ECT neskata Lemberga sūdzības • IR.lv

ECT neskata Lemberga sūdzības

18
Aivars Lembergs. Foto: Evija Trifanova, LETA

Iesaka izmantot visus tiesību aizsardzības līdzekļus Latvijā

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) nav sākusi skatīt divas Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga (“Latvijai un Ventspilij”) rakstītās sūdzības par cilvēktiesību pārkāpumiem pret viņu ierosinātajā kriminālprocesā, jo šajās lietās Latvijā vēl nav beigusies tiesvedība, ziņo LETA.

Lembergs informēja – ņemot vērā to, ka jautājumi, par kuriem iesniegtas sūdzības, skar kriminālprocesu, kurā tiesvedība vēl nav beigusies un galējie lēmumi vēl nav pieņemti, ECT viņam iesaka no sākuma izmantot visus valsts iekšējās tiesību aizsardzības līdzekļus.

“Esmu saņēmis ECT atbildi par diviem saviem pieteikumiem saistībā ar cilvēktiesību pārkāpumiem pret mani ierosinātajā kriminālprocesā. Lietas materiālos ar konkrētiem pierādījumiem un notikumu hronoloģisku izklāstu ir pamatoti vairāki Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas pārkāpumi pirmstiesas izmeklēšanas gaitā neskaitāmajos pret mani vērstajos kriminālprocesos, kā arī faktoloģiski parādīta atsevišķu procesuālo darbību saistība ar politiskiem procesiem valstī,” saka Lembergs.

Viņš skaidro, ka tiesā vērsies ar sūdzību par pārkāpumiem pirmstiesas izmeklēšanas gaitā un drošības līdzekļa piemērošanas stadijā, par tiesību uz aizstāvību pārkāpšanu saistībā ar pirmstiesas procesa pagarināšanu kriminālprocesā, par atteikumu izskaidrot tiesības kriminālprocesā, par nesamērīgi īsa termiņa noteikšanu aizstāvības sagatavošanai kriminālprocesā, par atteikumu izskaidrot apsūdzības būtību kriminālprocesā, par lūguma neizskatīšanu veikt izmeklēšanas darbības kriminālprocesā, par sensitīvu datu izpaušanu, par krimināllietas materiālu publiskošanu un citiem jautājumiem.

Ierasti, ka pirms Strasbūras tiesa izskata sūdzību, sākotnēji nepieciešams izmantot visus valsts iekšējās tiesību aizsardzības līdzekļus.

 

Komentāri (18)

v_laivins 26.04.2013. 21.23

Šāda ziņa pati par sevi ir bez sausā atlikuma- par to, kā viens smagos noziegumos apsūdzētais izmisīgi mēģina pūst sabiedrībai miglu ar šādu procesu palīdzību.Protams lielākā smadzeņu skalošana notiek caur “neatkarīgās” preses slejām.

+20
0
Atbildēt

0

Laimīgā :) 26.04.2013. 21.19

Soross vainīgs pie tā, ka netiesāja Latvijas valsti. Tas bija sarkasms, ja nu kas.

+13
-1
Atbildēt

1

    simpsons > Laimīgā :) 28.04.2013. 23.37

    Lembergs kopā ar Vilkasti var dibināt ‘apbižoto’ biedrību. Šo arī vajājot KNABs viņas politiskās pārliecības dēļ. Biedru rindas papildinās Šlesers, Rīgas Domes kukuļņēmēji (no Mersedesa) un Latvenergo kukuļņēmēji.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Aivars Krauklis 26.04.2013. 21.27

Un ko tad šis cerēja – vai nu pats nezina, ka visa tā pūstošā Eiropa sorosīdu pilna, skaidram jābūt, ka ECT arī Soross nopircis. Pēdējā cerība, ka Vešņakova kolēģi aizliks labu prātu, i tā nepiepildījās.

+11
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu