Priekšvēlēšanu diskusijas LTV vadīs Spriņģe un Rēders • IR.lv

Priekšvēlēšanu diskusijas LTV vadīs Spriņģe un Rēders

27
LTV priekšvēlēšanu diskusiju vadītāji žurnālisti Inga Spriņģe (no labās) un Gundars Rēders. Publicitātes foto

Diskusiju cikls LTV sāksies 8.maijā

Pašvaldību priekšvēlēšanu diskusijas “Izvēlies nākotni!” Latvijas Televīzijā (LTV) vadīs Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra „Re:Baltica” vadītāja, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas pasniedzēja Inga Spriņģe un LTV žurnālists, debašu raidījuma „Sastrēgumstunda” vadītājs Gundars Rēders, informē LTV pārstāve Laura Brokāne.

„Priekšvēlēšanu diskusiju raidījumos būs iespēja interesanti un izsmeļoši informēt skatītājus par svarīgāko, kas jāņem vērā, gatavojoties vēlēšanām. Dosimies uz dažādām pilsētām pie potenciālajiem mēra amatu kandidātiem un ceram, ka izdosies parādīt, cik radoši un mērķtiecīgi viņi domā. Viens no galvenajiem uzdevumiem šajā ciklā būs saskatīt topošo amatpersonu domu gaitu aiz skaistajiem priekšvēlēšanu tekstiem,” stāsta „Izvēlies nākotni!” vadītāja Inga Spriņģe.

Kolēģis Gundars Rēders uzsver: „Diskusiju mērķis ir palīdzēt vēlētājiem izdarīt pārdomātu izvēli, kas nebalstās tukšos solījumos un iespaidīgās runās. Vēlamies, lai viņi pieņem lēmumu, ņemot vērā reālus faktus. Runājot sporta terminoloģijā, „Izvēlies nākotni!” būs kā maratons, arī liels profesionāls izaicinājums un iespēja strādāt ar brīnišķīgiem kolēģiem.”

Diskusiju cikls sāksies 8.maijā ar ievadraidījumu studijā – sarunu ar ekspertiem, politiķiem un sabiedrības pārstāvjiem par šo vēlēšanu nozīmīgiem aspektiem un kritērijiem, kas jāvērtē vēlētājam, izvēloties savu vietējo varu.

Izbraukuma diskusijas ar skatītāju piedalīšanos aptvers visus vēlēšanu apgabalus – Zemgali, Kurzemi, Vidzemi, Latgali un Rīgu. Katrā vēlēšanu apgabalā par raidījuma vietu ir izraudzīta pilsēta ar lielāko iedzīvotāju skaitu.

Priekšvēlēšanu diskusijas notiks 15.maijā Daugavpilī, 20.maijā – Liepājā, 22.maijā – Jelgavā un 29.maijā Jūrmalā. Galvaspilsētai Rīgai ir atvēlētas divas diskusijas – 13.maijā un 31.maijā.

Visas priekšvēlēšanu diskusijas „Izvēlies nākotni!” vienlaikus ar tiešraidi LTV 1.kanālā rādīs arī LTV 7.kanāls, sinhroni tulkojot krievu valodā un pārraidot ar surdotulkojumu. Tās būs skatāmas arī LTV interneta portālā www.ltv.lv.

 

Komentāri (27)

ineta_rr 24.04.2013. 09.12

“Priekšvēlēšanu diskusijas notiks 15.maijā Daugavpilī, 20.maijā – Liepājā, 22.maijā – Jelgavā un 29.maijā Jūrmalā. Galvaspilsētai Rīgai ir atvēlētas divas diskusijas – 13.maijā un 31.maijā.”
UN LATGOĻI VĒL SŪDZĀS, KA PAR VIŅIEM AIZMIRSUŠI!?!! Kur Vidzeme? Tikai nesakiet, ka Jūrmala ir Vidzemes apdzīvotākā pilsēta, kad tā atrodas otrā pusē Rīgai un nekādi neatgādina Vidzemi.

+3
0
Atbildēt

1

    grislits > ineta_rr 24.04.2013. 10.34

    Jā, vismaz Valmieru jau nu vajadzēja iekļaut. Jūrmala un Rīga tiešām Vidzemi īsti neraksturo, tās ir interesanti objekti pašas par sevi :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 23.04.2013. 20.14

Latvijas Televīzijā runā kaut kādā valodā kura nedaudz atgādina latviešu valodu. Pir4ms dažām dienām kāda krieviete mocījās ar reportāžu no kādas lauku saimniecības. Runa bija par 50 govīm, kuras tur bija. Viena no frāzēm skanēja šādi: ” viņi ar rokām visu to slauc”.

Padomju laikā stingri bija ar latv. valodu. Es atceros kādu, laikam Dreslera, zīmējumu, kur divi veči skatījās uz šilti, kuru rotāja apmēramšāds uzraksts ” latvseļgosprodsbit”, tad tie veči runā:

Ko tu dom?
Es dom tā,
Jerundā!
Raut nost vārd
Ar vis skārd.

Latviešu bērni arī klausās TV. Ko mēs dritvai kociņ darām? Šurp Dimantu!!!

+3
-2
Atbildēt

0

dro 24.04.2013. 10.33

Būs kāds cēliens no šīs izrādes jānoskatās. Skaisti vārdi tomēr nevar aizstāt darbus…

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu