēmu, kura ļoti nepatīk autoram, raksta tādas nopietnas starpvalstu institūcijas kā ANO Rasu diskriminācijas likvidācijas komiteja un Eiropas Padomes Cīņas pret rasismu un neiecietību komisija. Viņi apzinās, ka šī problēma ir saistīta ar rasismu.

Vai Cepurīša kungs nevēlētos arī viņiem paskaidrot, ka viņi ir uz vienu roku ar Kremli?

Un visbeidzot visspožākā pērle no pētnieka kunga kolekcijas.

Pēc viņa ieskatiem, pilnīgi neapšaubāmi par PBN un Krievijas Ārlietu ministrijas ciešiem sakariem liecina tas, ka PBN statūtos, kā arī KF ĀM ārpolitikas konceptā ir gandrīz vienādi rakstīts: „Aktīvi uzstāties pret ekstrēmismu, neonacismu, jebkāda veida rasu diskrimināciju, agresīvu nacionālismu, antisemītismu un ksenofobijas izpausmēm, kā arī centieniem pārskatīt vēsturi ar mērķi radīt konfrontāciju un realizēt revanšisma politiku un pārvērtēt Otra pasaules kara rezultātus.”

Pētnieka kungs, kā jūs uztverat organizācijas ar nosaukumu „Pasaule bez nacisma” pamatdarbības formulējumu? Domājams, ja pētnieka kungs pievērstu uzmanību tūkstošiem pretnacistisku un pretrasistisku organizāciju un kustību pamatdokumentiem, viņš sāktu šausmināties, cik tam Kremlim ir garas rokas.

Un beigās vēlētos Cepurīša kungam sacīt, ka mēs esam priecīgi sadarboties un jau sadarbojamies ar dažādu valstu organizācijām un struktūrām, kuras atbalsta mūsu kustību. Pietiekami atgādināt, ka vienai no autora pieminētajām un „Pasaule bez nacisma” organizētajām konferencēm patrons bija Eiropas Padomes ģenerālsekretārs Jaglands Turbjerna kungs, un mēs labprāt sadarbotos arī ar Latvijas valsts struktūrām. Diemžēl Latvijā atbalstīt šādas organizācijas valsts līmenī nav modē. Latvijas varas aprindām daudz mīļāki ir “Waffen SS” veterāni.

Autors ir starptautiskas tiesībsargājošas kustības „Pasaule bez nacisma” prezidija biedrs

* 4.jūlijā Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, izvērtējot deputāta Valda Liepiņa (RP) iesniegumu par deputātes Irinas Cvetkovas (SC) publisko izteikumu atbilstību deputātu Ētikas kodeksam, nolēma izteikt Cvetkovai rakstveida brīdinājumu.

 

Komentāri (106)

Andris 09.07.2013. 08.20

1. citāts. Josifs Korens: „Latvijas Saeimas deputāte Irina Cvetkova uzdrošinājās ASV kongresa telpās skaļi pateikt, ka Latvijā glorificē un godā “Waffen SS” veterānus un ka uz šīs godināšanas fona Latvijā arvien biežāk vērojami neonacistisku izpausmju uzplūdi.”
Ja jau „uzdrošinājās”, jāsecina, ka personai, kura šādu viedokli paudusi, ir bijusi nepieciešama drosme un, otrkārt, raksta autors ir vienisprātis ar izteikas autori – Latvijā reāli glorificē (nepaskaidrojot gan, kādā veidā noris šī glorifikācija, jo karā kritušo pieminēšana ikvienā normālā valstī ir pašsaprotama aksioma) un „neonacistisku izpausmju uzplūdi” valstī – kā sniega lavīna, kas brāžas no kalna.
Interesanti apgalvojumi bez neviena pierādījums. Starp citu, iespējams, ka nav lieki piebilst, ka Maskavas Visu Svēto katedrālē i šodien (vai jebkurā citā dienā) ikviens interesents var nolikt svecīti un noskaitīt lūgsnu pie krievu emigrantu, SS ģenerāļu piemiņas plāksnes. Pieļauju, ka šī raksta autoram nav zināms ne tur fiksētie Skorodumova un Turkula, ne atamanu Škuro, Krasnova vai Sultana Gireja vārdi… Skumja J. Korena nekompetence, taču ir tā, kā ir.
2. citāts, no kura patiesi aizraujas elpa: „Mūsdienu Latvijā ir kategoriski liegts runāt par “Waffen SS” latviešu leģionu.” Protams, visas vēsturnieku sarakstītās grāmatu grēdas, kas pēdējos 20 gadus publicētas, ir tikai ilūzija. Pat, pieļauju, b. Korenam vieglāk uztveramā M. Krisina grāmata „Latišskij ļegion SS: včera i segodņa” (Maskava: Veče, 2006, 284 lpp.) Nevar taču būt, ka tieši par J. Korenu tiktu stāstīta bezgaumīgā anekdote par čukču, kurš apgalvo, ka ir nevis lasītājs, bet gan rakstītājs!
Tagad, kad vairs par b. Korena kompetenci nav jābrīnās, nebrīnīsimies arī par 3. citātu – „šodien Latvijā svin hitlerisko uzvaru gadskārtas”. Jābūt patiesi vai nu spilgtai fantāzijai vai nedaudz perversai attieksmei pret kritušajiem/mirušajiem, lai svinētu cilvēku aiziešanu mūžībā. Cilvēki, kuri ir adekvāti, kritušos piemin. Tikai J. Korenam laikam to nesaprast.
Jau kopš Baltija atguvusi neatkarību, Krievija augstu paceltu tur lozungu – „nepieļausim vēstures pārrakstīšanu!”, taču šī viedokļa autors ir ķēries tieši pie pārrakstīšanas (iespējams, paļaudamies uz lasītāju nekompetenci) : „Likumiski apstiprināt, ka “Waffen SS” leģiona “Lettland” veterāni īstenībā ir esesieši”. Lūk, arī 4. citāts, kas ir klajā pretrunā ar tūlīt pēc kara publiskoto ASV nostāju. Tātad kļūst skaidrs, ka, autorprāt, nedrīkst pārrakstīt tikai Krievijas sludināto „patieso vēsturi”, kas, acīmredzamo, bet sev nevēlamo truli noliedzot, turpina paust, ka „ne Briselē, ne Vašingtonā to nesapratīs” (5. citāts).
6. citāts – „EDSO speciālais pārstāvis antisemītisma jautājumos” – tiek mests galdā kā trumpis, taču kas notiktu ar Gerta Vaiskirhena posteņa autoritāti, ja tam pretstatītu viņa tautieša Alberta Einšteina viedokli? „Antisemītisms nav nekas cits, kā vien nejūdu antagoniska attieksme pret jūdiem, – attieksme, kuru izraisījuši paši jūdi.” (žurnāls Collier, 1938., 26. nov.)
Un tagad – salto mortale: no antisemītisma (kas, atcerēsimies, pēc I. Cvetkovas un J. Korena domām, plūstin izplūst Latvijā) autors pārmetas uz … nepilsoņu tēmu. Izrādās, arī nepilsoņi (autorprāt) ir viena no mūsu valsts īstenotā nacisma izpausmēm: „monitorings saucas: „Tiesiska radikālisma, neonacistu noskaņu UN TO SOCIĀLĀ PAMATA monitorings”.” (7. citāts.) Protams, tas, ka Latvija gandrīz vai uz paplātes pasniedz savu pilsonību ikvienam, kurš šo to saprot latviski un kaut garāmejot ir iepazinis valsts vēsturi, ir „tiesisks radikālisms” un tagad arī nacisms, kas cītīgi jāmonitorē. Paldies par pūlēm, biedri Koren&co (bet nevajadzēja, nevajadzēja gan, ja padomā ir tikai klaja nepatiesība)!

+40
-2
Atbildēt

12

    Signija Aizpuriete > Andris 09.07.2013. 09.30

    ——–ciniits:”(..)
    Starp citu, iespējams, ka nav lieki piebilst, ka Maskavas Visu Svēto katedrālē i šodien (vai jebkurā citā dienā) ikviens interesents var nolikt svecīti un noskaitīt lūgsnu pie krievu emigrantu, SS ģenerāļu piemiņas plāksnes. Pieļauju, ka šī raksta autoram nav zināms ne tur fiksētie Skorodumova un Turkula, ne atamanu Škuro, Krasnova vai Sultana Gireja vārdi… Skumja J. Korena nekompetence, taču ir tā, kā ir.”
    ============================================================================
    Skumji, protams, – ka baznīca arī Krievijā juridiski ir nošķirta no valsts, – ka nevar kāds “batjuška” reabilitēt cīnītājus pret staļinismu. Varētu reabilitēt, pasludinot par nelikumīgu Staļin-tiesas lēmumu, tad varētu nacistu pusē karojošo vārdā nosaukt kādu Krievijas pilsētu, ielu, skolu….. Tagad tikai svecīti varam aizdedzināt, kādu asaru nobirdināt, grūši nopūšoties pieminēt bēdīgi slavenos kazāciņus, kas ar pašu nelabo bija gatavi savienību noslēgt…..

    “16 января 1947 г. в Москве в Колонном зале Дома Союзов состоялся закрытый судебный процесс по делу шести генералов: эмигрантов П.Н. Краснова, А.Г. Шкуро, С.Н. Краснова и Султан Келеч-Гирея, бывшего советского гражданина Т.И. Доманова и германского подданного Г. фон-Паннвица. Подсудимые обвинялись в том, что «по заданию германской разведки, они в период Отечественной войны вели посредством сформированных ими белогвардейских отрядов вооруженную борьбу против Советского Союза и проводили активную шпионско-диверсионную деятельность против СССР». Все обвиняемые были приговорены к смертной казни через повешение.

    Приговор был приведен в исполнение сразу по окончании процесса на сооруженной прямо во дворе Дома Союзов виселице. Эта казнь стала логической точкой в истории отчаянной и обреченной попытки вождей эмигрантского и «подсоветского» казачества добиться освобождения казачьих земель и возрождения казачьих войск в союзе с державой-агрессором, целью которой было уничтожение России.” http://www.antibr.ru/studies/ao_kaz2mv_k.html

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    dace_roze_lmt_lv > Andris 09.07.2013. 13.34

    “betijacelmale Melīgu un sagrozītu faktu propagandu nesauc par viedokli.”

    – Где он соврал? Укажите.

    “Bet par viedokļu dažādību biedram Koreņam būtu bijis jāatceras, kad tas taisījās veikt uzbrukumu cilvēkiem ar savu, no viņa atšķirīgu viedokli un uzskatiem.”

    – Он не напал, это вы слишком агрессивны.

    “Es nesaprotu, kapēc nevienam vēl neienāca prātā ierosinat pret biedru Koreņu krimināllietu par noziedzīgām darbībām, kas izraisīja Izraelas kneseta deputātes nāvi no sirdstriekas?”

    – Потому никто и не возбудил, что еврейского депутата убил не Корен, а латышские нацисты. Против них надо возбуждать дело.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    dace_roze_lmt_lv > Andris 09.07.2013. 11.43

    “betijacelmale Reiz edge ko noderīgu iepeistoja:))
    Jā, jā tieši šiem ģenerāļiem, kuri ” в период Отечественной войны вели… вооруженную борьбу против Советского Союза” un centās “добиться освобождения казачьих земель и возрождения казачьих войск в союзе с державой-агрессором”, šodien stāv piemiņas plāksne Maskavas Visu Svēto katedrālē.”

    – Да, в России возможны самые различные мнения, ни ни одно из них не истина в последней инстанции.

    “Biedram Koreņam derētu saviem maizes devējiem izteikt aizrādījumu par šo nacisma glorificēšanas un propagandas faktu.”

    – Зачем? Ведь одно мнение другому не мешает. Вы, наверное, не знаете, что в демократической стране мнения могут быть самые разные.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > Andris 09.07.2013. 10.19

    ——-betijacelmale:”(..)
    šodien stāv piemiņas plāksne Maskavas Visu Svēto katedrālē.”
    ============================================================================
    Vajag atgādināt, jo:
    “Neviens nav aizmirsts, nekas nav aizmirsts/Никто не забыт, ничто не забыто”.

    http://www.youtube.com/watch?v=wyGeauWOwd4
    Перезахоронение останков Деникина и Ильина в России

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Andris 10.07.2013. 12.52

    disidente, es tomēr esmu pārliecināta, ka skaņu trieciens Brīvības piemineklim tuvumā esošās viesnīcas Rīga istabā, vērstā ar logiem pret pieminekli, varēja izraisīt nopietnus sirdsdarbības traucējumus.
    “Mūsu” policiju un Izraelas vēstniecība nav ieinteresētas šo aspektu pētīt.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > Andris 10.07.2013. 23.14

    betijacelmale
    1. esmu disidents.
    2. Variants par troksni kā sirds nepietiekamības cēlonis var jau būt. Es tomēr nekad neelpoju asbesta putekļus, nestāvu zem augstsprieguma līnijām, neriju kancerogēnus, neapmeklēju vietas ar izteikti negatīvu auru, kā krievu tempļus vai 9. maija pasākumus. Ne reizes, desmitiem reižu esot Maskavā, neesmu apmeklējis mauzoleju. Ko viņa meklēja 16. martā Rīgā latviešiem svētā piemiņas dienā?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > Andris 09.07.2013. 20.53

    betijacelmale
    Korena vainas jau gan šeit nav. Marinu Solodkinu nobeidza naids pret latviešu tautu, tāpat kā viņas sugas brāli, Andreju Voroncovu. Izraēlā nav daudz tādu deputātu un valdība neatbalsta naida cēlāju aktivitātes. Katru reizi, kad koreni, ždanokas, zurofi, giļmani un citi fašisti kārtējo reizi izceļās, es zvanu savam čomam, vēl kopš astoņdesmito gadu sākuma, kurš tagad no Maskavas ir evakuējies uz Telavivu un izsaku tam pārmetumus, viņš vienmēr apgalvo, ka ne Izraēlas tauta ne valdība tur nepiedalās, bet 9. maija svinēšana ir marginālu “doļa”, un man viņam jātic.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Andris 09.07.2013. 13.42

    Koreņa organizēta akcija, ko militārajā terminoloģijā sauc par psihisko uzbrukumu, izraisīja deputātes sirdsdarbības traucējumus, kas beidzās ar personas navi.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    Andris > Andris 09.07.2013. 10.09

    > edge indran: “Приговор был приведен в исполнение сразу по окончании процесса на сооруженной прямо во дворе Дома Союзов виселице.”

    Racionāls ierosinājums: tā kā bij. Savienībā ir vienotas tradīcijas (arī cilvēku kāršana 20. gs.), lietderīgi būtu visas eksekūcijas svinēt vienuviet – būtu kuplāks “svinētāju” skaits un labāk sajūtams domubiedru plecs. Tātad ik gadu 9. maijā “svinētājiem” kolektīvi no Karātavu laukuma pārvietoties uz “varenplašās” galvaspilsētas Padomju nama pagalmu, kur(vēsturiskajai realitātei par godu) atjaunot eksekūciju simbolu – karātavas. Lūk, tā būtu patiesa pietāte pret vēsturi.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Andris 09.07.2013. 12.53

    Melīgu un sagrozītu faktu propagandu nesauc par viedokli.
    Bet par viedokļu dažādību biedram Koreņam būtu bijis jāatceras, kad tas taisījās veikt uzbrukumu cilvēkiem ar savu, no viņa atšķirīgu viedokli un uzskatiem.
    Es nesaprotu, kapēc nevienam vēl neienāca prātā ierosinat pret biedru Koreņu krimināllietu par noziedzīgām darbībām, kas izraisīja Izraelas kneseta deputātes nāvi no sirdstriekas?

    +12
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Andris 09.07.2013. 10.09

    Reiz edge ko noderīgu iepeistoja:))
    Jā, jā tieši šiem ģenerāļiem, kuri ” в период Отечественной войны вели… вооруженную борьбу против Советского Союза” un centās “добиться освобождения казачьих земель и возрождения казачьих войск в союзе с державой-агрессором”, šodien stāv piemiņas plāksne Maskavas Visu Svēto katedrālē.
    Biedram Koreņam derētu saviem maizes devējiem izteikt aizrādījumu par šo nacisma glorificēšanas un propagandas faktu.

    +15
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > Andris 09.07.2013. 09.24

    “par b. Korena kompetenci nav jābrīnās, nebrīnīsimies arī par 3. citātu – „šodien Latvijā svin hitlerisko uzvaru gadskārtas”. Jābūt patiesi vai nu spilgtai fantāzijai vai nedaudz perversai attieksmei pret kritušajiem/mirušajiem, lai svinētu cilvēku aiziešanu mūžībā. Cilvēki, kuri ir adekvāti, kritušos piemin. Tikai J. Korenam laikam to nesaprast.” – to nesaprast arī visiem tiem tūkstošiem okupantu, civilokupantu un viņu pēcteču, kas piedalās 9. maija orģijās.

    +17
    -1
    Atbildēt

    0

janis17 09.07.2013. 09.23

1. Vai nav redzams un saprotams, ka šādi raksti nekādā veidā neveicina starpnacionālo saprašanos, bet veicina naidu?
2. Vai tas nav šīs organizācijas patiesais mērķis?
3. Vai normālas žīdu organizācijas nevar apklusināt šos neliešus/idiotus???
4. Vai Latvijas tiesībsargājošās iestādes nevarētu painteresēties par šīs un līdzīgu naida kurināšanas iestāžu finansējumu un patiesajiem mērķiem?

+35
-1
Atbildēt

2

    kristaps_drone > janis17 09.07.2013. 09.30

    “Vai normālas žīdu organizācijas nevar apklusināt šos idiotus???” – vai ir arī normālas?

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    gliters > janis17 09.07.2013. 10.30

    “4. Vai Latvijas tiesībsargājošās iestādes nevarētu painteresēties par šīs un līdzīgu naida kurināšanas iestāžu finansējumu un patiesajiem mērķiem?”

    Gaidi ar maisu – lūk mūsu ārlietu ministra pozīcija:

    «Es nebūt neesmu priecīgs par to, ka mēs uzskatām, ka vienīgā atbilde šajā gadījumā ir Drošības policija. Piedodiet, bet arī tas ir ceļš uz nekurieni. Tas, kas šajā gadījumā ir jādara, ir sabiedrības informēšana. Tāpat nopietns darbs ir politiķiem, viedokļu līderiem, kuriem par to ir jārunā un sabiedrība gluži vienkārši ir jāizglīto.”
    http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/470767-rinkevics_krievijas_maigajai_varai_jaatbild_ar_sabiedribas_izglitosanu

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

putekliic 09.07.2013. 09.26

Zināms, ka aiz “Pasaule bez nacisma” stāv Krievijas specdienesti, kas to ir radījuši konkrētu politisku mērķu sasniegšanai – cīņai ar “vēstures pārrakstīšanu”, jeb precīzāk – padomju laiku vēsturisko mītu saglabāšanai un jaunu vairošanai.

+33
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu