No 1.jūlija studijām augstskolās varēs pieteikties portālā "Latvija.lv" • IR.lv

No 1.jūlija studijām augstskolās varēs pieteikties portālā “Latvija.lv”

25
Latvijas Universitātes galvenā ēka Rīgas centrā. Foto: Gatis Gierts, F64

Pieteikties varēs studijām 11 Latvijas augstskolās

No 1.jūlija vienotajā valsts un pašvaldību portālā “Latvija.lv” reflektantiem būs iespēja elektroniski pieteikties studijām augstskolās, aģentūru LETA informēja Valsts reģionālās attīstības aģentūrā.

Iespēja elektroniski pieteikties studijām tiks piedāvāta 11 Latvijas augstskolās. Topošie studenti pieteikumu studijām varēs iesniegt jebkurā no piedāvātajām studiju programmām Rīgas Tehniskā universitātē, Latvijas Universitātē, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Banku augstskolā, Daugavpils Universitātē, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, Liepājas Universitātē, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, Rēzeknes Augstskolā, Ventspils Augstskolā un Vidzemes Augstskolā.

Pēc tam, kad elektroniski būs iesniegts pieteikums, visiem reflektantiem būs reflektantiem obligāti personiski jādodas uz kādu no 11 augstskolu uzņemšanas punktiem, jāuzrāda nepieciešamie dokumenti un jāapstiprina pieteikums studijām augstskolā.

Ja izvēlētajās programmās ir iestājpārbaudījumi, tad tie jākārto laikā no 16.-19.jūlijam. E-pakalpojumā reflektanti var sekot līdzi pieteikšanās gaitai un uzzināt konkursa rezultātus.

Vienotās uzņemšanas pamatstudiju programmās pirmā kārta noslēgsies 19.jūlijā plkst.19. Ja reflektants konkursa pirmajā kārtā būs iekļuvis studiju programmā, kas bijusi viņa pirmā prioritāte, viņš varēs doties uz izvēlēto augstskolu reģistrēties studijām. Bet, ja reflektants nebūs ieguvis studiju vietu pirmajā kārtā, bet tomēr vēlas uzsākt studijas, tad no 19.-23.jūlija plkst.16 varēs reģistrēties otrajai kārtai. Konkursa otrās kārtas noslēgums ir 23.jūlijā plkst.19, un tie būs galīgie konkursa rezultāti.

Par pieteikšanos studijām topošajiem studentiem ir jāmaksā vienreizēja reģistrācijas maksa – 20 lati, un šī summa ir neatkarīgi no izvēlēto augstskolu, studiju programmu un prioritāšu skaita. No reģistrācijas maksas ir atbrīvoti bāreņi un 1.grupas invalīdi.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu