FKTK anulē visas apdrošinātāja "Balva" licences • IR.lv

FKTK anulē visas apdrošinātāja “Balva” licences

17
Apdrošināšanas sabiedrības "Balva" logo. Foto: Edijs Pālens, LETA

Apdrošināšanas polises joprojām derīgas

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu anulēt visas apdrošināšanas akciju sabiedrības “Balva” licences, lai nodrošinātu apdrošināto personu aizsardzību, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja FKTK.

Saskaņā ar likumu “Balvai” jāsāk likvidācijas process, pašiem ieceļot likvidatoru un saskaņojot parādu segšanas kārtību ar FKTK, vai jāpārveidojas par juridisku personu, kas neveic apdrošināšanu. “Balvai” ir pienākums turpināt pildīt visus iepriekš noslēgtos līgumus ar saviem klientiem.

Šā gada 16.aprīlī FKTK apturēja “Balvas” darbību, aizliedzot slēgt jaunus apdrošināšanas līgumus, jo uzrauga rīcībā nebija pietiekama informācija par tās darbību Lielbritānijā. “Balvai” tika pieprasīts nodrošināt FKTK ar prasīto informāciju un novērst identificētos likuma pārkāpumus. Tomēr pēc iepazīšanās ar situāciju, FKTK secināja, ka šajā laika posmā līdz licenču anulēšanai nav veikti nepieciešamie uzlabojumi, un apdrošināšanas sabiedrība nespēj nodrošināt regulējošo prasību izpildi, t.i., biznesa apjomiem atbilstošas tehniskās rezerves un kapitāla līmeni.

FKTK atzina, ka patlaban “Balvai” jāturpina pildīt saistības pret saviem klientiem – līdz ar to visas izsniegtās apdrošināšanas polises turpina darbību. Tas attiecas uz visiem “Balvas” piedāvātajiem apdrošināšanas pakalpojumiem.

“Balvas” parādu segšanas kārtībā var paredzēt vairākas iespējas. Pirmkārt, apdrošināšanas sabiedrība turpina visu apdrošināšanas saistību izpildi; otrkārt, apdrošināšanas sabiedrība vienojas ar kādu citu apdrošinātāju par visu apdrošināšanas līgumu vai to daļas pārņemšanu, tādā veidā nododot saistību izpildi ar klientu citam apdrošinātājam; treškārt, apdrošināšanas sabiedrība pārtrauc apdrošināšanas līgumus, izņemot sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas līgumus (OCTA), pirms termiņa, veicot daļēju apdrošināšanas prēmijas atmaksu.

FKTK ziņos atsevišķi par “Balvas” parādu segšanas kārtību pēc tās apstiprināšanas.

 

Komentāri (17)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu