Ētikas komisija izsaka Cvetkovai brīdinājumu • IR.lv

Ētikas komisija izsaka Cvetkovai brīdinājumu

28
Saeimas deputāte Irina Cvetkova. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Par Saeimas deputātes necienīgajiem izteikumiem piespriests bargākais sods

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, izvērtējot deputāta Valda Liepiņa (RP) iesniegumu par deputātes Irinas Cvetkovas (SC) publisko izteikumu atbilstību deputātu Ētikas kodeksam, nolēma izteikt Cvetkovai rakstveida brīdinājumu.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli Cvetkovai paredzēts bargākais sods – rakstveida brīdinājums, paziņojot par to Saeimas sēdē un publicējot komisijas lēmumu “Latvijas Vēstnesī”.

Pēc komisijas deputātu domām, Cvetkova pārkāpusi Saeimas deputātu Ētikas kodeksa pantu, kas nosaka: deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus, tāpat deputāts balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju.

Cvetkova gan uzsvēra, ka viņa lūgusi portālu “kasjauns.lv” atsaukt publicēto rakstu un atvainoties, jo tajā esot sagrozīti fakti.

Liepiņš bija vērsies komisijā saistībā ar Cvetkovas pausto viedokli par Saeimā pieņemto Pilsonības likumu, saistot to ar neonacismu vai tā atdzimšanas veicināšanu.

Pēc Liepiņa domām, šāda Cvetkovas viedokļa paušana ir Saeimas prestižu graujoša un pārkāpj Ētikas kodeksu. Liepiņš uzskata, ka deputātes izteikumi gan starptautiskajā konferencē Vašingtonā, ASV, gan pēc tam intervijās masu medijiem ir ar Saeimas deputāta cieņu nesavienojami, kā arī vērsti uz sabiedrības šķelšanu un bez pamatotas argumentācijas, kas ir būtiski Saeimas deputāta Ētikas kodeksa pārkāpumi.

Politiķis uzsver, ka Cvetkova darbojas Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijā, kuras galvenais mērķis ir saliedēt Latvijas sabiedrību. Deputātes izteikumi nesekmē komisijas nosprausto mērķu ieviešanu dzīvē, bet veicina pretējo.

 

Komentāri (28)

Ligiña Doniña 04.07.2013. 17.12

Pendele šādām cvetkovām vienmēr noder! Nākamreiz lemt par mandāta atsavināšanu, caur SAB.

+12
0
Atbildēt

6

    dace_roze_lmt_lv > Ligiña Doniña 04.07.2013. 17.42

    Я буду долго гнать велосипед?

    Отнять мандат невозможно.

    Если такую попытку предпримете, то тогда тем самым и докажете, что Латвия – нацистское государство.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    dace_roze_lmt_lv > Ligiña Doniña 04.07.2013. 18.37

    “Cvetkovas bailīgā šļupstēšana un pārbīlis”

    – так ведь не было ни того ,ни другого, это ваши сотрудники Геббельса сочинили. А было вот что:

    “Сама депутат считает недопустимым и даже опасным, что она осуждена за свою личную точку зрения.

    Напомним, в интервью на международной конференции в Вашингтоне Цветкова заявила о том, что принятый Сеймом Закон о гражданстве возрождает неонацизм.

    По ее словам, с утверждением поправок 9 мая к Закону о гражданстве, было введено понятие государственной нации, что также позволяет получить гражданство Латвии беглецам-легионеры Ваффен СС и их потомкам из Австралии, Бразилии и Новой Зеландии.

    “Латышским элитам свойственно лицемерие и история Латвии XX века – история коллаборационизма. Это традиционное лицемерие является настоящей угрозой для молодой демократии Латвии, а с приходом к власти национал-радикалов, прославляющих легионеров СС, создалась благодатная почва для возникновения и укрепления неонацизма”, – сказала тогда Цветкова, добавив, что на это должна обратить внимание международное сообщество и оказать давление на латвийские власти” http://www.ves.lv/article/247037

    “Nešaubies, ir iestādes, kas tiek galā ar provokātoriem un komunistiskā terora slavinātājiem”

    – В США, Израиле и России эти учреждения сильнее, чем в Латвии, так что бояться нужно больше нацистам.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > Ligiña Doniña 04.07.2013. 18.21

    super_e-y-e

    Отнять мандат невозможно.
    otņaķ mandoļinu i mandu vozmožno

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > Ligiña Doniña 04.07.2013. 20.02

    Krievijā ir visvairāk nacistu un nacistisko organizāciju pasaulē. Izglītojies un brauc uz savu Krieviju tos apkarot.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    aldis73 > Ligiña Doniña 04.07.2013. 20.25

    regulē vēl :) viens liels labums no jums suņiem ir- krievu tūristi ir tik ļoti sabaidīti no jūsu puses, ka neuzdrošinās cūciski uzvesties šeit.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > Ligiña Doniña 04.07.2013. 18.16

    Cvetkova pie nākamās mutes palaišanas atbildēs par kait;ejumu Valsts drošībai. Nešaubies, ir iestādes, kas tiek galā ar provokātoriem un komunistiskā terora slavinātājiem. Bet komunistu un fašistisko staļinistu histērija, kā vienmēr priecē! Cvetkovas bailīgā šļupstēšana un pārbīlis, ka neko nezin un nejēdz norāda, ka “zin suns ko ēdis”. Un tā būs arī uz priekšu. Pilsonību nost. Prozīt!

    +8
    0
    Atbildēt

    0

Aivars Krauklis 04.07.2013. 14.12

Tikai brīdinājumu – b.Cvetkova būs dziļā nožēlā par necerēti neadekvāto reakciju. Nesanāks pat krievu televīzijām īsti ko atmaskot un saimnieks pavisam neapmierināts. Nu vismaz kaut kādu „rājienu” vai „nopēlumu” taču varēja sagudrot, ja ne ko īsti tīkamu, teiksim, uz laiku ierobežot runāšanu vai citādi pārkāpt tautas vēlētā pārstāvja tiesības, kā pieklājas valstī, kur fašizm atdzimst. Tagad, kā pats b.Puķins saka – „no sivēna cirpšanas villas maz”.

+8
-1
Atbildēt

0

dace_roze_lmt_lv 04.07.2013. 16.37

Латышские СМИ опять как всегда всё переврали, слова в статье: “Cvetkova gan uzsvēra, ka viņa lūgusi portālu “kasjauns.lv” atsaukt publicēto rakstu un atvainoties, jo tajā esot sagrozīti fakti”, – создают впечатление, что Цветкова жалеет о своем заявлении. Но это не так. А вот как:

“Сама депутат считает недопустимым и даже опасным, что она осуждена за свою личную точку зрения.

Напомним, в интервью на международной конференции в Вашингтоне Цветкова заявила о том, что принятый Сеймом Закон о гражданстве возрождает неонацизм.

По ее словам, с утверждением поправок 9 мая к Закону о гражданстве, было введено понятие государственной нации, что также позволяет получить гражданство Латвии беглецам-легионеры Ваффен СС и их потомкам из Австралии, Бразилии и Новой Зеландии.

“Латышским элитам свойственно лицемерие и история Латвии XX века – история коллаборационизма. Это традиционное лицемерие является настоящей угрозой для молодой демократии Латвии, а с приходом к власти национал-радикалов, прославляющих легионеров СС, создалась благодатная почва для возникновения и укрепления неонацизма”, – сказала тогда Цветкова, добавив, что на это должна обратить внимание международное сообщество и оказать давление на латвийские власти”. http://www.ves.lv/article/247037

0
-7
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu