Raidījums publisko Lemberga deklarācijas pielikumu ar ofšoru uzņēmumiem • IR.lv

Raidījums publisko Lemberga deklarācijas pielikumu ar ofšoru uzņēmumiem

24
Aivars Lembergs. Foto: Lita Krone, LETA

Lembergs netaisās tiesāties ar TV3 raidījumu

Smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils ilggadējais vadītājs Aivars Lembergs ar amatpersonas deklarācijas pielikumu esot atzinis, ka ir patiesā labuma guvējs vairāk nekā 50 Latvijas uzņēmumos un arī ārvalstu ofšoros, svētdien ziņo TV3 raidījums „Nekā personīga”.

To apliecinot Lemberga parakstīts un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pēc Lemberga lūguma līdz šim nepubliskots amatpersonas deklarācijas pielikums, kas nonācis raidījuma rīcībā.

Raidījuma rīcībā nonācis dokuments ar Aivara Lemberga parakstu. Tas ir uz trim lapām rakstītās Lemberga publiski pieejamās valsts amatpersonas deklarācijas papildinājums.

Paskaidrojums pie deklarācijas ir piecas lapas garš. Tajā Lembergs raksta, ka viņa ienākumu deklarācija neesot pilnīga, jo nav pievienoti ārzonās reģistrētie uzņēmumi. Līdz šim Lembergs publiski noliedza, ka viņam būtu saistība ar pa visu pasauli izkaisītajām firmām, kas kontrolē tranzītbiznesu Ventspilī. 

Šajā deklarācijas pielikumā Ventspils mērs ofšorus deklarē kā sev piederošu mantu. Valsts ieņēmumu dienests pēc Lemberga lūguma pielikumu nepublicē, vēsta „Nekā personīga”.

Šādu deklarācijas papildinājumu Lembergs iesniedzis jau pirms vairākiem gadiem. “Nekā personīga” uzskata, ka tas apliecina – viņš ir slēpis daļas lielākajos Ventspils tranzītuzņēmumos. 

Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”) neplāno tiesāties ar TV3 raidījumu “Nekā personīga” par tajā izskanējušo informāciju par viņa valsts amatpersonas deklarācijai pievienoto paskaidrojumu, kurā viņš it kā esot atzinis savu saistību ar ārzonās reģistrētiem uzņēmumiem.

Raidījumā izskanējusī informācija ir “apzināta, mērķtiecīgi organizēta rīcība, lai piecas dienas pirms vēlēšanām ietekmētu gan politisko procesu, gan arī tiesvedību”, – sacīja Lembergs, piebilstot, ka vērsties tiesā pret raidījuma autoriem Lembergs neplāno: “Kā viņi paver muti, tā ir vieni vienīgi meli. Tā ir vispārzināma viņu neobjektivitāte un viņu darbības pasūtījuma raksturs. Nav jēgas ar viņiem tiesāties.”

Lembergs norāda, ka valsts amatpersonas deklarācijai pievienotajā paskaidrojumā ietverts kriminālprocesa virzītāja viedoklis par īpašumiem, kas tā ieskatā pieder Lembergam, taču procesa virzītāja viedoklis nesaskan ar Lemberga viedokli un viņš tam kategoriski nepiekrīt, ziņo LETA pirmdien.

Paskaidrojumus amatpersonas deklarācijai Lembergs VID iesniedza 2011.gadā. Toreiz tā sauktās Lemberga lietas prokurors pauda valsts apsūdzības viedokli, ka šāda paskaidrojuma iesniegšana ir vērtējama kā apsūdzētā Lemberga faktiskā vainas atzīšana vismaz daļā no viņam inkriminētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, rakstīja portāls “Delfi.lv”.

Rīgas apgabaltiesa joprojām skata krimināllietu, kurā Lembergs apsūdzēts par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijās un citiem noziegumiem.

Lembergs tiesā neiebilda par paskaidrojumu pievienošanu lietas materiāliem, taču noliedza to, ka ar tiem būtu atzinis vainu apsūdzībās. Viņš skaidroja, ka, uzņēmumus norādījis, jo tie minēti apsūdzībās, kurām viņš nepiekrīt.

“(..) no maniem VID iesniegtajiem paskaidrojumiem nekādi nevar secināt, ka es esmu deklarējis kriminālprocesa ietvaros arestēto mantu, nedz arī to, ka šo mantu es “atzītu” par savu,” komentēja Lembergs.

(papildināta ar Lemberga teikto par deklarācijas papildinājumu un TV3)

Amatpersonas deklarācijas pielikumu lasiet šeit.

Komentāri (24)

janazakovica 26.05.2013. 20.29

it kaa kads butu saubijies..varbut ari vecas tantinas izkukojusas pratu ari ticeja..

+2
0
Atbildēt

0

ivetao2007 27.05.2013. 14.02

lEMERBURGA JAU NEATZĪS lATVIJAS LIKUMUS UN TEROTORIJU. TA AIZLĪMEJUSI AR ĀRZONU DOLĀRIEM lATVIJAS PROKURORU, TIESNEŠU UN CIT VARAS IESTĀZU KRETĪNUS AR ACU PLĀKSTERIEM UN AUSU TAPĀM. LATVIJU HUTE SPIEŽ lIELKRIEVIJAS PURVĀ, LAI PĒC TAM AR PUĶINU KOPA GOZĒTOS KAUT KUR RIVJERĀ VAI BAHAMU SALĀS. KA KRIŠTOPAMS FLORIDĀ. lATVIESI LAI DZĪVO SAVĀS KAKĀS.

0
0
Atbildēt

1

    Elīna Krivicka > ivetao2007 27.05.2013. 15.16

    No efekta uztaisiji defektu, nav iespējams normāli izlasīt Tavu komentāru.

    0
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 27.05.2013. 12.28

Sen jau zināma, bet apnikusi tā Lemberga divkosība, jo kurš tad nu nezin, ka Lembis ir viens liels blēdis.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu