No Ventas upes izceltā aviācijas bumba neitralizēta jūrā • IR.lv

No Ventas upes izceltā aviācijas bumba neitralizēta jūrā

32
Šīs ir atliekas no līdzīgas Otrā pasaules kara aviācijas bumbas pēc bumbas neitralizēšanas. Foto: Ludzas rajona policijas pārvalde/LETA

Otrā pasaules kara krievu aviācijas bumba atradās Ventā starp abiem tiltiem

Ventspils ostas sauskravu termināļa būvlaukumā atrastā 500 kilogramus smagā aviācijas bumba ap pusnakti veiksmīgi neitralizēta jūrā, liecina Nacionālo bruņoto spēku (NBS) informācija.

Bumba tika atrasta trešdien Ventspils ostas teritorijā, piestātnes izbūves vietā. Uz Ventspili devās Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas karavīri, kas bīstamo priekšmetu izcēla no upes gultnes un, novietojot kuģī uz speciāliem pontoniem, transportēja līdz jūrai, kur to nogremdēja un uzspridzināja, raksta LETA.

Tika saņemts NBS rīkojums slēgt pilsētas teritoriju 500 metru rādiusā ap bumbas atrašanās vietu, arī evakuējot iedzīvotājus. Tika slēgta satiksme pār paceļamo Ventas tiltu un tilta aplī Ventas kreisajā krastā. NBS atļāva turpināt satiksmi pār Apvedtiltu, tomēr, tā kā tika slēgts tilta aplis Ventas kreisajā krastā, satiksmes kustība uz Pārventu un no tās bija organizēta pa Tērauda ielu. Arī sabiedriskais transports tika novirzīts pa Apvedtiltu.

Otrā pasaules kara krievu aviācijas bumba atradās Ventā starp abiem tiltiem aptuveni četru metru dziļumā.

Pustonnu smagā bumba pēc saviem izmēriem vērtējama kā liela un tās šķembu lidošanas rādiuss var būt viens kilometrs.

 

Komentāri (32)

intars_busulis 23.05.2013. 16.36

Tagad jautājums, pāc 500kg jaudīga lādiņā sprādziena jūrā tika radīts spēcīks detonācijas vilnis ko pavadīja spēcīga skaņas viļā jauda. Tad kas segs jūras ekaloģiskos zaudējumus? Jo tāda bumba eksplodējot ūdenī nogalina arī jūras iemītniekus, jeb varbūt arī tos evakuējāt? Vai tiešām nav cits veids ka iznīcināt tādu sprākstvielu kā to uzspridzinot?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu