Ziedoņa Caunes fenomens • IR.lv

Ziedoņa Caunes fenomens

82
Ziedonis Caune ZZS kongresā. Foto: Gints Ivuškāns, F64
Evita Puriņa

Visvairāk svītrotā un sevi diskreditējušā Jelgavas novada līdzšinējā vadītāja atkalievēlēšanu izšķīra mājās palicēji

Pirms pāris gadiem, protestējot pret Ziedoņa Caunes (ZZS) un viņa vadītās domes apkaunojošo rīcību saistībā ar malumedībām, Jelgavas novada iedzīvotāji sniedza īstu pilsoniskās sabiedrības paraugstundu. Savāca 1200 parakstu un panāca, ka tiek gatavots likums par referendumiem pašvaldībās, ļaujot arī vēlēšanu starplaikos atlaist to vadītājus. 

Tad kā varēja notikt, ka šajās vēlēšanās tas pats daudzu peltais Ziedonis Caune atkal ir uzvarētājs ar lielāko iegūto punktu skaitu?

Uz grābekļa bez apstājas

Sākumā minētās medības ir tikai viens no gadījumiem, kas ļāvis droši saukt Z.Cauni saukt par skandalozu un, vismaz vadoties no ētikas normām, augstajam amatam pilnīgi nepiemērotu pašvaldības vadītāju.

Īsi atgādināšu. Stājoties amatā, dome viņam noteica augstāko algu pašvaldības vadītāju vidū – 1950 latu, kas vēlāk pēc mediju spiediena gan tika samazināta. Nākamreiz plašu uzmanību piesaistīja 2009.gada nogalē, darba laikā sev un kolēģiem sarīkojot medības. Mežacūkas vajāšanu viņš vēlāk nosauca par budžeta plānošanas semināru neformālā atmosfērā un, izliekoties, ka nesaprot sabiedrības nosodījumu, solīja tādus rīkot arī turpmāk.

2011.gada 14.jūnijā – dienā, kad piemin komunistiskā terora upurus, novada priekšsēdētājs darba laikā bija redzams savas pašvaldības atpūtas pasākumā, kas notika brīvā dabā ar alkohola pudeļu klātiem galdiem. Arī to Z.Caune dēvēja par darba sanāksmi.

Vēlāk sekoja ļaušanās ažiotāžai saistībā ar baumām par “Swedbank” krīzi. Domes priekšsēdētājs, nenoskaidrojot apstākļus, nakts melnumā no tās uz Valsts kasi lika pārskaitīt vairāk nekā miljonu latu. Kad par to rakstīja vietējais laikraksts “Zemgales Ziņas”, Z.Caune reaģēja, liekot ierobežot tam pieeju domes informācijai.

Z.Caune tika atkārtoti pieķerts, pārkāpjam satiksmes noteikumus, bet uz Indiju ilgākā atpūtas braucienā devās kopā ar tās ceļu būves firmas vadītāju, kas ir regulāra uzvarētāja domes rīkotajos konkursos.

Bet lielākais skandāls, kas gandrīz maksāja Z.Caunem amatu, atkal bija saistīts ar medībām. Tā paša gada februārī vietējie iedzīvotāji sastapa novada priekšsēdi un viņa draugu ar pielādētu ieroci rokās vizināmies ar sniega motociklu netālu no vietas, kur īsu brīdi pirms tam atrada sašautas stirnas. Izsauktie policisti ļāva ieroci aizvest un Z.Caunem malumedību vietu pamest. Z.Caune žurnālistiem apgalvoja, ka ieroča nav bijis un, iespējams, nobildēts slotas kāts, taču pēc aculiecinieka video publiskošanas bija spiests atzīties melos.

Ar parakstiem iekustināja likumdevējus

Pārējie Jelgavas novada deputāti nesaskatīja vajadzību iebilst pret sava priekšsēdētāja rīcību, un tas saniknoja iedzīvotājus. Viens no viņiem – Kārlis Rimša, kurš arī pats tagad kļuvis par deputātu no Reformu partijas saraksta, pāris nedēļu laikā savāca 1200 iedzīvotāju parakstus ar aicinājumu atstādināt visu domi. Kad tas nenotika, parakstu vācēji vērsās pie vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra, Z.Caunes partijas biedra Raimonda Vējoņa. Viņš solīja gatavot pašvaldību referendumu likumprojektu, lai dotu iespēju iedzīvotājiem arī vēlēšanu starplaikos atcelt no amata domes vadītāju.

Pašvaldību referendumu likumprojekts sagatavots, lai arī iestrēdzis Saeimā, bet Z.Cauni Valsts policija reabilitēja – gadu pēc medībām izbeidza kriminālprocesu, secinot, ka stirnas mirušas pašas un ierocis varētu nebūt īsts. Vietējā sabiedrība, spriežot pēc neparasti daudzajām atsauksmēm masu medijos, dusmojās, bet par šādu iznākumu īpaši nebrīnījās, zinot priekšsēdētāja draudzīgās attiecības ar policijas amatpersonām un atceroties viņa pēkšņo viesošanos Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātē dienā, kad tur veica beigto stirnu rentgenuzņēmumus.

1200 neanonīmi paraksti novadā, kurā dzīvo nepilni 25 tūkstoši iedzīvotāju, un atklāta nostāšanās pret pašvaldības vadību, kas var nepatīkami atspēlēties, ir daudz. Pieņemu, ka vēl laba tiesa domāja līdzīgi, bet nevēlējās parakstīties.

Tāpēc vietā ir jautājums, kā pēc tik daudzām reizēm, kurās Z.Caune pierādījis savu neatbilstību pašvaldības vadītāja amatam, viņu ne vien ievēlēja novada domē, bet atzina par labāko kandidātu no 98 kandidējušajiem. CVK dati liecina, ka Z.Caunes vadītais ZZS saraksts novadā ieguva 37,7 procentus balsu un sešas no 17 vietām domē, bet viņam pašam ir lielākais punktu skaits starp visiem kandidātiem.

Bez harismas un brīvbiļetēm

Atšķirībā no Rīgas mēra Nila Ušakova Z.Caunes dome nav piešķīrusi sabiedriskā transporta brīvbiļetes pensionāriem vai izdarījusi ko tikpat vērienīgu, ko ciniķi varētu tulkot kā vēlētāju uzpirkšana. Viņam nepiemīt dažiem kolēģiem citās pašvaldībās raksturīgā harisma un spēja viegli iekarot cilvēku sirdis. Galu galā nevar teikt, ka Jelgavas novadā iedzīvotāji būtu tik pārtikuši, ka vēlēšanās piever acis uz skandāliem un balso tāpēc, ka citādi viss kārtībā. Nav arī tā, ka ZZS un pārējos piecos sarakstos nebūtu citu pamanāmu cilvēku. Vietējais laikraksts “Zemgales Ziņas” raksta, ka ievēlētie un viņu partijas pieļauj ZZS atstāšanu opozīcijā, taču ne jau Z.Caunes reputācija šajās sarunās tiek minēta kā arguments! Tas faktiski apliecina, ka vienīgā sirdsapziņas balss jaunajā domē būs jau minētais K.Rimša, bet no pārējiem ievēlētajiem citu morāles izpratni gaidīt lieki.

Atbildi uz jautājumu, kāpēc novadā, kur tā alka pēc pārmaiņām, viss palicis pa vecam, domāju, vismaz daļēji var meklēt ļoti zemajā vēlētāju aktivitātē. Jelgavas novadā vēlēšanās piedalījās tikai nedaudz vairāk kā trešā daļa vēlētāju (34,67% jeb 6337 no 18 287 balstiesīgajiem). Par uzvarējušo ZZS sarakstu nobalsoja 2389 cilvēki, kas uz visu balsstiesīgo fona ir maz – tikai 13 procenti. Savukārt Z.Caunem, lai kļūtu par līderi, pietika ar 789 plusiem un 538 vēlēšanu zīmēm, kurās atzīmes nebija veiktas. Faktam, ka viņš ir arī visvairāk svītrotais kandidāts (632 svītrojumi), šajā gadījumā nozīmes nav.

Skandāli nemotivē iet uz vēlēšanām

Zemā aktivitāte īpaši jau Zemgales novados nav jaunums, taču salīdzinājumā ar 2009.gadu balsotāju skaits Jelgavas novadā ir dramatiski krities – no 43,77 procentiem toreiz līdz 34,67 tagad. Tātad domes vadības nepārtrauktā iesaistīšanās skandālos nebūt nemotivēja cilvēkus doties pie urnām un izmantot pavisam taustāmu iespēju kaut ko mainīt.

Tik mazas vēlētāju aktivitātes apstākļos varbūt vietā ir jautājums, cik lielā mērā balsojušais mazākums reprezentē mājās palikušā vairākuma domas. Nezinot iemeslus mājās palikšanai, grūti šos cilvēkus nosodīt, taču skaidrs, ka pati no sevis situācija neuzlabosies un diez vai pēc četriem gadiem cilvēki pēkšņi kļūs apzinīgāki. Tad maza jēga būs arī pašu iniciētajam pašvaldību referendumu likumam, kura projekts lēmumu pieņemšanā prasa visai augstu līdzdalību.

Autore ir žurnāliste

 

Komentāri (82)

ligakalnina 05.06.2013. 07.29

Te jau vairs nav runa tikai par to Cauni, kurš, spriežot pēc ārienes un izturēšanās, ir īsts inteliģents un intelektuālis piektajā paaudzē.
Te, kārtējo reizi, jārunā par absolūtās amatpersonu nesodamības atmosfēru, kas valstī radīta, un ko sekmē valsts policija, un visa tiesībsargājošā sistēma.
Cilvēki, šoreiz, pret to Cauni protestēja, un ko darīja valsts policija – atzina, ka tās stirnas mirušas pašas, ka ieroča Caunem, vispār, nebija, tātad, stirnas pašas tikušas pie ieroča un pašas sevi nošāvušas, acīmredzot, bijušas depresijā, un izdarījušas pašnāvību.
Uzreiz nāk prātā Latgales gadījums, kad policija sabrauca cilvēku, viltoja pierādījumus, un ko attaisnoja, jo “netika nodarīts ievērojams kaitējums”, vai kaut kā tā ( tāda mums likumdošana, ka amatpersonu nevar sodīt tikai par likuma pārkāpumu, jāpierādot, ka tā gribējusi un nodarījusi ar to tīšu kaitējumu, ārkārtīgi liberāls likums amatpersonām, un cilvēka ( ne amatpersonas) sabraukšana un dokumentu viltošana mums kaitējums neskaitās).
Vai tas Jākobsona gadījums Rīgā.
Kāds policits vai policijas priekšnieks ir par to sodīts, noņemts no darba par acīmredzamu neatbilstību amatam, kas ir maigākais, ko var pateikt?
Un kā lai, redzot to visu, cilvēkiem nenolaižas rokas?
Viņi savāc parakstus, viņi protestē, un viss veltīgi, Caune var darīt, ko grib, bet, balts un pūkains tiesībsarg. sistēmas acīs.
Ko cilvēks pēc visa tā domā, viņš vēl ies un cīnīsies par taisnību?
Nē, viņš domā – lai tad viss šinī valstī deg zilās ugunīs, labāk, emigrēšu uz normālu valsti, kur man nav jāredz visas šīs cūcības, vai turēšu muti, šeit es tāpat neko nevarēšu izdarīt.
Tāpēc arī uz vēlēšanām neiešu un cik varēšu, vispār šo valsti ignorēšu.
Tad kurš vainīgs, ka tā sabiedrība ir neaktīva – totāli degradētas valsts struktūras, totālas visatļautības un nesodamības atmosfēra, kas te radīta, vai tas cilvēks, kurš to visu redz, bet redz arī to, ka viņš neko mainīt nespēj, un tās “augšas” pat nevēlas neko mainīt, tās, acīmredzot, viss apmierina?
Tā ka, pirms vaimanāt par to mūsu sabiedrību, cik tā slikta, nebalso, neaktīva, derēja, varbūt, sākt ar eliti, kura to sabiedrību tik tālu ir novedusi, ar to savu absolūto bezatbildību un nespēju savest šeit kārtībā policiju, tiesu sistēmu, sakārtot likumdošanu tā, lai tādi Caunes nevarētu vienkārši smireties par šīs valsts pilsoņiem, lai policisti nerakstītu, ka stirnas pašas sevi sašāvušas, lai tiesas neattaisno noziedzniekus, utt.
Un te jājautā – vai tā mūsu politiskā elite nespēj savest to visu kārtībā, vai vienkārši negrib, jo bardaks, nesodamība, un visatļautība tai pašai ir izdevīgi?
Es sliecos uz otro variantu.

+21
-3
Atbildēt

15

    Sandris Maziks > ligakalnina 05.06.2013. 18.34

    zanE …
    No kurienes gan točkas turētājai un barigai, Iļģuciema cietuma urkas favorītei, tādus smalkumus zināt? Biedrenes no autoostas laikiem taču tikai ar sabiedrības padibenēm tusē.

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    Uldis Šneiders > ligakalnina 05.06.2013. 09.55

    Jautājums būtu skatāms no vairākām pusēm, jo – par ZC darbībām, šķiet, sabiedrība uzzināja no medijiem, ne no aculieciniekiem. Varēja arī neuzzināt… :) Vēlme kaut ko mainīt… Nupat klausos radio par Jūrmalu, kur kādreizējais balsotājs PRET Truksni tagad viņu atbalsta. Argumentācija 0, mēs to varam nojaust… Tikai. Vietējais referendums. Protams, ka Saeima secināja, ka “uz zemēm” ir tik daudz “savējo”, ka, Dievs nedod, kaut pa vienam Rimšam uz deviņiem novadiņiem… Ko tad? Taču manuprāt situāciju raksturo fakts, ka likumus sacer juristi, zinot, ka darbs nodrošināts, daļa cilvēku vēlas dzīvot kā Zviedrijā un arī uzvesties tā, aizmirstot, ka domāšanu nevar mainīt katru dienu + minētais fakts, ka t.s. vara (vai mūsu valsti tāda ir) ir ne tikai nekompetenta, bet sirgst ar skarbu ideju trūkumu. Ēnu ekonomika, narkotikas, korupcija, blēdīgi iepirkumi utt. šai varai vajadzīgi kā ēst – jo PAR ko viņiem nav strādāt, vismaz tiek piegādāts PRET…

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > ligakalnina 05.06.2013. 15.09

    Bet
    “Piemēram, parādniekam tāpat ir liels kredīts”

    paradniekam ir parāds
    Parādnieka kungam, kā miljoniem citu uzņēmēju ir kredīts. Atšķirībā no viņa, Dombrovskim ir nenokārtojamas parādsaistības, jo sava stulbuma un alkatības dēļ ieberzās uz nekustamajiem. Par to mūsu valsts maksā ar Matīsu SM amatā, iespējām Zaharjinam izvazāt LM līdzekļus, čekista un žuļika Ļipman, iecelšanu par “investora meklētāju” un vēl daudz cita, kas var maksāt miljardus.
    Es ceru, kad tev aiz zvēriskā, nemotivēta naida pret nacionālpatriotiem paplīsīs akna, būs vēl pāris minūtes nožēlošanai.

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    efeja60 > ligakalnina 05.06.2013. 11.20

    Manuprāt notiek masveida + – viltošana. Caunes gadījums ir ļoti aizdomīgs, iepriekš biju ļoti izbrīnīts, ka saeimas vēlēšanās no Kurzemes ievēl nepopulārus cilvēkus, piemēram fantomass no NA. Ēlerte un Pulks mani arī izbrīna. Vēlēšanu komisijas veido pašvaldības un esošā pašvaldību vara paši sev skaita balsis un tas ir nepareizi. Es atceros Boldānu. Kas ir mainījies balsu skaitīšanā, kopš Boldāna gadījuma? Vai riski ir novērsti? Nav! Nav darīts nekas!

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    piziks > ligakalnina 05.06.2013. 08.55

    Dzeri… Un kā tad ar Dombrovska k-dzes kreditu, kas lielaks par 1,2 milj. Ls un neatdots un katru gadu… un tā jau — 4 vai 5 reizes?! — turpina saņemt kredita brīvdienas… Ar ko ĀD gadijums par Caunes gadijumu sēriju labāks?! Nu, ar ko?!

    Nekā aizdomiga, nekā apšaubāma?
    Un kā mainitos arrtieksme pret Cauni seit/IR slejās, ja Z.Caune būtu Vienotibas biedrs? Mainītos taču, vai ne?

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    efeja60 > ligakalnina 05.06.2013. 18.15

    Cilvēki ar lieliem parādiem ir korupcijas riskam pakļauti, tāpēc tādi būtu svītrojami, bet CVK šādu infu nesniedz.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    agnis_eglitis > ligakalnina 14.06.2013. 10.29

    ZC gadījumā balsis neskaitīja viņa fani, to es zinu jo pazīstu tos cilvēkus.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 05.06.2013. 20.56

    …articulus/destra/ombros….kad Tevi uz sieviešu cietumu pārveda – kad noskaidroja, ka esi transvestīts?….tad jau būsi jaukumus baudījis no abām pusēm – no tā Tev tā lielā pieredze, ar kuru centies te ik dienas dalīties?….

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 05.06.2013. 17.39

    ….Optiskais Tēmekli… “Un Vienotibas fani, ZanE, no Caunes vēl vienu Zaķiti neuztaisitu?!”…
    ———————
    ….redzi, tur ir tā atšķirība, ka Vienotība savējo notiesāja jau pirms tiesas sprieduma, lai gan likumu Zaķis nebija pārkāpis – tā teikt, pūlim par prieku!….
    …izrādās, mūsu valstī ir tiesiski likumi un amorāli likumi – atkarībā no tā, pret kuru vajag vērsties….interesantā valstī dzīvojam….

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 05.06.2013. 20.52

    …Normund…piekrītu, ka kredītsaistības nav nekas labs, taču….tādā gadījumā mums nebūtu neviena par ko balsot…parādi man kādu no ievēlētajiem, kuram tās nebūtu….
    …kredītsaistības ir lielākajai daļai ne tikai Latvijas iedzīvotāju, bet arī pasaules valstu politiķiem….
    …kam būtu jāpievērš pastiprināta uzmanība? – kredītsaistību atmaksai, par kādiem līdzekļiem nosedz savus kredītus, aizņēmumus, no kurienes nauda milzīgajiem aizdevumiem….

    P.S. …par katra Saeimas deputāta kandidāta parādsaistībām vai aizdevumiem vari visu uzzināt CVK mājaslapā jau pirms vēlēšanām:
    http://www.cvk.lv/cgi-bin/wdbcgiw/base/komisijas2010.cvkand11.sak

    …par pašvaldību vēlēšanu deputātu kandidātiem gan tādu ziņu nav….

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    putekliic > ligakalnina 05.06.2013. 12.08

    …varbūt, sākt ar eliti, kura to sabiedrību tik tālu ir novedusi, ar to savu absolūto bezatbildību un nespēju savest šeit kārtībā policiju, tiesu sistēmu, sakārtot likumdošanu tā, lai tādi Caunes …
    ___
    “Elite” ir sabiedrības spogulis. Būtu, protams, ideāli, ja mums šeit ierastos marsieši un kļūtu par “eliti” – atbildīgu, godīgu, strādīgu, morāli kristālskaidru, un rādītu piemēru lumpeniem un visu te sakārtotu. Bet tā nenotiek. Tā vietā es tāpat iekdienā saskaros ar to, ka mani tirgū vēlas “apsvērt” un “apskaitīt”, tāpat redzu, ka mani privātmājas būvētāji cenšas kaut ko nospert, tāpat redzu to, ka paziņu-sievieti, kuri vāji orientējas auto lietās, cenšas apčakarēt servisā, saskaros ar to, ka sarunāju, ka firma noteiktā laikā atbrauks savākt to manu veco veļasmašīnu, bet neatbrauc un pat neatzavana… Nu, kur lai mēs dabonam tos ideālos vadītājus? Es nesaku, ka nav godīgu, atbildīgu un gudru cilvēku Latvijā. Nē! Diemžēl demokrātija ir tik nepilnīga sistēma, ka nenodrošina, ka tieši tādi 100% tiek ievēlēti vai ieceli.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > ligakalnina 05.06.2013. 09.09

    Un Vienotibas fani, ZanE, no Caunes vēl vienu Zaķiti neuztaisitu?! Tu pati tici?

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    austrisv > ligakalnina 05.06.2013. 13.10

    OT. Vai tad kredīts nav jāatdod? Vai tādu pašu kredītu nav pat citu partiju deputātiem un viņu kundzēm. Piemēram, parādniekam tāpat ir liels kredīts. Manuprāt, kredīts nav no valsts naudas maka nozagta ne nauda ne valsts īpašumi! Kredīti ir jāatdod!
    Lūk, Lembergs gan tevi droši ka apmierina, jo savācis nevis kredītus, bet valsts īpašumus.
    Lūdzu saiti, kur tas ir rakstīts. Vai pie Lapsas avīželē, ko droši ka sacerējis Lembis &co

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 05.06.2013. 17.35

    …articulus/destra/obros….kurš Tev teica, ka Dombrovskim parādsaistības IR nenokārtojamas – kameras biedrs teica?….
    ….Parādnieka “kungam” gan izredzes savējās nokārtot – vēl pāris kokursiņi par 200 tūkstošiem ar “Goda kartēm” un – skat, Parādnieks taps tīrs, kā no pirts nācis….

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 05.06.2013. 09.05

    ….Optiskais Tēmekli…Tev taisnība!….mainītos un, kā vēl mainītos!….partijas reitings tiktu nograuts, Cauni izšvillētu, un par Vienotību un Cauni runātu pie katra raksta….bet….Caune ir no ZZS!….no pareizās partijas, kuru atbalsta “pragmatiskais” vēlētājs…. :)

    +12
    -5
    Atbildēt

    0

austrisv 05.06.2013. 08.02

Par Caunes ievēlēšanu tiešām brīnos, jo šis cilvēks visvairāk ir pierādījis, ka visu var nopirkt , gan policiju, gan pārējos- vajag tik smērēt ar šnabi un pilniem galdiem! . Nezinu ko pat teikt par Jelgavas novada vēlētājiem, kuriem rokās dota vara, bet gan jau činkst parasto frāzi: nav jau par ko balsot un tāpat nekas nemainīsies. Lumpeņu bars ko lai citu saka, jo vara ir rokās, bet prāts ir izkūpējis- gan jau no labas dzīves.

+14
-5
Atbildēt

30

    ligakalnina > austrisv 05.06.2013. 10.34

    Kaut vai ASV tā notiek.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > austrisv 05.06.2013. 13.57

    Cilvēki gāja uz vēlēšanām, iebalsoja to “tiesiskuma koalīciju” – V, RP, NA.
    Un kas, pa lielam, mainījās tiesu sistēmas vai policijas darbā?
    Jā, tai Jēkabpilī ievēlēja Cauni, bet, ne jau viņš atbild par valsts policijas vai tiesu darbu, bet tie, kas patreiz ir pie varas valstī.
    Tā tauta to visu redz, un nolemj, ka nav vispār nozīme iet un balsot, jo tāpat nekas nemainās.
    Tad, kad “stulbā tauta” redz, ka nozīme ir, kā valodas referendumā, vņa ir pietiekami aktīva, iet un balso.
    Nevajag noņemt atbildību no konkrētiem cilvēkiem, un uzvelt abstraktai “tautai”, tā kolektīvā bezatbildība jau ir Latvijas lielākā nelaime.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    efeja60 > austrisv 05.06.2013. 11.30

    Nasing spešal! @dzeris
    Vēlētājs ir vienīgais, kas var pārraut šo apburto loku demokrātiskā režīmā! Vai nu jāmaina režīms vai arī jālikvidē pašnoteikšanās iespēja!
    ======================
    Vēlētajs jau rauj – ja nav par ko balsot, tad neiet uz vēlēšanām. Un nav jau arī par ko. Manas intereses nepārstāv neviena partija.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    efeja60 > austrisv 05.06.2013. 11.28

    …un tikai nevajag teikt, ka vainīgi atkal kādi….marsieši, jo sabalsojuši nepareizos….
    =============
    zanE, vēlētājam vienmēr taisnība un vēlēšanu rezultāti ir objektīvi, ja tik vien netiek viltoti. Žēloties par stulbu tautu ir neproduktīvi, ja netiek iebalsota Vienotība. NaV vIENOTĪBAI LABĀKA PIEDĀVĀJUMA PAR cAUNI. nAV.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > austrisv 05.06.2013. 10.59

    Nē, problēmas nav tikai ar tautu.
    Problēmas ir arī ar savēlētiem tautas kalpiem, kas nepilda savas Satvwersmē noteiktās funkcijas un neizveido strātspējīgas instuitūcijas.
    Tauta Latvijā deva varu ļoti dažādām partijām, un nekas, pa lielam, nav mainījies, nez, kur tad lai tā tauta ņem tos ideālos politiķus?
    Problēma ir šai valstī valdošajā nekompetencē un bezatbildībā, sākot no daļas tautas, beidzot ar politiķiem un amatpersonām, kam, it kā, pēc definīcijas un amata pienākumiem būtu jārīkojas atbildīgāk, nekā tai tautai.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > austrisv 05.06.2013. 10.10

    Un ko tu ar to gribi teikt?
    Par kuru partiju tad tam vēlētājam būtu 100% jānobalso, lai tai te neviens netraucētu visu sakārtot?
    Kādas partijas tikai mums nav bijušas pie varas, bet, pa lielam, nekas nemainās.
    Drīzāk, vajadzētu dod vēlētājam tiesības ievēlēt tiesnešus, ģenerālprokuroru, policijas priekšnieku, kā tas ir vienā – otrā valstī, politķi, acīmredzot, šeit ir tik impotenti, ka neko sakārtot negrib un nespēj.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > austrisv 05.06.2013. 09.57

    Jā, tas ir apburts loks, bet, tomēr, konkrētus lēmumus pieņem konkrētas amatoersonas, tauta valsts policiju un tiesas neievēl, par to, ka tās ir, kādas ir, neatbild J. vēlētājs vai Caune, bet gan patreizējā valdības koalīcija un visas ieprikšējās.
    Nevajag pilnībā no’nemt atbildību no politiķiem, un uzkraut vēlētājam.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > austrisv 05.06.2013. 10.43

    Nē, demokrātija ir vairākuma vara ar mazākuma tiesību ievērošanu, tiesiskums, procedūra, un strādājošas institūcijas.
    Vienkārši “tautas vara” ir ohlokrātija.

    N.Š. – nemeklēšu linku, negribi – netici, bet, daudzos ASV štatos ievēl gan šerifus, gan prokurorus, un arī tiesnešus.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > austrisv 05.06.2013. 15.13

    Nu labi, vēlētājs ir stulbs, ja jums tā tīk, un ko, tāpēc tagad amatpersonas var nepildīt savus pienākumus, politiķi var neatbildēt par savu atbildības sfēru?
    Dabiski, vēlētāja atbildība par savu izvēli pastāv, bet, pastāv arī politiķu atbildība, un kokrētu amatpersonu atbildība, un to panākt būtu daudz vienkāršāk, nekā uzaudzināt gudru un izglītotu vēlētāju, nu tad, varbūt, jāsāk kaut kas darīt šinī virzienā, nevis nemitīgi jāatkārto, ka pie visa vainīgs stulbais vēlētājs?
    Es jau piekrītu, jums ir daļa taisnības, bet, tas jau nenoņem atbildību no konkrētām amatpersonām, es jau neaicinu nevienu likt aiz restēm, bet, tik daudz, ka, vismaz, atbrīvoties no tādām amatpersonām valsts var?
    Labi, jāiet, pagaidām beigšu.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    agnis_eglitis > austrisv 14.06.2013. 10.20

    no Rīgas parasti viss ir labāk redzams… bet droši vien tie 1200 paraksti nebija tie kuri dzīvo Jelgavas novadā, jo šoreiz vēlēja visi pēc dz.v. deklarēšanas. Malumedības un citi milzīgie pārkapumi protams ir ļaunums , bet domāju, ka svarīgāk ir kas notiek ar skolām, bērnudārziem, sniegu tīrīšanu, ceļu sakārtošanu u.c. sadzīviskām lietām – nekur ne ēsmu dzirdējis piesaucam un uz vietas redzējis, ka tas ir galīgi garām u.t.t. Domāju, ka piekasīties var ļoti daudziem cilvēkiem kuri pārkāpj iespējams gan satiksmes noteikumus gan vēl kādas sabiedrības vai ētikas normas bet liekas, ka šajā reizē pie brēkas bija kaut kādas vietējā mēroga politiskās spēlītes.
    Man liekas, ka pašvaldībā nevajag vēlēt pēc partiju piederības.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lindapastare > austrisv 05.06.2013. 15.52

    Kā var atbrīvoties no tādām amatpersonām, ja pat viņu augstākais priekšnieks – vēlētājs – to nepieprasa. Ok – to var izdarīt policija, ja ir tiesas spriedums. Bet likumus kas raksta, ja ne tās pašas bezatbildīgās amatpersonas. Te ir klasiskais jautājums par vistu un olu – kam jābūt pirmajam – vai vēlētāju prasībai pēc tiesiskuma vai arī politiķiem, kas šo tiesiskumu ir gatavi nodrošināt. Manuprāt, sākums ir jāmeklē vēlētājos. Par to pašu tiesiskumu – galvenie tā sludinātāji nekad nav bijuši pārstāvēti Saeimā vairāk par 50%. Jā – nosauca par tiesiskuma koalīciju, bet ko tas dod, ja tur ir NA ar mūžīgo skatu uz Lembergu? Var jau lamāt V, ka tā neko nedara, bet reāla vairākuma ta nav! Demokrātija kā nekā.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    lindapastare > austrisv 05.06.2013. 14.58

    Dzeri, viena lieta ir, ja viņus nevar sodīt ar krimināllikuma palīdzību. Pavisam cita, ja pat vēlētāji (kam nevajag tiesas spriedumus un pat ne neapgāžamus pierādījumus) viņu nesoda. Tā ir tā lielākā nelaime.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > austrisv 05.06.2013. 09.11

    “…ja tiesībsargājošās iestādes ir kūtras…” – tu to sauc par “kūtras”?
    Un, tātad, atbildīgie politiķi vainīgi nav, viss mums normāli, principā, viss strādā, tā dumjā tauta pie visa vainīga.
    Ļoti ērta pozīcija priekš politiķa.
    Bet, varbūt, gudrāk būtu papētīt, kāpēc tad tā tauta, kas 20 gadus atpakaļ bija tik aktīva, patreiz ir tik kūtra?
    Ne tāpēc, ka tā tauta redz, ka tie, kam par to maksā algu, neko nedara, un ne par ko neatbild?
    Vai, nav izdevīgi pētīt, vieglāk vienkārši nokonstatēt faktu?

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    lindapastare > austrisv 05.06.2013. 10.38

    Dzeri, tu esi aplam sapratis demokrātijas dziļāko būtību – tā ir tautas vara. Tikai un vienīgi. Tam nav nekāda sakara ar tiesiskumu – piemēram, linča tiesa ir demokrātiska pēc būtības.
    Savukārt deputātu atbildību nevar pieprasīt teorētiski – to var tikai nodrošināt praktiski, un ir tikai viens vienīgs veids, kā to izdarīt – NEBALSOT nākamajās vēlēšanās par tādu politiķi/partiju, kas savus vēlētājus ir pievīlis. Ja šis vienīgais iespējamais sods nedarbojas, nu tad neko – tāda ir tautas griba, tātad, normāls demokrātisks process. Ja tauta grib bezatbildīgus politiķus, tad tādus tā arī saņem.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > austrisv 05.06.2013. 14.54

    Un tad līdz vēlēšanām IM padotie var rakstīt, ka stirnas sašāvušas sevi pašas, vajāt Jākobsonu, utt., un līdzīgas muļļķības, un ne tie rajona policisti, ne Ķuzis, ne IM, kam pakļauta šī sfēra, nav nomaināmi un atlaižāmi.
    Nu jau tu runā, kā tā VVF attiecībā uz Ūdri, kad visi ļoti kritizēja viņas virzīšanu EK amatam – novēlējat, un tagad 4 gadus stāvat pie ratiem.
    Pastāv tādi vienkārši atlaišanas iemesli, kā nekompetence un neatbilstība amatam, saprotams, kaut kur citur, ne jau Latvijā, kur likumdošana jau sen “sakārtota” attiecīgi.
    Vai arī tu esi pārliecināts, ka tas VP slēdziens Caunes lietā bija objektīvs, un Jākobsona gadījumā policija arī rīkojusies adekvāti?
    Un ka tie, kas tur sēž tanīs amatos, ir pilnīgi atbilstoši?
    Ja pēc Latvijas likumiem tādus nevar atbrīvot no darba, tad mums nav kaut kas kārtībā ar likumiem, un ar tiesiskumu tu izproti tikai amatpersonu pakaļu aizsardzību.
    Pateicoties tādam “tisiskumam” jau tauta vairs absolūti netic šai valstij.
    Dabiski, tiesiskums, taisnīgums un loģika nav sinonīmi, bet, kādai korelācijai starp šiem jēdzieniem arī jābūt.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    lindapastare > austrisv 05.06.2013. 10.50

    Vai ja vēl precīzāk – demokrātija ir mehānisms ar kuru tauta (teorētiski) spēj panākt tādu dzīves realitāti, kādu to vēlas sabiedrības vairākums. Ja vairākums vēlas stingro roku, kas viņus “noliek pie vietas” un šad tad atmet pa drupačai, tad demokrātija ir veids, kā līdz šādai situācijai nonākt.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    lindapastare > austrisv 05.06.2013. 11.49

    Dzeri, tā ir vēlētāju tieša atbildība, ja viņi ievēl tādus deputātus, kas “nepilda Satversmē noteiktās funkcijas”. Ok – vienreiz var gadīties, ja ievēl pirmo reizi nezināmu personāžu. Bet ievēlēt atkārtoti – tā ir tīrākā bezatbildība. It īpaši Latvijā, kur tomēr ir ļoti brīvas vēlēšanas un gandrīz brīva prese (ar būtiskām atkāpēm krievvalodīgiem pasniegtajā informācijā). Parastam latviešu vēlētājam nav nekāda attaisnojuma atkārtoti ievēlēt tādu Cauni, jo īpaši savelkot plusiņus. Tāpat arī nav attaisnojuma nenobalsot par kādu citu partiju, kaut vai tāpēc, lai ZZS saņem mazāk deputātu vietu. Neiet uz vēlēšanām ir augstākās pakāpes bezatbildība un kretīnisms no TAUTAS puses. Tautai ir iedots spēcīgs un funkcionējošs mehānisms – demokrātija – ko tā vienkārši atsakās pielietot. Un tur nu neviens politiķis pie tā nav vainīgs.
    Otrs aspekts – Latvijā joprojām nav nevienas masveidīgas partijas. Ja viena tāda uzrastos, kam būtu vismaz 100K biedru, tā jau būtu pavisam cita politika. Nebūtu nepieciešami nekādi priekšvēlēšanu triki un populisms, jo liels biedru skaits automātiski nozīmētu lielu atbalstu vēlēšanās. Tad sāktos īstā cīņa partijas iekšienē – pašattīrīšanās un reāli spējīgāko kandidātu iekļaušana vēlēšanu sarakstos. Bet te arī – ir jābūt tautas vēlmei ko tādu izveidot + kādi entuziasti, kas to praktiski spētu realizēt.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > austrisv 05.06.2013. 09.27

    Nē, demokrātija nav tikai vēlēšanas, demokrātija ir tiesiskums un strādājošās institūcijas.
    Un tā ir politiķu atbildība, tauta prokurorus, tiesnešus un policijas priekšniekus neievēl, kaut, varbūt, vajadzētu.
    Tā ka nevajag noņemt atbildību no politiķiem, viņiem tauta maksā algu, un viņiem tā būtu jāatpelna ar šo institūciju sakārtošanu.
    Vispār, nosauc vēl kādu valsti, kur politiķi var aizbildināties ar to, ka valstī bardaks tāpēc, ka ” dumjā tauta” ne tos savēlēja, vai tie būtu opozīciojas, vai pozīcijas politiķi.
    Latvijā tas skaitās normāli, tā pati zanE – tā vietā, lai atrastu kādus trūkumus pašas mīļotās V darbā, nepartraukti runā par to, ka “tauta stulba”, jo redz, visi neiet un 100% nebalso par viņas V.
    Domā, ka tas ir stipri adekvāti?
    Vainot tautu savā bezdarbībā un nekompetencē?
    Tauta mums ir, kāda ir, un ar to jādzīvo, bet ja ta spriež pat it kā tik politiski izglītots cilvēks, kā zanE, tad ko gaidīt no pārējiem?

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    lindapastare > austrisv 05.06.2013. 10.47

    Ne gluži – demokrātija ir instruments, ar ko var dabiskā ceļā nonākt pie tiesiskuma un strādājošām institūcijām, ievēlot cilvēkus, ko tauta uzskata par spējīgiem šādas institūcijas ieviest un nodrošināt to darbību. Ja tauta nemāk šo instrumentu lietot un ievēl visādus ķēmus un pašlabuma meklētājus, un nākamajās vēlēšanās nesūta viņus pa skuju taku, tad tā ir problēma pašā tautā.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > austrisv 05.06.2013. 10.01

    @dzeris
    Vēlētājs ir vienīgais, kas var pārraut šo apburto loku demokrātiskā režīmā! Vai nu jāmaina režīms vai arī jālikvidē pašnoteikšanās iespēja!

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    ineta_rr > austrisv 05.06.2013. 14.36

    Atkārtošu vēlreiz, demokrātija nav vairākumā, demokrātija ir mazākuma respektēšanā, tādēļ arī Saeimā svarīgiem lēmumiem vajag 2/3 deputātu atbalstu. Un nācija no sava vidus deputātus izvēlas tieši tādēļ, lai tie pieņemtu pārdomātus lēmumus, kur katrs deputāts pārstāv kādu daļu no sabiedrības nevis katru lēmumu izlemtu referendumā, kur pietiek ar vienkāršu vairākumu, novedot pie reālas pūļa varas, kur uzvar impulsīvi lēmumi un skaļākā rīkle un spožākās spalvas.

    Šajā kontekstā nav arī korekti saukt deputātus par tautas kalpiem, jo kalpu noalgo, bet pārstāvi izvēlas no sev līdzīgajiem. Deputāts pārstāv savu vēlētāju intereses, nekalpodams nevienam.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > austrisv 05.06.2013. 14.43

    @dzeri
    1) Caune ir Jelgavas novadā…
    2) Ja nepatīk, kā strādā iekšlietu vai tieslietu ministrs, ir visas tiesības vēlēšanās to paust! Pie tam katrs tiesiskumu traktē pa savam piem. Tu esi gatavs atlaist jebkuru no amata uz aizdomu pamata, bet cits vadās pēc tiesas lēmuma. Citam Zaķis ir pārkāpējs, lai gan nevienu likumu viņš navr pārkāpis. Varbūt no sākuma definēsim tiesiskumu?

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > austrisv 05.06.2013. 10.26

    @dzeris
    1) 100% vara vienai partijai un vēl jo vairāk šaurai partijas vadības kliķei ir zināms pie kā noved neatkarīgi no valsts un laikmeta!
    2) Vienmēr ir atrodams kāds labāks cilvēks pat vissliktākajā partijas sarakstā!
    3) Par spīti saviem trūkumiem un problēmām, valdība pēdējo 1.5 gada laikā ir izdarījusi milzīgu darbu un to laikam spēs novērtēt tikai tad, ja nākamā būs sliktāka (trīs reizes nospļaujos pār plecu!).

    Nevajag gaidīt mesiju, kurš nāks un izglābs valsti – progress ir panākams evolūcijas ceļā un to var panākt vistiešākajā veidā “tīrot” partiju sarakstus vēlēšanās!

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > austrisv 05.06.2013. 08.46

    Cilvēki savāca parakstus, mēģināja Cauni atstādināt.
    Un ko darīja policija, centrālā vara, kaut kā atbalstīja šos cilvēkus?
    Skaidrs, ka pēc tā, ka viņi redz, ka tāpat neko izdarīt nevar, policija nopirkta, centru tas neintersē, viņi uzspļauj visām vēlēšanām un vispār šai valstij, jo redz, ka šai valstī nav ne likuma, ne policijas, ne taisnīguma.

    +10
    -5
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 05.06.2013. 09.22

    Džeri, ko tauta vispār prasa? tikai naudu un baudu! Vairāk tās lielākajai daļai neko nevajag- vien drupača sno biezo galda! Kādu demokrātiju un iespēju pašai kaut ko mainīt?
    Tu jau atkal gribi teikt, ka demokrātija ir no augšas???? Demokrātija ir no apakšas!!!! Piespiest ko manīt, jo augšgalam jau tāpat ir labi kā to dzīve rāda arī Caunes un citu gadījumā!

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > austrisv 05.06.2013. 09.44

    @dzeris
    Tātad vainīga ir tiesu sistēma? Tad jau sanāk no šī apburtā loka nevar izkļūt, jo tiesu sistēmu var reformēt tikai politiķi – tie paši, kurus tiesas nesoda!
    Vajadzētu atcerēties, ka vissliktākais iespējamais vēlētāja risinājums ir aiziet un nobalsot par Caunes sarakstu, bet viņu izsvītrot. Ja vēl kādi 15-20% tā izdarītu, tad Caunes tur nebūtu! Tas, kurš saka, ka nav par ko balsot, parāda tikai to, ka viņš(a) nespēj racionāli spriest!

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > austrisv 05.06.2013. 10.36

    @dzeri
    Ja padalīsies ar kādu linku, tad noticēšu! Un pat ja noticēšu, diez vai ASV ir tas labākais demokrātijas piemērs (par spīti viņu labajam PR un mārketingam valsts zīmolam)…

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > austrisv 05.06.2013. 10.29

    @dzeris
    Drīzāk, vajadzētu dod vēlētājam tiesības ievēlēt tiesnešus, ģenerālprokuroru, policijas priekšnieku, kā tas ir vienā – otrā valstī…

    Kādu valsts piemēru? Ja vēlētājs var ievēlēt tādus politiķus, tad man ir pamatīgas bažas, ka tiesnešu un policijas priekšnieku ievēlēšana varētu beigties ar kādu Latvijas militāro huntu!

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 05.06.2013. 08.58

    Bet, kāpēc tad likumu vārdā negāja vēlēt par citu partiju???? To taču varēja izdarīt likuma vārdā nevis ar “zobenu vai scepteri”
    Kur tad tagad palika tie 1200 cilvēki, kuri bija pret Cauni! Tieši ši ir likumīga vara!
    Kas gan varēja pretlikumiski nomainīt to pēkamo policistu likumīgi, ja viņš to bisi jau tūlīt bija iztīrījis? Par bailīgajiem Jelgavas vet dienesta pārbaudītājiem kopumā nemaz nerunāsim, jo tie arī gan jau atkarīgi no pašvaldību naudas!
    Kad cilvēki paši sapratīs, ka neliešus ievēlot tā likumība arī nekad neatnāks. Paši taču ievēl vai guļ mājās letarģiskā miegā un tad pukst, ka nekas nemainās. Ka tik atkal neatgriežas par labu Latviju, kuri to visu redz un gaida savu atdzimšanu! re, Kalvītis jau arī atmodies, jo jūt, ka kumosi atkal peld virsū- tikai jāgaida īstais brīdis kampējiem!
    Paši vainīgi un nav ko pukstēt, ka citi nedara darbus “gulētāju” vietā!Īsts sūnu ciems!

    +11
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > austrisv 05.06.2013. 09.00

    ….Dzeri….cilvēki savāca parakstus, lai atstādinātu, bet lielākais vairums Cauni ievēlēja….ja tiesībsargājošās iestādes ir kūtras, tad vēlētājs var izdarīt savas korekcijas, lai no tādiem tiktu vaļā – izrādās tomēr – ģeldīgs!….
    …tas tiešām ir mūsu tautas fenomens – par SC balso, jo tie ir kādiem – savējiem, par ZZS balso otri – jo mūsējie….citus tas vispār neinteresē, jo ir lapi tāpat, vēl kādus – viss pie kājas, ne tikai politika….
    …un tikai nevajag teikt, ka vainīgi atkal kādi….marsieši, jo sabalsojuši nepareizos….

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

Ieva 05.06.2013. 09.40

Uzskatīt ka domājošie neaizgāja balsot, ka latvieši aizbrauca uz laukiem, ka nobalsojušie bija tikai lumpeņi, ir situācijas trivilizēšana, Nez vai te ir tā sudraba lode atrodama. Iemesls ir tas,ka sabiedrībā ir notikusi vērtību pārbīde, loģika, argumenti, pierādījumi, fakti nestrādā, jo tie nenoved pie rezultāta. Sabiedrība pa šo laiku ir krasi degradējusies, padomājiet, kas tiek godā celts- vai tas kas godīgi strādā, ar savu centību ticis pie labas izglītības, ir čakls un ari labi pelna tāpēc, vai mazizglītots sliņķis un nevīža, kas ceturto reiz izmest no darba par dzeršanu, lamā valsti par to, ka tā nedod, nenodrošina, nepagādā, un ar nostaļģiju atceras padomju laikus, jo tur varēja dzert, slinkot un vienalga saņemt naudu. Sliktais uzreiz ir tas, kam labāka alga, tas, ka viņš dara vairāk, zina vairāk, strādā vairāk, vērā ņemts netiek. Eksperti vairs valsts pārvaldē nestrādā. Tagad ir ierēdņi, ar algu “kā visiem”, kas baidās pieņemt lēmumus, jo ir nekompetenti. Par varoņiem ir padarīti aizbraucēji, savas valsts noliedzēji, patriotisms ir kļuvis part dīvainību. Nodokļu nemaksāšana tiek atbalstīta augstākā līmenī, vadošā partija nemaz i nav gribējusi norobežoties no piemēru devējiem. Te nu ir tas rezultāts! Visu laiku saku – grūtniecība nevar būt pa pusei, un godīgs nevari būt pa pusei. Un, ja mēs to pieļaujam, un valsta to pieļauj, tad rezultāts nemaz nevar būt cits.
Un Bet, Zanei un Džerim ir taisnība, jo tās ir vienas bildes dažādas puses, neiet vēlēt, jo netic, līdz ar to savēl caunes, valsts vara kļūst vēl nihilistiskāka, neviens vairs tai netic, un neiet vēlēt…

Un Latvijā tas kļūst normāli, ka stirnas taisa pašnāvību un Balvu policisti var nesodīti slepkavot. Jo, ja būtu uzticama valsts vara, tā tas nenotiktu.

+11
-3
Atbildēt

11

    ligakalnina > Ieva 05.06.2013. 10.37

    Sliktāk, kā tagad, kad vispār neviens ne par ko neatbild, jau nu noteikti nebūtu.
    Un tās reformas un tiesiskums ir divas cieši saistītas lietas, ja nav viens, nav arī otrs.
    Un tas, ka mums ir demokrātija, vienmēr labs aizbildinājums politiķiem – ja mūsu partijai būtu vairākums, tad gan mēs te visu sakārtotu, bet, redz, tie ļaunie traucē, un vēl tas stulbais vēlētājs…

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Ieva 05.06.2013. 17.43

    Nepārspīlē, neteicu, ka valsts regresē, bet, progresē gan pārāk lēni.
    Un slavēt “partiju un valdību” nav mans uzdevums, norādīt uz nepilnībām, kaut, pēc mana subjektīva vērtējuma, dod daudz vairāk labuma.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Ieva 05.06.2013. 09.54

    Tauta mums ir tāda, kāda ir, un tur neko nevar darīt, var, protams, bet, politiķi paši visu dara, lai tā tauta tāda būtu.
    Tāpēc runāt par tautas atbildību, protams, var, bet, tās ir tādas vispārīgās sarunas, un tur neko daudz mainīt nevar, kāda tauta ir, ar tādu jādzīvo.
    Tāpēc es uzskatu, ka vairāk jārunā taisni par politiķu un viņu radīto un kontrolēto institūciju atbildību, jo te par visu it kā būtu jāatbild konkrētiem cilvēkiem, ne jau “tauta” laiž vaļā noziedzniekus, un “nesaskata” noziegumus tur, kur tie redzami ar neapbruņotu aci, ne jau “tauta” raksta likumus, to visu dara konkrēti cilvēki, un par šim sfērām atbild konkrētas partijas, kurām tauta to uzticēja.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Ieva 05.06.2013. 10.33

    @dzeri
    Skatos, ka “reformas nav” ir nomainījis “nav tiesiskuma”! Vai tiesiskums būtu tad, ja ministrs vai policijas priekšnieks pēc vienpersoniskas iegribas nomainītu padotos?

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Ieva 05.06.2013. 10.19

    dzeris: par šim sfērām atbild konkrētas partijas, kurām tauta to uzticēja.
    ————————
    Policijas darbu pie mums kontrolē Iekšlietu ministrija. Pavisam nesen tur pie teikšanas bija Linda Mūrniece (V) un nu jau pusotru gadu Kozlovskis no dzeru ideālās partijas (Z)RP

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Ieva 05.06.2013. 14.47

    @dzeri
    Sliktāk, kā tagad, kad vispār neviens ne par ko neatbild, jau nu noteikti nebūtu.

    Tev laikam ir piemirsušies Šķeles, Kalvīša u.c. laiki… Tas, ka Tev prasības aug straujāk nekā valsts politikas pārmaiņas, nenozīmē, ka valsts regresē!

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Ieva 05.06.2013. 10.18

    Mums tagad pie varas valstī ir Lembergs vai Ameriks, vai “tiesiskuma koalīcija”?
    Policias priekšnieku, likumdošanu mums valstī kontrolē tiesiskuma koalīcija vai Caune?
    Ja notiek tādas lietas ar policiju, kāpēc Kuzis vēl arvien savā amatā?
    Pēc tāda slēdziena un tādas policijas degradācijas, ja ķuzis neatcēla att. rajona policijas priekšnieku, amats bija jāzaudē viņam.
    Sava atbildība ir vēlētājam, sava Saeimai, sava – izpildvarai, tikai par to es te runāju – par varu un atbildības dalīšanu, tiesiskumu, kompetenci un atbildību par savu sfēru, nevis par sirdsapziņām.
    To es saprotu, ka arī no šīs Saeimas visu prasīt nevar, pēc tā, kā NA izgāza to likumu, bet, kaut ko vairāk no atbildīgiem politiķiem jau prasīt var.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    ineta_rr > Ieva 05.06.2013. 14.44

    Neesmu saistīts ar policiju, tādēļ nezinu viņu iekšējo struktūru, bet pieļauju, ka valsts galvenais policists ir tieši tas, kurš izvēlas visus nākamā līmeņa priekšniekus. Anglosakši teiktu „chain of command“, jo policija būtībā ir paramilitāra struktūra, kur augstāk stāvošie dod pavēles un zemāk stāvošie tās izpilda, ievērojot likumus.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Ieva 05.06.2013. 10.04

    @dzeri
    Tu saproti, ko Tu saki? Noziedzniekam prasīt, lai viņš labprātīgi iet cietumā? Ar šādiem vēlētāju balsojumiem arī tiek izspiesti tie politiķi, kuriem ir sirdsapziņa un vēlme ko mainīt!
    Tu vari apelēt pie politiķu sirdsapziņas, ja zini, ka godīgumam ir iespējams pārsvars! Redzēji Amerika attieksmi “de facto” svētdien? Lembergs #2! Un iepūt!

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Laura Birziòa > Ieva 05.06.2013. 11.21

    …džeri uzzini,kā balsoja tie policisti kuri strādāja pie caunes lietas.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Ieva 05.06.2013. 09.50

    @Ķīps
    Tieši tā – visi tie pilsētu mēri-“izcilnieki” tagad jūtas kā pāvi, un kļūs nevis labāk, bet stipri sliktāk, jo vēlētājs jau ir muļķis!

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu