Bostonas spridzinātājam izvirzītas apsūdzības 30 punktos • IR.lv

Bostonas spridzinātājam izvirzītas apsūdzības 30 punktos

23
Džohara Carnajeva nevainīgumu aizstāv paziņojumos, kas izlikti Čečenijas pilsētā Groznijā. Foto: AFP/LETA

Carnajeva lieta 10.jūlijā tiks izskatīta Bostonas tiesā

ASV ceturtdien aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu turētajam Džoharam Carnajevam izvirzītas apsūdzības 30 punktos, no kuriem lielākā daļa paredz nāvessodu, ziņo LETA/AFP.

Starp apsūdzībām ietilpst masu iznīcināšanas ieroča izmantošana un nonāvēšana ar spridzināšanu sabiedriskā vietā. Kā pavēstīja federālie prokurori, 17 punktos var piespriest nāvessodu.

Carnajeva lieta 10.jūlijā tiks izskatīta Bostonas tiesā, kurā piedalīsies arī pats apsūdzētais.

Jau ziņots, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti. ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus – brāļus Tamerlanu un Džoharu Carnajevus. Tamerlans zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā, savukārt Džohars pēc pāris dienām tika aizturēts.

 

Komentāri (23)

inta_s 28.06.2013. 08.44

Žurnālisti neciena tiesu sistēmu. Jo nevar pasludināt kā “Bostonas spridzinātāju” pirms nav cilvēka vaina pierādīta un notiesāts.
Acīmredzot žurnālisti uzskata ka ASV tiesu sistēma nav taisnīga un tas ir tikai šovs / fikcija par tiesu sistēmu. Un tāpēc jau uzreiz var pasludināt cilvēku kā vainīgu un nolinčot to.

Nu laikam jau tā arī ir.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu