FOTO: "Radio 101" atsācis skanēt kā "Radio Open 101" (papildin.) • IR.lv

FOTO: “Radio 101” atsācis skanēt kā “Radio Open 101” (papildin.)

22
"Radio 101" zīmola vadītājs un "Radio Open 101" rīta programmas vadītājs Ilgvars Rukers (no kreisās) un "Radio Open 101" programmu direktors Māris Žigats pie radio studijas Brīvības ielā. Foto: Edijs Pālens, LETA
Lote Lārmane

Kādreizējais “Radio 101” īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Edgars Mencis nestrādās “Radio Open 101”

“Radio 101”, kas pārtrauca raidīt 14.maijā, pirmdienas rītā atsācis skanēt kā “Radio Open 101”, ziņo “Nozare.lv”.

Šorīt radio studijā notiek aktīva rosība. Kā ierasts, rīta programmā tika lasītas ziņas. Savukārt par mūziku rūpējas producents un dīdžejs Māris Žigats. Rīta programmu vadīja arī Ilgvars Rukers. Savukārt no plkst.10 studijā darbojas Valters Frīdenbergs. Savukārt no plkst.10 līdz 13 studijā darbojas Valters Frīdenbergs, pēc viņa līdz plkst.16 ēterā būs Dace Volfa, kurai sekos Ģirts Šolis, bet vakarā klausītājus izklaidēs Ilvars Jansons.

Pagājušajā nedēļā Nacionālā plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) uzdeva “Radio 101” mēneša laikā atjaunot programmas formātu. NEPLP nolēma izteikt brīdinājumu SIA “Radio Trīs” par apraides atļaujas noteikumu pārkāpšanu, neievērojot programmā “open RADIO 101 FM” apraides atļaujā norādītajos darbības pamatnosacījumos noteikto programmas formātu, kā arī ziņu un oriģinālraidījumu proporciju.

Kādreizējais “Radio 101” īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Edgars Mencis nestrādās “Radio Open 101”. Mencis biznesa portālam “Nozare.lv” teica, ka viņam mutiski paziņots – sadarbība netiks turpināta, un pašlaik šis lēmums tiekot sakārtots juridiski.

“Firmas.lv” informācija liecina, ka Mencis kopš 4.jūnija vairs nav “Radio 101” juridiskās īpašnieces SIA “TeleMedia centrs” valdes loceklis. Valdē tagad darbojas tikai jaunais radio īpašnieks – Krievijas pilsonis Vitālijs Ņikitenko. Tā kā Mencis neturpina darbu radiostacijā, viņš nevarēja atklāt, kādas ir jaunā radio īpašnieka vienošanās ar darbiniekiem un kādi ir radio nākotnes plāni.

Producents un dīdžejs Māris Žigats portālam Ir.lv skaidroja, ka NEPLP izdod licenci, kurā ir norādīts medija formāts – kādu daļu aizņems mūzika, kādu ziņas un tamlīdzīgi. „Visi šie punkti ir ievēroti, nekas nav mainījies,” teic Žigats. „Ēters vienīgi ir palicis nedaudz mierīgāks dienas daļā.”

Žigats norāda, ka arī īpašu izmaiņu nav radio mūzikā, bet jaunus raidījumus sola vēlāk: „Pirmo nedēļu ļaujiet mums nedaudz ieskrieties. Dažam labam [no ētera personībām] šī ir atgriešanās ēterā pēc diviem, dažiem pat pēc vairāk gadiem, tāpēc šo nedēļu mēs nedaudz apsildīsimies, apbružāsimies un tad jau arī būs raidījumi un viss cits.”

Par radio logo maiņu Žigats atklāj, ka garais radiostacijas nosaukums vienmēr ir bijis „open RADIO 101 FM”, kā tas parādās visās licencēs. „To, ka mēs ielikām nosaukumā šo „open”, varētu skaidrot ar jauna posma sākumu – mēs esam vēl atvērtāki nekā līdz šim.”

Par bijušā dīdžeja Toma Grēviņa pieminētajām neizmaksātajām algām atbildīgs, pēc Žigata vārdiem, ir Mencis, bet par savu algu viņam nav pilnīgi nekādu bažu, jo darbiniekiem ar darba devēju esot noslēgti līgumi.

Žigats piebilda, ka piedāvājums turpināt darbu „Radio Open 101″ tika izteikts visiem darbiniekiem, tai skaitā arī dīdžejiem, kuri nolēma aiziet. „Kas ir bijis, tas bijis, pagātne mūs īpaši neinteresē. Par to nav ko īpaši satraukties vai taisīt traģēdiju – šis ir brīvs radio tirgus, un katram ir iespēja parādīt, ka viņš ir neaizvietojams,” stāsta Žigats.

Savukārt NEPLP priekšsēdētāja vietniece Aija Cālīte-Dulevska Ir.lv informē, ka otrdien NEPLP tiksies ar radio jauno īpašnieku, lai pārrunātu visu par „Radio Open 101″ nākotni, tajā skaitā arī par vadības maiņu.

“Radio 101” nesen izsolē nopirka Krievijas pilsonis Vitālijs Ņikitenko. Ņikitenko “Radio 101” iegādājās 30.aprīlī notikušajā izsolē, kuru rīkoja likvidējamās “Latvijas krājbankas” (“Krājbankas”) administrators SIA “KPMG Baltics”. Izsoles sākumcena bija 50 000 latu, bet Ņikitenko piedāvājis cenu, kas vairākas reizes pārsniegusi sākumcenu. Precīza darījuma summa gan netiek atklāta.

Izsolē pārdotas “Radio 101” juridiskās īpašnieces SIA “TeleMedia centrs” un tās meitasuzņēmumu SIA “Radio Trīs” un SIA “Radio Zemgale” kapitāldaļas 100% apmērā, kā arī “Krājbankas” prasījuma tiesības pret šiem uzņēmumiem 499 697 latu apmērā. Kapitāldaļas un prasījuma tiesības tika izsolītas kā vienots lietu kopums.

“Radio 101” juridiskais īpašnieks “TeleMedia centrs” reģistrēts 2010.gada 5.janvārī. Tā īpašnieks bija bijušais “Radio SWH” finanšu direktors, “Radio 101” valdes priekšsēdētājs Mencis.

(papildināta ar informāciju, ko sniedza Māris Žigats)

Komentāri (22)

Ligiña Doniña 10.06.2013. 12.34

“open kredit” rullē?

+2
0
Atbildēt

0

Kristīne 10.06.2013. 15.05

“Par bijušā dīdžeja Toma Grēviņa pieminētajām neizmaksātajām algām atbildīgs, pēc Žigata vārdiem, ir Mencis, bet par savu algu viņam nav pilnīgi nekādu bažu, jo darbiniekiem ar darba devēju esot noslēgti līgumi.”
===
Interesanti. Man līdz šim likās, ka kantori iegādājas ar visiem parādiem, tostarp algu parādiem…
=
Žigats šobrīd atgādina Bojāru pēc tam, kad “Dienu” iepirka “roulendi”…, vien nav 101 tā svara un nozīmes, protams.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu