VID ģenerāldirektore iesniegusi atlūgumu (papildin.) • IR.lv

VID ģenerāldirektore iesniegusi atlūgumu (papildin.)

22
Nelija Jezdakova. Foto: Lita Krone, LETA

Jezdakova turpinās pildīt savus pienākumus līdz 10.jūlijam

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) pateicas Nelijai Jezdakovai par paveikto darbu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatā, bet jautājumu par nākamo VID vadītāju atstāj finanšu ministra Andra Vilka (Vienotība) pārziņā.

“Pēdējos gados viena no prioritātēm ir bijusi cīņa ar ēnu ekonomiku, nodokļu iekasēšanas uzlabošana, un arī tur ir liels Jezdakovas kundzes darbs,” trešdien sacīja Dombrovskis. Viņš norādīja, ka personīgi pārrunājis ar Jezdakovu viņas lēmumu, kura pamatā ir ģimenes apstākļi, kas neļauj turpināt darbu uz pilnu slodzi.

Patlaban Dombrovskis gaida finanšu ministra priekšlikumus par tālāko jautājuma virzību. “Acīmredzot, pirmais solis ir nozīmēt pienākumu izpildītāju, kas, visticamāk, varētu būt nākamās nedēļas valdības sēdē.” Taujāts, vai nākamais VID vadītājs jāmeklē starp pašreizējiem ģenerāldirektora vietniekiem, Dombrovskis sacīja, ka “primāri tā ir finanšu ministra kompetence”.

Jau ziņots, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Nelija Jezdakova finanšu ministram ir iesniegusi lūgumu pēc pašas vēlēšanās viņu atbrīvot no ieņemamā amata, sākot ar šā gada 10.jūliju, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja Finanšu ministrija (FM). Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) atlūgumu ir pieņēmis.

Jezdakova turpinās pildīt savus pienākumus līdz 10.jūlijam. Lēmums par turpmāko rīcību nākamā ģenerāldirektora izraudzīšanai tiks pieņemts nākamajā nedēļā. Jezdakova VID ģenerāldirektora amatu ieņem kopš 2010.gada marta.

Jezdakova apstiprina, ka ir iesniegusi atlūgumu. “Esmu gandarīta par paveikto, esmu izdarījusi visu, kas bija iecerēts, un šobrīd vēlos pievērsties citu ieceru realizēšanai. Turpināšu strādāt līdz pēdējai darba dienai ar pilnu atdevi,” Jezdakovas teikto citē VID preses dienests.

Maija sākumā portāls “Pietiek.com” jau rakstīja, ka avoti valdībā un VID prognozē, ka vasaras vidū var notikt VID ģenerāldirektora nomaiņa. Kā iespējamie pretendenti uz šo amatu tika minēti trīs Jezdakovas vietnieki – Finanšu policijas priekšnieks Kaspars Čerņeckis, Tālis Kravalis un Ināra Pētersone.

“Pietiek.com” maija sākumā kļuvis zināms, ka Jezdakova sev tuviem kolēģiem izteikusies par iespēju vasaras vidū pamest amatu, kā iemeslu minot spiedienu un reālo varas grožu izslīdēšanu no rokām kopš pērn viņas atvaļinājuma laikā veiktajām izmaiņām VID vadības struktūrā, kas izkliedēja ģenerāldiektora ietekmi, palielinot viņa vietnieku skaitu līdz četriem.

Tomēr oficiāli Jezdakova savus plānus neapstiprināja un apgalvoja, ka 10.jūnijā pēc mēnesi ilga atvaļinājuma plāno atgriezties VID ģenerāldirektores amatā un jau pēc Jāņiem viņai ieplānots darba komandējums. “Man ir pietiekami daudz iesāktu darbu, kas jāpadara,” sacīja Jezdakova.

Pēc “Pietiek.com” rīcībā esošās informācijas, tas, vai Jezdakova jau vasaras vidū varētu aiziet no VID ģenerāldirektores amata, esot atkarīgs no vienošanās par nosacījumiem – tādēļ ticis apsvērts Jezdakovai izveidot labi apmaksātu VID vadības padomnieces amatu.

Tāpat maijā netika izslēgts, ka, pat Jezdakovai izšķiroties par aiziešanu, VID ģenerāldirektora amatā uz laiku tiks iecelts pienākumu izpildītājs.

(papildināta ar jaunāko informāciju)

Komentāri (22)

janazakovica 27.06.2013. 11.22

tikai tikai tali kravali vietaa vins to ir godam nopelnijis..

0
0
Atbildēt

0

Kârlis Kleins 26.06.2013. 15.54

Moris savu ir padarījis, moris var iet

+1
-4
Atbildēt

2

    Kârlis Kleins > Kârlis Kleins 26.06.2013. 17.17

    Finministrs takšu vnk ģeogrāfs pēc izglītības ;)

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    piziks > Kârlis Kleins 26.06.2013. 17.09

    Nu i labais moris. Kauns un šausmas. Finministrs Vilks, kas pats gana iedomīgs un augstprātīgs bija spiests — un mācēja/pratās — šīs blozgas vietā atvainoties pēc viņas “svoloč” publiskā.

    Vai finimistra Vilkam pietiks prāta un argumentu, lai VID galvgalī dabūtu kaut ko, kaut attāli līdzīgu, Kārlim Ketneram? Maz ticams, bet ticēt gribētos.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu