Izglītības ministra padomnieks Tukišs pametis darbu • IR.lv

Izglītības ministra padomnieks Tukišs pametis darbu

28
Roberta Ķīļa bijušais padomnieks Reinis Tukišs. Foto: Ieva Čīka, LETA

Tukišs: Man vieglu neērtības sajūtu rada fakts, ka Latvijā Izglītības ministrija tiek vadīta, ministram un biroja vadītājai sazinoties galvenokārt krievu valodā

Izglītības un zinātnes ministra Vjačeslava Dombrovska (RP) padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Reinis Tukišs, kurš bija “palicis mantojumā” no demisionējušā ministra Roberta Ķīļa, pametis darbu ministra birojā.

Tukišs aģentūrai LETA pastāstīja, ka aiziešanas galvenais iemesls ir vēlme darīt ko citu un pusotrs gads ministra birojā prasījis daudz enerģijas un ieguldījuma, tāpēc pienācis laiks uzkrāt spēkus. Tukišam gan arī esot kļuvis nesaprotams pašreizējā ministra biroja darbs.

“Esmu ļoti liberāls cilvēks, bet arī man vieglu neērtības sajūtu rada fakts, ka Latvijā Izglītības ministrija tiek vadīta, ministram un biroja vadītājai sazinoties galvenokārt krievu valodā. Biroja darbs tiek organizēts haotiski, ir pagājis mēnesis, kopš ministrs ir amatā, bet šajā laikā nav notikusi neviena biroja sanāksme. Šobrīd man pietrūkst motivācijas, lai ar šiem faktiem sadzīvotu vai censtos tos novērst, tāpēc esmu nolēmis pievērsties kam citam,” sacīja Tukišs.

Viņš jaunajam izglītības ministram novēl veiksmi un izturību, lai līdz galam tiktu izdarīta kāda no iniciatīvām, kas Ķīļa laikā tik veiksmīgi tika aizsāktas.

Tukišs bija arī demisionējušā ministra Ķīļa padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos. Par Dombrovska padomnieku Tukišs nostrādāja tikai mēnesi, un otrdiena bija viņa pēdējā darba diena šajā amatā.

Dombrovska biroja vadītāja ir bijusī Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova, bet Saeimas deputāte Inga Vanaga (RP) turpina pildīt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārās sekretāres pienākumus.

Savukārt biroja sekretāre un ministra palīdze ir Ilvija Zvaigzne, bet padomniece juridiskajos jautājumos ir Ilze Muižniece. Ķīļa biroja vadītāja Nellija Titova ir Dombrovska padomniece augstākās izglītības un zinātnes jomā. Tikmēr Dombrovska ārštata padomnieks sporta jautājumos ir Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) prezidents Jānis Kols.

Ķīlis 30.aprīlī premjeram iesniedza demisijas rakstu, par savas atkāpšanās iemeslu minot veselības problēmas. Viņa atveseļošanās process turpināsies vēl ilgāku laiku. Viņa vietā Saeima 2.maijā izglītības un zinātnes ministra amatā apstiprināja Dombrovski.

Tukišs ir Reformu partijas (RP) valdes loceklis, vairākus gadus vadījis projektu “¼ Satori” (www.satori.lv), kas ietver kultūras portālu, izdevniecību un lekciju telpu. Izdevis grāmatas par filozofiju un teoriju. Publicējis daudzus rakstus un tulkojumus par šīm tēmām.

Komentāri (28)

ilmisimo 05.06.2013. 13.33

“Esmu ļoti liberāls cilvēks, bet arī man vieglu neērtības sajūtu rada fakts, ka Latvijā Izglītības ministrija tiek vadīta, ministram un biroja vadītājai sazinoties galvenokārt krievu valodā
_____________________________________________

Cik daudz tuomēr panākts ar V.Zatlera Slavenuo rīkuojumu….

….aizgrābjuoši….

+17
-5
Atbildēt

0

janis17 05.06.2013. 13.16

Vj. Dombrovski par prezidentu!!!
Lai var visi MK un citur valsts pārvaldē puķin valodā runāt!

Vēl viens “labā krieva” mīts ir sabrucis :)

+16
-8
Atbildēt

0

Ojārs 05.06.2013. 18.56

Ziņa no laikrakstiem: Daugavgrīvas apkaimē, 8.iecirknī, kas izvietots Rīgas Daugavgrīvas vidusskolā, Parādes iela 5, vēlēšanās piedalījušies 2438 rīdzinieki. Šeit par Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) vadīto sarakstu nobalsojuši 81,66% rīdzinieku… .
————————————–
Šitiem visiem divarpus tūkstošiem Latvijas valsts ir likumīgi piešķīrusi pilsonību…. Vai nav skumji jāpasmaida?

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu