Latvijā martā sestais straujākais rūpniecības apjoma kritums ES • IR.lv

Latvijā martā sestais straujākais rūpniecības apjoma kritums ES

8
Siers piena pārstrādes rūpnīcā "Latvijas piens". Foto: Edijs Pālens, LETA

Lielākais rūpniecības samazinājums fiksēts Luksemburgā

Rūpniecības apjoms Latvijā šā gada martā, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi, samazinājās par 2,9%, kas ir sestais straujākais kritums no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, otrdien paziņoja ES statistikas birojs “Eurostat”.

Straujākais rūpniecības apjoma pieaugums gada salīdzinājumā reģistrēts Nīderlandē – par 11,1%, Lietuvā – par 8,4% un Igaunijā – par 7,1%, raksta LETA.

Savukārt lielākais rūpniecības samazinājums fiksēts Luksemburgā – par 6,9%, Itālijā – par 5,2%, Īrijā – par 4,1%, Bulgārijā – par 3,6% un Slovēnijā – par 3,3%.

Visās ES valstīs, par kurām pieejama informācija, rūpniecības apjoms martā samazinājās par 1,1%, bet eirozonas valstīs – par 1,7%. Rūpniecības apjoms gada laikā pieauga 11 valstīs, samazinājās tikpat valstīs un nemainījās Lielbritānijā.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības apjoms ES martā palielinājās par 0,9%, bet eirozonā – par 1%. Mēneša salīdzinājumā rūpniecības apjoms palielinājās 16 dalībvalstīs un samazinājās septiņās.

Straujākais kāpums mēneša salīdzinājumā fiksēts Portugālē – par 5,3%, Nīderlandē – par 4,5%, Luksemburgā – par 4%, kā arī Igaunijā un Maltā – par 3,9%.

Tikmēr lielākais samazinājums reģistrēts Slovēnijā – par 2,9%, Bulgārijā – par 2,3% un Īrijā – par 2,2%.

Latvijā rūpniecības apjoms mēneša salīdzinājumā martā palielinājās par 0,7%, kas ir otrs mazākais pieaugums no visām valstīm. Savukārt Lietuvas rūpniecība mēneša griezumā palielinājās par 2%.

 

Komentāri (8)

Janka, Janic 14.05.2013. 17.48

veiksmes staasts buus beidzies? … pie kaa noved kampeeju alkatiiba, domaaju zaļaas elektroenerģijas iepirkuma tarifus

+4
0
Atbildēt

1

    piziks > Janka, Janic 14.05.2013. 18.47

    Ebenemezer, kads jau to alkatību atbaklstīja, kamparkompresi ieskaitot. Kurš lielāks kaitnieks?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

Anna Gaigule 14.05.2013. 20.11

Tā kā globālā līmenī esam sasnieguši to apjomu, ko Zemes resursi var nodrošināt, tad kopumā izaugsmes plusi vienmēr mīsies ar krituma mīnusiem.
Protams, vienmēr atradīsies kāds, kas uz kopējā krituma iedzīvosies (bet vai nu aizjūras karu raisītājiem un vietējiem kampējiem tas jāmāca).

+2
0
Atbildēt

0

putekliic 15.05.2013. 09.15

Nu no viena grāvja otrā – te mēs līderi, te mēs atkal lūzeri. Tas tikai liecina cik joprojām vēl esam uz nestabiliem pamatiem. Ilgtspējīgu attīstību var panākt tikai ar ilgstošu un neatlaidīgu darbu. Nav ātras un nesāpīgas receptes. Par laimi vismaz pašlaik nav neviena vērā ņemama politiskā spēka, kurš solītu visādus brīnumus (kāda bija, piemēram, LPP).

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu