Putins izšķīries – tagad laulāts tikai ar Krieviju • IR.lv

Putins izšķīries – tagad laulāts tikai ar Krieviju

25
Krievijas prezidents Vladimirs Putins kopā ar sievu Ludmilu. Foto: EPA/LETA

Krievijas prezidents paziņo, ka izšķīries no sievas

Krievijas prezidents Vladimirs Putins izšķīries no savas sievas Ludmilas. Krievijas prezidents par savas laulības šķiršanu paziņoja pēc baleta izrādes “Esmeralda” apmeklēšanas ceturtdien Kremļa pilī kopā ar nu jau bijušo sievu, ziņo LETA/AFP. Šī ir pirmā reize Krievijas jauno laiku vēsturē, kad valsts galva pieņem lēmumu šķirties no sievas.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, Ludmila Putina izteicās, ka šī ir “civilizēta šķiršanās”. Viņa un Putins joprojām būšot tuvi cilvēki. Kā šķiršanās iemeslu viņa minēja to, ka ar vīru ļoti reti tiekas. “Mēs gandrīz neredzamies. Putins ir pilnībā nodevies darbam, bet mūsu bērni ir izauguši un dzīvo savu dzīvi,” viņa sacīja.

Savukārt Putins paskaidroja, ka lēmumu par šķiršanos pieņēmis kopā ar sievu. Krievijas prezidents norādīja, ka viņa darbs ir absolūti publisks, bet ir cilvēki, kas ir ar to “absolūtu nesavietojami”. Viņš norādīja, ka Ludmila valsts pirmās lēdijas statusā “nodienēja astoņus, pat jau deviņus gadus”.

Vladimirs un Ludmila Putini bija precēts pāris kopš 1983.gada jūlija. Šajā laulībā astoņdesmito gadu vidū piedzima divas meitas – Marija un Katerina.

Eksperti: Tagad Putins laulāts tikai ar Krieviju

Vairāki Krievijas politikas vērotāji uzskata, ka šis Putina solis par spīti tam, ka kopā nodzīvojuši 30 laulības gadus – 28.jūlijā būtu kāzu jubileja -, tikai vairos Krievijas prezidenta kā valsts galvas tēla stiprumu, raksta portāls “Newsru.com”. Putins izvēlējies cilvēcisko ceļu – parādīt, ka arī viņš cieš neveiksmes, konkrēti – laulības dzīvē, saka socioloģe Olga Krištanovska.

“Šis ir solis uz patiesuma pusi, pretī lietu patiesajai dabai,” uzskata sabiedriskā darbiniece Marija Gaidara.

Savukārt politologs Aleksejs Muhins domā, ka prezidents, lai šķirtos, izraudzījies labāko brīdi – ja vēsts izraisīs lielu ažiotāžu, tad par to viņam nav jāuztraucas – uz reitingu tas iespaidu tikpat kā neatstās, jo drīzumā nav gaidāmas nekādas vēlēšanas.

Tiesa, šāds Putina solis var ietekmēt Krievijas Pareizticīgās baznīcas piekritējus, kas ir ļoti konservatīvu ideju atbalstītāji. Vācu žurnālsts Aleksandrs Rars, kurš sarakstījis biogrāfiskas grāmatas par Putinu, uzskata, ka Krievijas prezidents uzņēmies lielu risku. “Mēs zinām, ka Krievijas baznīca klusēs, tā nekomentēs. Taču šie cilvēki diezin vai pieņems [šķiršanos] ar lielu izpratni. Valsts vadītāja laulības šķiršana vienmēr ir riskanta, it sevišķi Krievijā prezidents tiek uzskatīts par jaunā valstiskuma simbolu,” saka vācu žurnālists.

Politologs Vladimirs Slatinovs uzskata, ka Putinam šis bijis smags solis, jo prezidenta personīgā dzīve līdz šim bijusi slēgtā tēma Krievijā. “Nostiprināsies tāds prezidenta tēls, kurš strādā valstij, domā par valsti un ir laulājies ar valsti,” saka politologs.

Krievijas mediji par Putina laulības šķiršanu raksta atturīgi, taču Rietumu mediji meklē patiesos šķiršanās cēlonus. Tiek atgādinātas arī baumas par Putina romānu ar vingrotāju Alīnu Kabajevu.

 

Komentāri (25)

oktaavs 07.06.2013. 18.07

Ziņa ir politiska.
Tajā čekistu kompānijā nekas nenotiek pēkšņi un spontāni. Ja šķiras un paziņo tieši tagad, tātad tā vajag tagad, nevis rīt vai parīt.
Reitingi krītas un tautas interese par vadoni zūd. Ar tīģeriem un deltaplāniem vairs nevienu neizbrīnit. Ar politiku vēl jo mazāk. Karš jau arī bija.
Toties tagad atkal jauna intriga – precēsies vai neprecēsies un ar ko ? Sižetu var stiept un mudžināt bezgalīgi. Publikas interese garantēta uz vairākiem gadiem. Vadonis atkal visās sarunās un avīzēs..
Kino turpinās..

+12
-1
Atbildēt

4

    Kârlis Kleins > oktaavs 07.06.2013. 18.51

    Ja tev Putins ir dievs, tad tās ir tavas problēmas. Iespējams, mentālas.

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

    Kârlis Kleins > oktaavs 07.06.2013. 18.29

    Un kā ar saskaņu ir Dombrovsku bezbērnu pārim?

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

    Inese Birzniece > oktaavs 07.06.2013. 23.02

    west- jā, viss jau bija; patlaban mačo aizdevies citā sfērā – būs lovelass, saliedēs nāciju

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    oktaavs > oktaavs 07.06.2013. 18.40

    no_comments
    Būsi izbrīnīts, bet Dombrovskis nav latviešu tautas nenomaināmais dievs un šeit vēl pagaidām ir kaut sūdīga, bet demokrātija. Tapēc viņa personīgā dzīve ir tikai viņa paša personīgā.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 07.06.2013. 13.56

komiski, ka šī ziņa ir IR ziņas vērta

+9
-2
Atbildēt

3

    ilmisimo > silvija_vitina 07.06.2013. 19.20

    traductrice komiski, ka šī ziņa ir IR ziņas vērta
    __________________ Jā

    Komiski IR.

    Bet – pat traģifarss nesanāk.

    Vodeviļa.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris > silvija_vitina 07.06.2013. 15.44

    Nav ko brīnīties, jo arī pats pirmais IR numurs vēsturē bija veltīts tieši Putinam. (Pēc kā es arī nolēmu, ka IR vairs neabonēšu).

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    dzintarz > silvija_vitina 07.06.2013. 14.04

    Nekas īpašs! Izsenis vērojams, ka IR ziņu izvēle lielākoties ir ļoti “savdabīga”.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

oktaavs 07.06.2013. 19.03

Tu esi otrs šajā saitā, kuram atbilžu vairs nebūs.
Visam tevis apgalvotajam nav nekāda pamatojuma. Demagogi un idejiskie neinteresē pēc būtības. Tāpēc – paliec sveiks !

+6
0
Atbildēt

2

    ltvpanorama > oktaavs 08.06.2013. 09.32

    nav nekāds “no coments”..ir pakaļa ar zobiem:) ..”savok style” dzīves piekritējs

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > oktaavs 07.06.2013. 20.10

    no_comments ir saskaņas krievs kuram par komentiem maksā, tātad algotnis. Tā arī rodas viņa “komenti”, kas ir idejiski demogoģiski visos portālos. Atbildēt nav vērts un lasīt arī.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu