Naskais zēns Reinbahs • IR.lv

Naskais zēns Reinbahs

16
Vitālijs Reinbahs (no kreisās) un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC). Foto: Edijs Pālens, LETA
Olafs Pulks

Kāpēc Nils Ušakovs savā tuvumā tur tik odiozu personību?

Savulaik ilgstoši sirgstošais Rīgas domes Satiksmes departamenta biroja vadītājs Vitālijs Reinbahs, kura vārds izskan saistībā ar Rīgas domē nule kā atklāto kukuļošanas skandālu, pēdējās nedēļās izrāda neticami lielu enerģiju. Ja viņš savā Satiksmes departamenta krēslu pārbīdes karjerā būtu strādājis tikpat dedzīgi, Rīgā būtu krietni mazāk ar satiksmi saistītu problēmu.

Reinbahs Satiksmes departamentā nokļuvis, pateicoties Saskaņas centram. Savu karjeru viņš sāka kā departamenta direktora vietnieks un vienlaikus arī pretrunīgi vērtētās arodbiedrības LABA valdes priekšsēdētājs.

Kā daudzi novērojuši, arodbiedrības LABA aktivitātes ir cieši saistītas ar Saskaņas centra politisko dienas kārtību, tāpēc arodbiedrību par neitrālu organizāciju, kas aizstāv darba ņēmēju tiesības, grūti nosaukt. Reinbahs bijis cieši klāt gan “Rīgas satiksmei”, gan arī vieglo taksometru pārvadājumiem, jo darbojies šīs nozares organizācijā. Reinbaham pasažieru pārvadājumu tirgus nav svešs, un viņš tā drēbi zina.

Vēlāk Reinbahs kļuva par Satiksmes departamenta Pasažieru pārvadājumu pārvaldes priekšnieku, savukārt pērn aizrotēja uz Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāja posteni. Šajā brīdī citkārt “spožā” Reinbaha karjera mazliet aprāvās un viņš uz laiku atgriezās savā iepriekšējā amata pozīcijā Pasažieru pārvadājuma pārvaldē. Kā viņš pats izteicās, “personīgu iemeslu dēļ”. Zīmīgi gan, ka tieši šajā laikā Reinbaha vārds izskan vēl kāda skandāla sakarā un nevar izslēgt, ka tieši tas bijis patiesais iemesls kārtējai amatu rokādei.

Saskaņas centra vadītā Rēzeknes pašvaldība no saskaņiešu pārraudzītās Rīgas domes uzņēmuma “Rīgas satiksme” caur kādu sīku firmiņu LAP sāka nomāt 24 samērā vecus pasažieru autobusus. Drīz vien atklājās, ka rēzeknieši starpniekfirmai maksā trīs reizes dārgāku cenu, nekā tas būtu, strādājot pa tiešo ar “Rīgas satiksmi”. Būtiski, ka šo darījumu kūrējis tieši Reinbahs. Vēl interesantāks ir fakts, ka Reinbahu ar Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču saista radniecīgas saites.

Kopš šā gada februāra Reinbaham ir jauns karjeras pavērsiens – viņš kļuvis par Satiksmes departamenta biroja vadītāju. Tā ir Ušakova laikā Rīgas domes struktūrā ieviesta pilnīgi lieka amata pozīcija, lai uzpūstu birokrātisko aparātu. Ko Reinbahs dara, sēžot biroja vadītāja krēslā, grūti spriest.

Kamēr Saskaņas centram acīmredzami satiksmes jomā svarīgais Reinbahs šūpojas no viena krēsla uz otru, rīdzinieki ar satiksmes problēmām saskaras katru dienu.

Ielas ir bedru pilnas. Tajās var iekrist ne tikai pirms vēlēšanām aktīvi pucētajos, pēc Ušakova elektorāta izvēlētajos pagalmos, bet arī galvenajos ceļos un maģistrālajos pārvados. Nokavēts ir gan Salu tilta remonts, gan Dienvidu tilta trešā kārta. Rīgā ir veloceliņi, kuri bīstami beidzas, piemēram, pie bēdīgi slavenā Salu tilta. Pasažieru pārvadātāji sūdzas par pilsētā valdošo haosu un regulāru interešu bīdīšanu.

Viens no svarīgākajiem iepirkumiem, kas skar pasažieru pārvadājumus, tā saucamais mikriņu konkurss, ir nokļuvis dažādu interešu sadursmē. KNAB sācis pārbaudes un, kā izskatās, tās vēl izgaismos nepatīkamu patiesību, kurā, iespējams, iesaistītas augstas Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonas.

Kāpēc Nils Ušakovs savā tuvumā tur tik odiozu personību kā Reinbahs, tā arī nav skaidrs. Visticamāk, naskais zēns Reinbahs aizkulisēs ir tikpat izveicīgs, kādu viņu redzam pēdējās nedēļas laikā, kad viņa vārds locīts vienā no skaļākajām Rīgas domes kukuļošanas lietām.

Autors ir partijas VIENOTĪBA Rīgas domes frakcijas vadītājs

 

Komentāri (16)

Sandris Maziks 28.05.2013. 12.37

“..tāpēc arodbiedrību par neitrālu organizāciju, kas aizstāv darba ņēmēju tiesības, grūti nosaukt.”

Tāda prakse bija psrs un to pārņēmusi arī fašistisko izdzimteņu krievija.

+7
-1
Atbildēt

0

Aleksandrs 28.05.2013. 18.51

Mafijas locekļi, kas viesa bailes mierīgajos ļautiņos 20. gadsimta sākumā un kas kontrolēja dažādus Ņujorkas rajonus, turējuši ciešā tvērienā arodbiedrības, caur kurām arī atmazgājušī naudu. ;)

+5
0
Atbildēt

0

Ieva 28.05.2013. 13.50

Rīgas dome asfaltē iekšpagalmus un nodrošina bezmaksas braukšanu pensionāriem, bet Valsts nesiltina Rīgas mājas un nelabo ielas…

+8
-4
Atbildēt

1

    Zane Degro > Ieva 29.05.2013. 13.12

    Nila klasesbiedrs taču.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu