Saeima konceptuāli atbalsta brīvdienu pēc Dziesmu svētkiem • IR.lv

Saeima konceptuāli atbalsta brīvdienu pēc Dziesmu svētkiem

23
Foto: Evija Trifanova, LETA

Tomēr brīvdienu varētu pārcelt uz šā gada 23.novembri

Saeimas deputāti ceturtdien konceptuāli pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Dziesmu un deju svētku likumā, lai radītu iespēju Dziesmu un deju svētku dalībniekiem un ikvienam interesentam pilnvērtīgi piedalīties noslēguma koncerta norisē.

Likumprojekts paredz nākamo darba dienu pēc Dziesmu un deju svētku noslēguma dienas noteikt par atpūtas dienu, pārceļot darba dienu uz sestdienu tajā pašā nedēļā vai citā nedēļā tā paša mēneša laikā, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Vienlaikus grozījumi paredz izņēmumu attiecībā uz 2013.gada Dziesmu un deju svētkiem, papildinot likumu ar pārejas noteikumiem, lai jau šogad darba dienu pēc Dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta – 8.jūliju – noteiktu par atpūtas dienu un, ņemot vērā šī gada jūlija kultūras, atpūtas un sporta pasākumu intensitāti, to pārceltu uz šā gada 23.novembri.

Dziesmu un deju svētki, kuros šogad paredzēti vairāk nekā 40 000 dalībnieku, tradicionāli noslēdzas ar plašu svētku dalībnieku un skatītāju sadziedāšanos, kas ilgst līdz rītam. Ņemot vērā, ka svētku dalībnieki ir no visas Latvijas un daļai dalībnieku mājupceļā jāpavada vairākas stundas, tie izmanto apmaksātu atvaļinājumu vai atvaļinājumu bez darba samaksas saglabāšanas. Kaut arī svētku rīkotāji aicina darba devējus būt atsaucīgiem un atbalstīt savu darbinieku dalību, pirmdienas noteikšana par atpūtas dienu būtu ievērojams atbalsts, norāda likumprojekta autori.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki Rīgā notiks no šā gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku izskaņā svētdien, 7.jūlijā, notiks galvenais svētku pasākums – svētku noslēguma koncerts Mežaparka Lielajā estrādē, kas noslēgsies ar plašu svētku dalībnieku un skatītāju sadziedāšanos. Sadziedāšanās pasākums ilgst līdz nākamās dienas – 8.jūlija – rītam.

Tiem, kuriem darba diena pēc Dziesmu svētku noslēguma būs atvaļinājuma diena, saskaņā ar pašreiz normatīvajos aktos noteikto kārtību atvaļinājums tiks pagarināts par vienu dienu.

Likumprojektā vēl tiks precizēti pārejas noteikumi, lai saskaņotu likumprojektu ar Darba likuma normām un citiem tiesību aktiem.

 

Komentāri (23)

Kârlis Kleins 06.06.2013. 13.12

Vienotība – laika un kalendāra pavēlnieki ;) Noslēguma koncertu rīkot sestdienā tā neviens arī nav iedomājies ;)

+2
0
Atbildēt

2

Kristīne 06.06.2013. 16.19

“brīvdienu varētu pārcelt uz šā gada 23.novembri”
===
???

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu