Aicina ziedot ugunsgrēkā cietušo muzeja relikviju glābšanai • IR.lv

Aicina ziedot ugunsgrēkā cietušo muzeja relikviju glābšanai

47
Suvenīru līnija "... no pils uz pili..." un "Latvijas dārgumi" par Rīgas pili. Foto: Ieva Čīka, LETA
Roberts Blass

Ziedojumus Vēstures muzeja sadarbības partneri vāks Dziesmu un deju svētku laikā

Vismaz 40 tūkstoši latu nepieciešami Rīgas pils ugunsgrēka dzēšanas laikā cietušo Latvijas Nacionālā vēstures muzeja (LNVM) eksponātu restaurēšanai. Pirmām kārtām palīdzība vajadzīga izstādes “100 Latvijas vēstures relikvijas” eksponātiem, Ir.lv informē muzeja direktors Arnis Radiņš. Muzeja sadarbības partneri – Latvijas suvenīru ražotājfirma “NicePlace” – šonedēļ sākusi ziedojumu vākšanas akciju.

Katram ir jāpalīdz saglābt vēstures liecības, un šis ir veids, kā mēs varam palīdzēt ugunsnelaimē cietušajam muzejam, iniciatīvu skaidro SIA „NicePlace” pārstāvis Valts Ernštreits.

No 2. līdz 7. jūlijam Latvijas suvenīru ražotāja “NicePlace” stendos Dziesmu un deju svētkos gadatirgū Vērmanes dārzā, Dziesmu svētku estrādē Mežaparkā un Daugavas stadionā būs izvietotas īpašas ziedojumu kastītes, kurās ikviens varēs iemest savu ziedojumu muzeja bojātās kolekcijas restaurēšanai.

Kā informē uzņēmuma pārstāvis, „NicePlace” un LNVM gandrīz četrus gadus ir sadarbības partneri, kopīgi radīta suvenīru līnija ar muzejā esošajiem priekšmetiem, tai skaitā ir arī ugunsgrēka seku skartie dārgumi.

„NicePlace” pārstāvis Ernštreits gan uzskata, ka priekšmetu restaurāciju būtu jāfinansē valstij un jāpievēršas ugunsgrēka „izgaismotās” problēmas risināšanai.

„Muzejs laimīgi izglābās,” teic Ernštreits. „Telpas nav ne remontētas, ne īsti atbilstošas reprezentatīvu telpu statusam. Ugunsgrēks licis pamatīgi pārdomāt par muzeju ugunsdrošības stāvokli. Muzejam ir vajadzīga visa veida palīdzība, kuru vien var saņemt. Šis ir veids, kā mēs varam palīdzēt.”

Jau ziņots, ka ugunsgrēkā Rīgas pilī izdegusi 3200 kvadrātmetru liela platība. Lai arī liesmas nav skārušas LVNM telpas, eksponāti ugunsgrēka dzēšanas laikā ir nolieti ar ūdeni.

Ir.lv jau rakstīja, ka liesmu dzēšanas laikā izmantotais ūdens daļēji skāris aptuveni pusi Vēstures muzeja platības. Cietuši izstādes “100 Latvijas vēstures relikvijas” eksponāti, rokraksti un Lielvārdes josta.

 

Komentāri (47)

aija_vecenane 02.07.2013. 18.34

Mani fascinē šī bezkaunība. Tā vietā, lai bezatbildīgus būvniekus ņemtu aiz pautiem un liktu (tieši tā – ar tiesas pavēli LIKTU) maksāt visus viņu radītos zaudējumus un vēl pa virsu, tā vietā iedzīvotāji tiek lūgti ziedot, sak, mēs diemžēl esam tādi nīkuļi, ka vainīgos nevaram sodīt, tāpēc samaksājiet viņu vietā, lai viņiem būtu mācība, ka tā drīkst darīt arī turpmāk un ka arī turpmāk jums būs jāmaksā viņu vietā. Vai tā nav cūcība?

+3
0
Atbildēt

0

dzerkaleliva 02.07.2013. 23.35

Secinājumi
———————————-
Šī valsts ir radīta un pastāv tikai un vienīgi tiesisko, uz rietumiem orientēto, labējo siles lopu vajadzību apmierināšanai un savu pārējo pilsoņu drāšanai. Cik ilgi tā var turpināties?

0
-2
Atbildēt

1

    Kristīne > dzerkaleliva 03.07.2013. 04.56

    Citi secinājumi…
    ==
    Ja vien valsts (attiecīgais kantoris) nav šķībi apdrošinājies, tad šie izdevumi tāpat ir jāsedz apdrošinātājam.

    Šobrīd šāds aicinājums visvairāk atgādina nodokļu maksātāju vairākkārtēju kāšanu ar ziedojumiem bērniem gadījumos, kad valsts iestādes nepilda likumus / ar pilsoņiem “noslēgto” līgumu.

    Izspiešana ir slikts paradums, pat ja valsts to deleģē kādam citam.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Elīna 02.07.2013. 19.18

Bet protams,valsts esam mes-pilsoni,kuri maksa nodoklus.Magnijs pareizi saka,ka valdiba it ka paraujas mala,bet tiesi valstij vajadzetu finanset restauracijas darbus no jau samaksatas nodoklu naudas!Un nevajag te pieminet Lembergu un Zaharniju-ta ir pavisam cita dziesma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

+1
-3
Atbildēt

6

    dzerkaleliva > Elīna 02.07.2013. 23.23

    Padomājiet Betijas un Vilki par to.
    ————————–
    Šai valstij un tās vadoņiem nav nekādas, absolūti nekādas lojalitātes tās pilsoņu acīs, jūs esat kādreiz par to domājuši, cik ilgi šī valsts tā spēs pastāvēt? Cik ilgi tā vispār var pastāvēt, pie tam, ja lojalitāte varai arvien mazinās. Nezinu kādam brīnumam jānotiek, lai šī valsts vara atgūtu kaut minimālu lojalitāti šīs pašas valsts pilsoņu acīs. Jums pašiem tas lojālistu pulciņš te arvien rūk un nelojālistu paliek arvien vairāk. Ja šeit jūsu 100% fanātiķu IR tāda situācija, tad padomājiet par reālo situāciju valstī kopumā.
    ————————
    Veiksmi Maiju un citu pilsoņu nolamāšanā. Te jums būs šī vakara aņuks par šīs valsts varas izpausmēm, uz savas ādas izbaudīts.
    ————————–
    stāsts par jauno uzņēmēju, kuram jādodas uz VID, viņš jautāja savai daudz pieredzējušajai grāmatvedei, ko vilkt mugurā, jaunas elegantas un dārgas drēbes, lai radītu iespaidu un respektu vai gluži otrādi salāpītas bikses, lai iežēlinātu. Grāmatvede pasmaidīja un atbildēja ar savu stāstu, kad pirms kāzām mātei jautājusi, ko vilkt mugurā kāzu naktī garu biezu naktskreklu, lai radītu noslēpumainas sievietes iespaidu vai tieši pretēji cuarspīdīgu un pavedinošu. Māte atteica: “velc ko gribi vienalga izdrāzīs”

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    dzerkaleliva > Elīna 02.07.2013. 23.09

    Tādu pelēko vilku dēļ, arī ģimenes ar bērniem pamet šo valsti, indivīdi, kuri aizkavējušies 80’gados, kas neko citu, kā Krieviju nav spējīgi ieraudzīt.
    Ziedojiet gan, valstij naudiņa citām rebēm paredzēta.
    ————————-
    Valdības uz ekskluzīviem nosacījumiem piesaistītais privātais konsultants “Prudentia Advisers” par AS “Liepājas metalurgs” tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) plāna izstrādi, ja tas tiks apstiprināts līdz tiesas noteiktajam termiņam – 26.augustam -, saņems 500 000 latu lielu prēmijatlīdzību, – par to slēgtajā sēdē lēmusi valdība.
    ————————
    Valstij daudzas miljonāru un miljardieru mutes jābaro, bet Maijas ar bērnu, lai pastāv pie ratiem, ja nesapratīs, tad atnāks Vilki ar Betijām un nolamās, lai saprot.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Elīna 02.07.2013. 19.53

    “Un nevajag te pieminet Lembergu un Zaharniju-ta ir pavisam cita dziesma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
    Nevajag tik ļoti balsi paaugstināt, mierīgāk. Bērns var sabīties.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dzintarz > Elīna 02.07.2013. 20.06

    Maija Antonovna, Dižās Krievzemes sūdniecības lietvede, ar as’ru kreisajā acē un turot rokā savu mazmeitu Maiju Petrovnu – Latvijas, Krievijas, Ekvadoras, Kubas un Dienvidosetijas pilsoni, lūdz ziedot!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    aija_vecenane > Elīna 02.07.2013. 21.05

    Nē, pirmie rindā uz maksāšanu ir vainīgie, proti, būvnieki, kuru darbinieki bēniņos pīpēja vai neuzmanījās no dzirkstelēm, vai nepareizi saslēdza elektrību, vai ko nu viņi tur darīja. Paskatoties, kā gadu divus pēc remonta valsts objektos jau lūp krāsa un birst apmetums, man uz tādiem būvniekiem ir tikai dusmas, un es viņu vietā maksāt negribu (ne ar ziedojumiem, ne ar nodokļos samaksāto naudu).

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > Elīna 02.07.2013. 19.40

    Ziedojumi – tas taču nav obligāts pasākums :) Tā arī būs, ka no budžeta tiks izdalīta kāda summa, lai šos restaurācijas darbus veiktu. Taču es domāju, ka Latvijā un arī ārpus Latvijas ir pietiekoši daudz cilvēku, kuri labprāt ziedotu šim mērķim. Kādēļ tāds negatīvisms ” uz līdzenas vietas,” sevišķi tādēļ, ka vākt ziedojumus, tā nav ne valdības, nedz Saeimas iniciatīva ? :)

    ” … Muzeja sadarbības partneri – Latvijas suvenīru ražotājfirma “NicePlace” – šonedēļ sākusi ziedojumu vākšanas akciju.

    Katram ir jāpalīdz saglābt vēstures liecības, un šis ir veids, kā mēs varam palīdzēt ugunsnelaimē cietušajam muzejam, iniciatīvu skaidro SIA „NicePlace” pārstāvis Valts Ernštreits…”

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu