Vatikānā apstiprināts otrais Jāņa Pāvila II brīnums • IR.lv

Vatikānā apstiprināts otrais Jāņa Pāvila II brīnums

21
Pāvests Jānis Pāvils II. Foto: EPA/LETA

Sagaidāms, ka Jānis Pāvils II svēto kārtā tiks iecelts vēl līdz šā gada beigām

Vatikāna Svēto kanonizācijas kongregācijas eksperti apstiprinājuši otro bijušā pāvesta Jāņa Pāvila II brīnumu, kas nozīmē, ka kādreizējā katoļu baznīcas galvas iecelšanai svēto kārtā nepieciešams vēl tikai pāvesta paraksts, otrdien vēsta Itālijas ziņu aģentūra ANSA.

Sagaidāms, ka Jānis Pāvils II svēto kārtā tiks iecelts vēl līdz šā gada beigām, un svinīgā ceremonija varētu notikt decembrī, liecina mediju rīcībā esošā informācija, ziņo LETA/AFP.

Katoļu baznīcā, lai personu ieceltu svēto kārtā, nepieciešami divi “apstiprināti” brīnumi. Viens brīnums nepieciešams, lai apstiprinātu personas beatifikāciju jeb pasludināšanu par svētīgu, bet iecelšanai svēto kārtā nepieciešami divi brīnumi.

Nelaiķis Jānis Pāvils II par svētīgu tika pasludināts 2011.gada 1.maijā.

Pirmais brīnums, kas tiek piedēvēts viņam, ir franču mūķenes Marī Simonas-Pjēras dziedināšana. Viņa brīnumainā kārtā ir atlabusi no Pārkinsona slimības.

Otrais brīnums noticis tajā pašā dienā, kad Jānis Pāvils II tika pasludināts par svētīgu, proti, 2011.gada 1.maijā. Šis brīnums ir kādas Kostarikas sievietes neparastā izdziedēšanās pēc smadzeņu traumas. Tā notikusi pēc tam, kad cietušās sievietes ģimene sākusi lūgties Jāņa Pāvila II piemiņai.

Lai katoļu baznīca dziedināšanu atzītu par brīnumu, tai ir jābūt tūlītējai, neatgriezeniskai un tai nedrīkst būt zinātniska izskaidrojuma. To, ka noticis brīnums, var apstiprināt vienīgi Svēto kanonizācijas kongregācija.

Itālijas laikraksts “La Stampa” otrdien ziņo, ka Jānis Pāvils II svēto kārtā varētu tikt iecelts kopā ar savu priekšteci Jāni XXIII, kas katoļu baznīcas galvas amatu ieņēma no 1958. līdz 1963.gadam un vēsturē iegāja, sasaucot Otro Vatikāna koncilu.

 

Komentāri (21)

putekliic 03.07.2013. 09.08

Nez, tie bznīckungi arī paši tic visiem tiem “brīnumiem”? Tā vien liekas, ka savās dogmās iestrēguši vairākus gadsimtus vecā pagātnē. Atbalsts jau Vatikānam vēl ir, it īpaši maziglītotajā Latīņamerikā un daļā Āfrikas. Un pat tur to nevar ne salīdzināt ar to ietekmi un nozīmi katra indivīda dzīvē, kāda baznīcai bija vēl kaut vai pirms 100 gadiem. Kā sabiedriska instītūcija baznīca (un ne tikai Katoļu) arvien zaudē savu nozīmi un pēc visiem tiem skandāliem ar priesteriem-pedofiliem grūti to saukt par morāles un ētikas “sargsuni”. Paliek vien par ārēji skaistu dekorāciju un “vecās Eiropas” identitātes simbolu, kuru nav iemesla arī likvidēt.

+5
-2
Atbildēt

0

silvija_vitina 03.07.2013. 12.09

šitā varētu kanonizēt katru otro ekstrasensu (ja ne visus). Vismaz spriežot pēc “ekstrasensu cīņām”, tie taisa “baigos brīnumus”!

+3
-1
Atbildēt

1

    Māris Engers > silvija_vitina 03.07.2013. 13.41

    ja ne ekstrasensu, tad Jāni Šmitu par varonību latviešu pagānisma apkarošanā jau nu noteikti :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Māris Engers 03.07.2013. 13.39

pat “oskaru” sadalījumi izsauc lielāku cieņu, nekā šis bullšits – vai tiešām jau no sākuma nebija pilnīgi skaidrs, ka katoļu superstāram, tik labi pārdodamajam pāvestam neiedos svētā titulu?

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu