No 1.jūlija samazināsies "Rīgas siltums" tarifs • IR.lv

No 1.jūlija samazināsies “Rīgas siltums” tarifs

22
Foto: Evija Trifanova, LETA

 

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprinājusi samazināto a/s “Rīgas siltums” siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu.

Salīdzinājumā ar pašreiz spēkā esošajiem tarifiem samazinājums būs robežās no 2,2% līdz 4,2% atkarībā no dabasgāzes tirdzniecības cenas. Noteikts, ka apstiprinātie tarifi stāsies spēkā 2013.gada 1.jūlijā, ziņo “Nozare.lv”.

Apstiprinātie siltumenerģijas apgādes gala tarifi ietver siltumenerģijas ražošanas, pārvades un sadales, kā arī tirdzniecības tarifus. Piemēram, pie pašreizējās dabasgāzes tirdzniecības cenas 210 lati par 1000 normālkubikmetriem gāzes, apstiprinātais siltumenerģijas gala tarifs ar akcīzes nodokļa komponenti ir 41,65 lati par megavatstundu (Ls/MWh), tajā ietilpstošais siltumenerģijas ražošanas tarifs ir 31,81 Ls/MWh, pārvades un sadales tarifs – 8,92 Ls/MWh, bet tirdzniecības tarifs – 0,77 Ls/MWh.

“Rīgas siltums” siltumenerģijas ražošanā kā kurināmo izmanto dabasgāzi un šķeldu. Uzņēmums ražošanu veic 40 katlu mājās, no kurām divās ir uzstādītas koģenerācijas iekārtas (SC “Daugavgrīva” un katlumāja “Viestura 20”), divās koģenerācijas stacijās (SC “Imanta” koģenerācijas stacija un koģenerācijas stacija Keramikas ielā 2a), kā arī iepērk siltumenerģiju no a/s “Latvenergo” ražotnēm TEC-1 un TEC-2. Šogad darbību uzsāk arī divas a/s “Rīgas siltums” biokurināmā siltumcentrāles – “Ziepniekkalns” un “Zasulauks”.

“Rīgas siltums” no jūlija plānoja par aptuveni 3% samazināt siltumenerģijas tarifu. Kā informēja a/s “Rīgas siltums” valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis, tarifu samazinājums iespējams, pateicoties “Rīgas siltuma” veiktajiem modernizācijas pasākumiem un pieaugušajam biokurināmā izmantošanas īpatsvaram. Šonedēļ tika atklāta jaunā biokurināmā katlumāja siltumcentrālē “Zasulauks”.

 

Komentāri (22)

ievuliitis 30.05.2013. 08.18

Nez par cik samazinātos siltuma tarifi, ja Rīgas Siltums nemaksātu simtus tūkstošus dažādiem preses izdevumiem, lai apmaksātu Rīgas Domes un – attiecīgi – SC reklāmrakstus?

+3
0
Atbildēt

0

ligakalnina 29.05.2013. 20.57

Jā, kas grib dzīvot, kā Krievijā, un garantēti dabūt savu makaronu porciju, gan pusdienās, gan no TV ekrāniem, un nekas cits to neinteresē – balsojiet par SC, kam partneris ir ER – Krievijas bāreņu ienaidnieku, zagļu, blēžu, liekuļu un aprobežotu ksenofobu un homofobu partija.

+5
-2
Atbildēt

3

    dace_roze_lmt_lv > ligakalnina 29.05.2013. 21.04

    Pat ja viņi būtu blēži un liekuli, tas tomēr labāk par nacistiem.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 29.05.2013. 21.10

    Necisti strādā avīzē Komsomoļskaja pravdā un Krievijas valdībā, kas dod interiju šai avīzei, kaut, šaubos, ka tu esi spējīgs saprast, ko tas termiņš nozīmē, un vispār esi lietas kursā par to, kas notiek Krievijā.
    Iemācīties desmit teikumus, kas tev ir iezombēti, un atkārtot tos pie jebkuras tēmas ir viegli, ar informāciju, domāšanu un uztveri tev ir problēmas.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > ligakalnina 30.05.2013. 11.22

    super_e-y-e
    Fašistu kuces, Skobeida, sapnis.
    http://ipvnews.org/3rd_column/images/585.jpg

    0
    0
    Atbildēt

    0

lebronj2356 30.05.2013. 00.24

Vasara ir īstākais laiks, lai samazinātu siltuma tarifus :), protams sezonā šo samazinājumu izkoriģēs..ar uzviju. Bet nu arī laba lieta – cerams ūdens tarifos atsauksies vismaz !

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu