FOTO: Uzvaras parkā atzīmē 9.maiju (papildināta) • IR.lv

FOTO: Uzvaras parkā atzīmē 9.maiju (papildināta)

35
9.maija svinētāji - Rīgas mērs Nils Ušakovs un domes delegācija. Foto: Nora Krevneva, F64

Pie pieminekļa aizturēti deviņi vīrieši

Uzvaras parkā pie pieminekļa padomju armijas karavīriem ceturtdien priekšpusdienā jau aizturēti deviņi cilvēki, no kuriem viens mēģināja sarīkot nesankcionētu piketu.

Diviem aizturētajiem noformēti protokoli par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā. Tāpat aizturēts vēl kāds vīrietis par nepakļaušanos policijai, jo viņš pie pieminekļa mēģināja sarīkot nesakcionētu piketu. Viņš administratīvās lietvedības sākšanai nogādāts policijas iecirknī, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Sigita Pildava.

Ceturtais aizturēts, jo atradās alkohola reibumā un, urinējot sabiedriskā vietā, iekritis grāvī ar ūdeni. Vīrieti no ūdens izvilkuši policisti kopā ar iedzīvotājiem. Arī šim vīrietim tiks noformēti protokoli par pārkāpumiem.

Pārējie pieci policijas rokās nonākušie vīrieši bija alkohola lietotāji, pastāstīja VP Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Biedrība “9.maijs.lv” ceturtdien no rīt alīdz pat plkst. 23 pie Uzvaras pieminekļa un Uzvaras parkā rīko “fašisma sagrāves dienu”. No rīta pie pieminekļa ziedus nolika arī Rīgas domes Saskaņas centra frakcijas deputāti ar pilsētas galvu Nilu Ušakovu priekšgalā. Klātesošie pie pieminekļa noskatījās arī Maskavā notiekošo 9.maija parādi.

(precizēts aizturēto skaits, pievienoti foto)

Komentāri (35)

Gingis 09.05.2013. 14.56

Būtu interesanti, ja izdotos iegūt tā Krievijas blogera (kurš atmaskoja dažus viltus veterānus) viedokli par dažiem Rīgas “veterāniem”. Arī Rīgā dažiem pie krūts ir medālis ar pilnu Georga lentīti (nejaukt ar Padomju medāļiem, kuriem tikai viena maliņa ir Georga lentītes toņos), kurus pēdējo reizi deva 1917. gadā balto pusē karojošajiem karavīriem.
Man jau ir lielas aizdomas, ka LV notiek līdzīga veterānu veidošana.

+14
0
Atbildēt

2

janazakovica 09.05.2013. 15.17

istie svetki saucas uzvaretaju noziegumi..”uzvareja” karu kuru pasi ari izraisija..lielaka puse pie okupantu pieminekla ir viltus veterani…

+13
-1
Atbildēt

0

Ojārs 09.05.2013. 17.48

Šodien Vecrīgā pie ielu vilkās divi aptuveni 20 gadus veci puišeļi Krievijas armijas desantnieku tērpos. Un neviens policists viņus neapturēja. Vai tas ir normāli, ka mēs pieļaujam šādu klaji neslēptu naidīgas valsts militārisma demonstrāciju un faktiski kara propagandu?
p.s. Krievijā pilns ar viltus kara veterāniem, pie mums viltus jauni desantnieki

+14
-4
Atbildēt

2

    Signija Aizpuriete > Ojārs 09.05.2013. 21.30

    ——-andrejs Šodien Vecrīgā pie ielu vilkās divi aptuveni 20 gadus veci puišeļi Krievijas armijas desantnieku tērpos. Un neviens policists viņus neapturēja…
    ============================================================================
    Apgūsti ‘kung-fu’, iegūsti ‘melno jostu’ ( kā Pabriks) – un neviens krievu desantnieks tevi neapturēs!

    http://www.youtube.com/watch?v=ms_9iuGxyQA

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > Ojārs 09.05.2013. 18.13

    man arī ir desantnieka HB, ļoti ērti kartupeļus lasīt.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu