Dziesmu un deju svētki: īsumā par aktuālo • IR.lv

Dziesmu un deju svētki: īsumā par aktuālo

32
Nes Dziesmu un deju svētku karogu. Foto: Inga Nestere, F64
Mārtiņš Pričins

Satiksmes ierobežojumi un cita noderīga informācija svētku viesiem un dalībniekiem

XXV Dziesmu un deju svētkos, kas sākas svētdien, kopumā notiks 41 bezmaksas un 21 maksas koncerts, ziņo svētku organizatori. Viņi aicina rīdziniekus un svētku dalībniekus uz koncertu norises vietām doties kājām, braukt ar velosipēdu vai izmantot sabiedrisko transportu, jo autostāvvietu Mežparkā pie Lielās estrādes un Daugavas stadiona nebūs.

Ir.lv noskaidroja, ka vēl ir pieejamas biļetes uz 6. jūlija noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumu Mežaparka Lielajā estrādē plkst. 10, 30.jūnija tautas tērpu skati un 2. jūlija tautas mūzikas koncertu „Raksti” Ķīpsalas hallē, vokāli simfoniskās mūzikas koncertu „Arēnā Rīga” 3. jūlijā, kā arī uz Saieta namu Ķīpsalas hallē 4. un 5. jūlijā. Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs. Bērniem līdz septiņu gadu vecumam, ja neaizņems atsevišķu sēdvietu, ieeja ir bez maksas.

Ar velosipēdiem, bez bērnu ratiņiem

Svētku rīkotāji aicina uz koncertu norises vietām doties kājām, braukt ar velosipēdu vai izmantot sabiedrisko transportu, jo Mežaparka Lielās estrādes un Daugavas stadiona tuvumā skatītāju personīgajiem transportlīdzekļiem autostāvvietu nebūs. Mežaparkā Zaļā teātra teritorijā ģenerālmēģinājumu un noslēguma koncerta dienās būs pieejama apsargāta maksas velonovietne 2000 velosipēdiem. Par stāvvietu būs jāmaksā viens lats par visu dienu.

Organizatori brīdina, ka Mežaparka Lielajā estrādē un Daugavas stadionā drošības apsvērumu dēļ bērnu ratiņus ejās nevarēs novietot, tādēļ koncertu apmeklētājiem ar zīdaiņiem ir lūgums izvēlēties saliekamos ratiņu modeļus, kas aizņem mazāk vietas. Tāpat lietus laikā ieteicams izmantot lietusmēteļus, jo lietussargus pasākumu vietās ienest aizliegts. Rīkotāji arī aicina uz pasākumiem ņemt līdzi skaidru naudu, jo ne visās norises vietās varēs norēķināties ar maksājuma kartēm.

Dziesmu un deju svētku laikā 58 Rīgas pilsētas izglītības iestādēs tiks izmitināti 25 000 dalībnieku. Viņu dzīvošanai un ēdināšanai no valsts budžeta atvēlēts viens miljons latu. Aprēķināts, ka dienā vienam dalībniekam ir atvēlēti pieci lati.

Vairākās Latvijas pilsētās būs iespēja vērot svētkus uz lielajiem ekrāniem. Rīgā tādi būs Doma laukumā, Esplanādē un Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, Jelgavā Vilces muižas parkā, Kuldīgā brīvdabas kinoteātrī „Goldingem Cinema”, Valmierā pie kultūras nama, Liepājā Rožu laukumā, Siguldā Dzelzceļa stacijas laukumā, Smiltenē Jāņukalna estrādē, kā arī Līgatnes kultūras namā.

Katram svētku dalībniekam tiks izsniegta īpašā dalībnieka ID karte. Ar karti bez maksas varēs apmeklēt noslēguma koncertu „Līgo!” Mežaparkā, Saieta nama pasākumus Ķīpsalā, svētku nedēļas laikā apmeklēt Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju un lietišķās mākslas izstādi Rīgas mākslas telpā. Dalībnieki ar atlaidēm varēs apmeklēt „Puķu balli” Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā un Saules muzeju, kā arī kinoteātri „Citadele” un „Splendid Palace”.

Svētku dalībniekiem – “nulles biļetes”

Iegādājoties speciālo e-talonu, svētku dalībnieki bez maksas varēs izmantot „Rīgas satiksmes” sabiedrisko transportu. Tāpat Dziesmu un deju svētku dalībnieki no 1. līdz 7. jūlijam varēs saņemt „nulles biļeti”, uzrādot ID karti „Pasažieru vilciena” biļešu kasēs vai pie konduktora. Biļete darbosies maršrutos Rīga-Babīte, Rīga-Tīraine, Rīga-Dārziņi, Rīga-Jugla un Rīga-Ziemeļblāzma abos virzienos. Jāatzīmē, ka nulles biļete katrā braucienā jāsaņem no jauna.

Naktīs uz 6., 7. un 8. jūliju būs norīkoti papildus elektrovilcieni maršrutos Rīga-Ziemeļblāzma, Rīga-Ogre, Rīga-Sloka, Rīga-Dubulti un Rīga-Saulkrasti. Noslēguma koncerta naktī „Rīgas satiksme” palielinās transportu plūsmu maršrutā Mežaparks-centrs. Sabiedriskais transports kursēs līdz pat pulksten diviem naktī. Sīkāk par atiešanas laikiem var uzzināt a/s „Pasažieru vilciens” mājas lapā www.ldz.lv un „Rīgas satiksmes” mājaslapā www.rigassatiksme.lv.

Satiksmes ierobežojumi

Svētku laikā gaidāmi plaši satiksmes ierobežojumi. Svētku gājiena laikā 7. jūlijā no pusnakts līdz plkst. 18 būs slēgta transportlīdzekļu satiksme 11. novembra krastmalā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam un krastmalas paralēlā iela. Tāpat būs slēgta satiksme Eksporta ielas posmā no Muitas ielas līdz Hanzas ielai, Hanzas ielas posmā no Eksporta ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, Skanstes ielas posmā un virzienā no Hanzas ielas līdz Zirņu ielai, Grostonas ielā, Vesetas ielas posmā no Hanzas līdz Zirņu ielai, Sporta ielas posmā no Skanstes līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, Mālpils ielas posmā no Vesetas ielas līdz Skanstes ielai.

Satiksmes ierobežojumi skars arī daļu Vecrīgas (attēlā). No 29. jūnija līdz 7. jūlijam atsevišķās ielās būs aizliegts novietot automašīnas. Atstātie transportlīdzekļi tiks pārvietoti uz tuvāko stāvēšanai atļauto vietu. Izmaiņas var skart arī citus ielu posmus, tādēļ jaunākai informācijai var sekot līdzi Rīgas domes mājas lapā www.riga.lv un Satiksmes departamenta mājas lapā www.rdsd.lv.

Dziesmu un deju svētku programmu skatiet šeit.

Komentāri (32)

dace_ampermane 29.06.2013. 08.49

k

Antonijas ielas pakalpīgās draugaļas rāda savu striptīzu :)

+6
0
Atbildēt

0

Aldīna 29.06.2013. 06.58

Vai tagad pilnīgi visiem ir skaidrs, kas šie par “viedokļa paudējiem”?

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu