Rīgas veloparāde šogad dosies uz Pārdaugavu • IR.lv

Rīgas veloparāde šogad dosies uz Pārdaugavu

40
Velonedēļas atklāšanā pērn. Foto: Lita Krone, LETA

Vienlaikus ar veloparādi notiks arī velobrauciens “Kritiskā masa”

Tradicionālais velosezonas atklāšanas brauciens – Rīgas veloparāde – šogad 1.maijā vedīs cauri Rīgas ielām Pārdaugavas virzienā, lai iepazītu Rīgas apkaimes, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Pulcēšanās parādei sāksies no plkst.12 Brīvības pieminekļa tuvumā. No pieminekļa velobraucēji tālāk dosies pa Kaļķu ielu līdz Akmens tiltam un Uzvaras bulvārim, tad cauri Arkādijas parkam pa Indriķa ielu, Torņakalna ielu, Ojāra Vācieša ielu, Mārupes ielu, Bāriņa ielu, Eduarda Smiļģa ielu, Augļu ielu, Bišu ielu, Medus ielu, Olgas ielu, Ernestīnes ielu, Baložu ielu, Slokas ielu, tad pāri Vanšu tiltam atgriezīsies Daugavas labajā krastā, kur pa Krišjāņa Valdemāra ielu un Raiņa bulvāri noslēgsies atkal pie Brīvības pieminekļa.

Nepieciešamības gadījumā policija brauciena laikā slēgs vai ierobežos satiksmi, lai velobraucēji ērti un droši nokļūtu galamērķī.

Rīgas veloparāde tiek rīkota jau trešo gadu Rīgas velonedēļas laikā un simboliski atklāj jauno riteņbraukšanas sezonu. Pasākums ierasti tiek rīkots gandrīz vienā laikā ar nesankcionēto velobraucienu “Kritiskā masa”, kas gaidāms 1.maijā plkst.13.

Kā pastāstīja Toms Ērenpreiss, brauciens “Kritiskā masa” nav un nebūs “Rīgas velonedēļas” sastāvdaļa, jo par šo pasākumu neviens nevar uzņemties atbildību. “Par to ir runāts vairākkārt, taču nevaram rast kopsaucēju – nav, kas uzņemas par to atbildību. To nevar kontrolēt, tāpēc tas nevar būt oficiāls pasākums. Tas ir protesta pasākums, un iespēja tādu braucienu rīkot ir viena no demokrātiskas sabiedrības iezīmēm,” sacīja Ērenpreiss.

Jau trešo gadu galvaspilsētā norisināsies Rīgas velonedēļa, kas riteņbraukšanas piekritējiem no 26.aprīļa līdz 2.maijam piedāvā daudzveidīgu pasākumu klāstu. Rīgas velonedēļas laikā interesentiem ir pieejamas vairākas velosipēdu darbnīcas, kurās var uzzināt gan to, kā salabot savu divriteni, gan to, kā braucamrīku pārveidot par ērmriteni jeb piešķirt savam velosipēdam oriģinālu, neparastu izskatu. Tāpat gaidāmas dažādas sacensības, ekskursija “Rīgas retro riteņtūre”, kino vakars, Rīgas veloparāde, Tvīda brauciens un diskusijas – 30.aprīlī norisināsies diskusija “Velosipēdists satiksmē”, bet 2.maijā “Birojnīcā” tiks spriests par Rīgas centra attīstības scenārijiem.

Velonedēļa noslēgsies 5.maijā ar Tvīda braucienu no Esplanādes līdz Kalnciema kvartālam, kur gaidāma gan Tvīda karaļpāra kronēšana, gan balle retro ritmos.

 

Komentāri (40)

Aldīna 29.04.2013. 16.19

Tāda sajūta ka salikti kopā divi nepabeigti raksti …

P.S.

Būšu daļa no kritiskās masas

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu