KNAB Rīgas brīvostas pārvaldnieku soda ar Ls 150 • IR.lv

KNAB Rīgas brīvostas pārvaldnieku soda ar Ls 150

22
Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs (priekšplānā) kopā ar Rīgas vicemēru Andri Ameriku. Foto: Ieva Čīka, LETA

Pēc garas tiesvedības lēmums stājies spēkā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis 150 latu naudas sodu Rīgas brīvostas pārvaldes pārvaldniekam Leonīdam Loginovam par dienesta automašīnas nomas līguma slēgšanu, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Lai arī naudas sods piemērots pērnā gada nogalē, Loginovs ir neveiksmīgi tiesājies un atbilstoši kārtībai KNAB tikai otrdien savā mājas lapā publiskojis šo faktu.

KNAB konstatējis, ka Loginovs, izdodot 2011.gada 28.septembra rīkojumu un noslēdzot automašīnas nomas līgumu ar Rīgas brīvostas pārvaldes pārvaldnieka vietnieku Aigaru Pečaku, pamatojoties uz kuru Pečaks lietoja pārvaldes automašīnu personīgajām vajadzībām, ir pārkāpis likumā noteikto ierobežojumu.

KNAB konstatēja, ka Loginovs 2011.gada 3.februārī ar Pečaku noslēdzis automašīnas nomas līgumu, ar kuru Pečaks ieguva tiesības dienesta automašīnu “Volvo XC 60” lietot darba vajadzībām, ārpus darba un personīgajām vajadzībām. Tāpat ar 28.septembra rīkojumu noteikts, ka Pečakam dienesta automašīnu atļauts lietot Latvijas teritorijā bez atsevišķa rīkojuma izdošanas, kā arī personiskām vajadzībām – braucieniem no darbavietas uz dzīvesvietu un otrādi.

Minētais rīkojums paredz, ka automašīnai degvielas norma mēnesī netiek noteikta un automašīnas stāvvieta ārpus darba laika ir Pečaka dzīvesvietā.

Tādējādi Loginovs, izdodot 28.septembra rīkojumu un noslēdzot automašīnas nomas līgumu ar Pečaku, ir pārkāpis likumā noteikto ierobežojumu, jo viņš kā pilnvarota valsts amatpersona pieņēma lēmumu par valsts vai pašvaldības mantas nodošanu lietošanā, pretēji likumā “Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu” noteiktajai kārtībai.

Ņemot to visu vērā, KNAB nolēma par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu saukt Loginovu pie administratīvās atbildības un sodīt ar 150 latu naudas sodu.

Loginovs lēmumu apstrīdēja KNAB priekšniekam, kurš biroja sākotnējo lēmumu atstāja negrozītu. Loginovs KNAB priekšnieka lēmumu pārsūdzēja Talsu rajona tiesā, kura sūdzību noraidīja.

Loginovs iesniedza apelācijas sūdzību Kurzemes apgabaltiesā, kura šogad 23.maijā apelācijas sūdzību noraidīja. Spriedums nav pārsūdzams.

Valsts kontrole pavasarī paziņoja par pārkāpumiem Rīgas brīvostā. Tā VK, piemēram, secināja, ka nelietderīgu lēmumu rezultātā un darbiniekiem nolaidīgi pildot savus pienākumus, radīti zaudējumi vismaz 403 000 latu apmērā.

VK par revīzijā secināto informēja tiesībsargājošās iestādes. Valsts policija 27.martā pēc VK materiālu izvērtēšanas nolēma sākt kriminālprocesu par iespējamām nelikumībām Rīgas brīvostā.

Rīgas brīvostas valsts pārstāvji vienojās lūgt Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājam un Rīgas vicemēram Andrim Amerikam (GKR) sasaukt ostas ārkārtas valdes sēdi, kurā izskatītu jautājumu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar Loginovu. Rīgas brīvostas valdes ārkārtas sēdē četri valsti pārstāvošie valdes locekļi nobalsoja par Loginova atstādināšanu no amata. Savukārt visi četri pašvaldību pārstāvošie valdes locekļi balsoja pret Loginova atlaišanu, tādēļ brīvostas pārvaldnieks no amata netika atbrīvots.

 

Komentāri (22)

Janis 12.06.2013. 13.30

Traki. Kur lai LL ātrumā ņem tādu naudu.. Laikam jāzvana sms credit?

+9
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 12.06.2013. 13.49

Loginovs reiz teica “es zinu, kādus likumus drīkstu pārkāpt”. ja jau reiz zina un ja jau reiz pārkāpj, tad vai visa šitā “procedūra” gada garumā, iesaistot visas tiesu instances un visus vadības līmeņus (jēziņ, kādi cilvēka un laika resursi!), tiešām Loginovaprāt bija tā vērta, lai samaksātu piespriesto sodu, kas droši vien pieticīgu pusdienu vērts? Pārfrāzējot slaveno Mr.20 citātu “ja es katru papīru pārbaudītu, kad lai strādā rīdzinieku labā?!”, tas varētu būt “ja man būs jānodarbojas tikai ar tiesu darbiem, kad lai strādā ostas labā?”

Jeb zinot, ko drīkst pārkāpt, ir tik vien kā sportiska interese testēt, cik tālu ir nesodāmības robeža?

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 12.06.2013. 14.39

tas pats kas parastam cilvekam 1,50 ls

0
0
Atbildēt

1

    enjoy > janazakovica 12.06.2013. 18.47

    Ņea, drīzāk tie būtu 1,5 sant.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu