Laikraksts: Krievijas iznīcinātāji pirms Lieldienām simulē uzbrukumu Zviedrijai • IR.lv

Laikraksts: Krievijas iznīcinātāji pirms Lieldienām simulē uzbrukumu Zviedrijai

24
Krievijas bumbvedējs. Ekrānšāviņš no www.avioners.net

Zviedrijas armijas aviācija nav bijusi gatava reaģēt uz Krievijas kara lidmašīnu lidojumu

Krievijas iznīcinātāji pirms Lieldienām pie Zviedrijas robežas veikuši treniņlidojumus, simulējot uzbrukumu Zviedrijai, pirmdien vēsta zviedru laikraksts “Svenska Dagbladet“.

Kā liecina izdevuma rīcībā nonākusī informācija, Zviedrijas armija nav spējusi nekavējoties reaģēt, tādēļ tai nācies paļauties uz NATO iznīcinātāju palīdzību, vēsta LETA/The Local.

29.martā pēc pusnakts Krievijas bruņoto spēku aviācija – četri iznīcinātāji, kā arī divi bumbvedēji “Tu-22M3”- izlidojusi no Sanktpēterburgas un lidojusi garām Stokholmas arhipelāga austrumu daļai. Parasti Krievijas iznīcinātāji šādos treniņlidojumos tālāk dodas uz Kaļiņingradu. Taču šā gada 29.marta naktī Krievijas aviācija turpināja lidot tuvāk Zviedrijai un pārlidoja pār Zviedrijai piederošu neapdzīvotu salu Baltijas jūrā. Krievijas kara aviācijas mācībās tika simulēti militāri uzbrukumi. Šī informācija publiski izskanējusi tikai pirmdien.

“Svenska Dagbladet” informācijas avotu sniegtā informācijas liecina, ka Krievijas kara aviācija simulējusi uzbrukumus Stokholmai un Zviedrijas dienvidiem.

Zviedrijas armijas aviācija nav bijusi gatava reaģēt uz Krievijas kara lidmašīnu lidojumu, taču uz notikušo nekavējoties reaģējuši Lietuvā un Dānijā dislocētie NATO iznīcinātāji, un gaisā pacēlušies divi no Lietuvas izsūtīti lidaparāti.

Zviedrijas gaisa spēki izskanējušo informāciju nenoliedz. “Es varu apstiprināt, ka bija divi bumbvedēji – “Tu-22” un tos pavadīja iznīcināji “Su-27″. Tie uzkavējās starptautiskajā gaisa telpā un veica mācības. Tad tie pagriezās un aizlidoja virzienā, no kurienes bija ieradušies,” avīzei apstiprināja Zviedrijas bruņoto spēku pārstāvis ģenerālleitnants Anderšs Silvers.

Komentējot Zviedrijas spēku reakciju šajā situācijā, militārpersona uzsvēra, ka gaisa spēki bijuši “normāli labi sagatavoti”.

 

Komentāri (24)

janis17 22.04.2013. 20.30

Putins arvien vairāk atgādina Ziemeļkorejas kim čun uns
Maisu rīsu, vai es šaušu!!!
Acīmredzot soču spēles prasījušas vairāk naudas, nekā krievija var nopelnīt, jāķerās pie pirdienu laišanas -varbūt kāds notic, ka tā lielgabalu kanonāde :)
http://www.humortimes.com/wp-content/uploads/2013/03/Kim-Jong-Un.jpg

+10
-1
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 22.04.2013. 21.55

Krievija izmisīgi cenšas ieskaidrot svensoniem savu būtību, bet turienes sociķiem diez vai pieleks. Tāpat citiem Eiropas kreilīšiem, kas joprojām vicina sarkanus karogus ar zeltītiem ķeburiem. Pret sarkanguļu pat Backfire lidināšanās nelīdz – viņi tak mieru sargājot.

+9
-2
Atbildēt

0

ivetao2007 22.04.2013. 23.23

Vecas grabažas ar slikti trenētiem lidotājiem. Tie divi F-16 no Zokņiem ātri tiktu galā ar tiem krievu “simulantiem”. Bet zviedri ir gulšņas un savus Gripenus nejaudaja palaist. Bet to Tu 22 var redz;ēt neoficiālajā aviacijas izstādē Rīgā. Šo unikālo izstādi savest kārtibā latvijiešu zagļi nespēj. Vispirms nozaga veselu lidaabiedrību LATAVIO. Tagad zog AIRBALTIC. Un neielaida Latvijā Jura Miķelsons boingus uz līnijas Ņujorka – Rīga. Jo tad nevarētu zagt.

+7
-2
Atbildēt

1

    Aivars Krauklis > ivetao2007 23.04.2013. 08.41

    Nepārzinu tik pamatīgi militāro aviāciju, tomēr šaubos, vai divi F-16 var tā mierīgi iztrenkāt visu bandu, kur divus Bekfairus pavada veselas 4 petrolejmucas Su-27. Tāda šapkozakidņičestvo izskatās, pat nepieminot, ka Zvidrijas gaisa teplpā tie F-16 uzdarboties nedrīkstētu, bet virs starptautiskiem ūdņiem pat krievi drīkst lidināties un dāņi to zina. Cik atceros, kaujas apstākļos vienīgais nogāztais Ugunsdibens ir uz gruzīnu rēķina, krievi toreiz aiz pārsteiguma pēc taisnības brēca – mēs miermīligi lidojam pamētāt bumbiņas, a tie agresori gruzīniskie šauj mums pa rumpi, ēto žē ņe po prāvilam!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu