Saeima PSRS un nacistiskās Vācijas simbolu izmantošanai paredzēs izņēmumus • IR.lv

Saeima PSRS un nacistiskās Vācijas simbolu izmantošanai paredzēs izņēmumus

22
Jaunieši ar nacionālboļševiku simboliku 2006.gadā Uzvaras parkā pie pieminekļa padomju armijas karavīriem. Foto: Lauris Nagliņš, LETA

Likumprojekts vēl jāpieņem trešajā, galīgajā, lasījumā

Turpmāk publiska pasākuma laikā aizliegs izmantot PSRS un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus, himnas un atsevišķus citus simbolus. Tomēr būs paredzēti arī izņēmuma gadījumi, ceturtdien lēma Saeimas deputāti, kas otrajā lasījumā atbalstīja likuma grozījumu projektu. 

Grozījumi Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā noteiks aizliegumu publiska pasākuma norises laikā “izmantot, tai skaitā stilizētā veidā, bijušās PSRS, bijušo PSRS republiku un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus un himnas, to armijas uniformas, nacistisko svastiku, SS zīmes un padomju sirpi un āmuru ar piecstaru zvaigzni”, ziņo LETA.

Tomēr aizliegumam paredzēti izņēmuma gadījumi, kad minēto simbolu izmantošanas mērķis nebūs saistīts ar totalitāro režīmu slavināšanu vai izdarīto noziedzīgo nodarījumu attaisnošanu.

Tāpat publiska pasākuma laikā iecerēts liegt vērsties pret Latvijas neatkarību, teritoriālo nedalāmību, izteikt priekšlikumus par Latvijas valsts iekārtas vardarbīgu grozīšanu, aicināt nepildīt likumus un sludināt vardarbību, naidu, klaju nacisma, fašisma vai komunisma ideoloģiju.

Plānots aizliegt arī kara propagandas veikšanu, kā arī aicinājumus izdarīt noziedzīgus nodarījumus un citus likumpārkāpumus vai slavēt tos. Dalībnieki nedrīkstēs rīkoties tādā veidā, kas rada draudus pasākuma dalībnieku vai citu personu drošībai un veselībai.

Jau vēstīts, ka, iesniedzot grozījumus Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā, koalīcijas deputāti sākotnēji rosināja liegt izmantot bijušās PSRS, Latvijas PSR un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus, himnas un simboliku. Vārds “simbolika” likuma grozījumos netiks minēts, taču ir iekļauti daži papildu simboli.

Saeimas deputāti 18.aprīlī atcēla steidzamību šim likuma grozījumu projektam. Ņemot vērā arī steidzamības atcelšanu, aizliegums nestājās spēkā pirms 9.maija. Deputātiem vēl būs par grozījumu projektu jālemj trešajā, galīgajā lasījumā.

 

Komentāri (22)

janazakovica 16.05.2013. 12.48

jaa sarkanie drikstees sev uz pieres un genitalijaam tetovet sarkanas zvaigznes..

+8
0
Atbildēt

0

buchamona 16.05.2013. 12.55

…Tomēr aizliegumam paredzēti izņēmuma gadījumi, kad minēto simbolu izmantošanas mērķis nebūs saistīts ar totalitāro režīmu slavināšanu vai izdarīto noziedzīgo nodarījumu attaisnošanu….+++ nu un līdz ar tādu izņēmumu – šitā visa ņemšanās ap okupantu simboliem un šo simbolu aizliegšanu ir tukša gaisa tricināšana. 9. maijā uc līdzīgos datumos Latvijā turpinās plīvot staļinistu karogi pasākumos, kuros noteikti nenotiek totalitāro režīmu slavināšana un viņu izdarīto noziegumu attaisnošanas mēģinājumi. :)

+8
0
Atbildēt

0

dro 16.05.2013. 16.21

Tomēr aizliegumam paredzēti izņēmuma gadījumi, kad minēto simbolu izmantošanas mērķis nebūs saistīts ar totalitāro režīmu slavināšanu vai izdarīto noziedzīgo nodarījumu attaisnošanu.
____________________
Rodas iespaids, ka pēc neatkarības atjaunošanas nav bijušas gļēvākas valdības un saeimas? Pie vienas fasādes vajadzētu piestiprināt nosaukumu Putinka, pie otras – Medvedenka:)

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu