"Rimi" un "Supernetto" no veikalu plauktiem izņem "Zilās lagūnas" produkciju • IR.lv

“Rimi” un “Supernetto” no veikalu plauktiem izņem “Zilās lagūnas” produkciju

31
Foto: Lita Krone, LETA

Latvijā tirdzniecībā nav pieejama uzņēmuma produkcija, kas ražota no tās pašas izejvielas, kas izmantota ASV pārdotajā

Līdz brīdim, kad no Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) tiks saņemta detalizētāka informācija par SIA “Zilā lagūna” zivju konserviem, no veikaliem “Rimi” un “Supernetto” izņemta visa uzņēmuma produkcija, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja veikalu pārstāve Laura Podskočija.

ASV pārtikas uzraudzības dienesti Ņujorkas pavalstī atsaukuši no tirdzniecības vairākus produkcijas veidus, ko ražojusi “Zilā lagūna”, jo zivju produkcijā atklāta baktērija “listeria monocytogenes”. Šīs baktērijas izraisītie simptomi atgādina gripu un ir īpaši bīstami grūtniecēm un cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu. No pārdošanas atsaukti siļķes filejas konservi “Antalja”, siļķes fileja garšvielās, siļķes fileja “Matjē”, “Forelka”, kā arī laša filejas gabaliņu konservi. Visi ražojumi ASV tirgoti ar zīmolu “Latis”.

“Lai gan “Rimi” sortimentā nav “Zilās lagūnas” ražotās siļķes filejas eļļā “Antalja” un siļķes filejas eļļā ar garšvielām, baltoties uz ASV Pārtikas un medikamentu administrācijas sniegto informāciju par preču zīmes “Latis” zivju produktu neatbilstību kvalitātes prasībām, visā Latvijā no tirdzniecības izņemam visu šī uzņēmuma ražoto produkciju. Patlaban tiek gaidīta detalizētāka informācija no PVD,” sacīja Podskočija.

Viņa arī norādīja, ka “Rimi” prioritāte ir produktu kvalitāte un pārtikas drošums, tādēļ, ja rodas kaut mazākās aizdomas par produktu neatbilstību kvalitātes prasībām, tiek lemts par to izņemšanu no veikalu sortimenta.

Savukārt uzņēmuma laboratorijas vadītāja Nadežda Uļceva iepriekš “Nozare.lv” sacīja, ka baktēriju daudzums, kas atklāts uz ASV eksportētajos SIA “Zilā lagūna” konservos, ir bijis pieļaujams saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) standartiem. Savukārt problēmas ASV radušās šajā valstī noteikto stingrāko normu dēļ.

Tikmēr PVD ceturtdienas pēcpusdienā pabeidza no rīta sākto pārbaudi “Zilajā lagūnā” un higiēnas prasību pārkāpumus nekonstatēja, “Nozare.lv” informēja PVD pārstāve Ilze Meistere.

“Tāpat secināts, ka Latvijā tirdzniecībā nav pieejama uzņēmuma produkcija, kas ražota no tās pašas izejvielas, kurā ASV pārtikas apriti uzraugošā institūcija ir konstatējusi baktērijas “listeria monocytogenes” klātbūtni. Uzņēmumā darbojas arī paškontroles sistēma, kuras ietvaros produkcija ir laboratoriski pārbaudīta arī uz konkrētās baktērijas klātbūtni,” sacīja Meistere.

“Zilās lagūnas” apgrozījums pērn bija 14,83 miljoni latu, kas ir par 64% vairāk nekā iepriekšējā gadā apgrozītie 9,03 miljoni latu, liecina “Firmas.lv” informācija.

Uzņēmuma peļņa augusi par 68% – no 118 774 latiem 2011.gadā līdz 200 392 latiem pērn. Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka peļņa tiks izlietota tālākai ražošanas attīstībai.

“Zilās lagūnas” pamatdarbība ir zivju pārstrāde, kā arī mazumtirdzniecība un vairumtirdzniecība. “Zilā lagūna” dibināta 1997.gadā Daugavpils novada Kalkūnu pagastā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 812 583 lati. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ar 89,11% ir Mihails Kaidanovs, savukārt 10,89% kapitāldaļu pieder Igoram Širšonam.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu