LNT: „Vienotība” iepriekš inscenējusi biroja apliešanu ar krāsu • IR.lv

LNT: „Vienotība” iepriekš inscenējusi biroja apliešanu ar krāsu

64
"Vienotības" biroja durvis K. Barona ielās, kas pirms vairāk nekā diviem gadiem kādā vasaras naktī tika aplietas ar sarkanu krāsu. Foto: Lita Krone, LETA

Partijas spices dāmas medijos nonākušo informāciju saista ar „melno” PR kampaņu un visu noliedz

Partija „Vienotība” pirms trim gadiem uz Saeimas vēlēšanām pati esot inscenējusi toreizējā biroja K.Barona ielā skatloga un durvju apliešanu ar sarkanu krāsu, svētdienas vakarā informēja telekompānijas LNT raidījums „Top 10″. Tiesa, žurnālistu uzrunātās partijas augstas amatpersonas to noliedza.

Jau pirms nedēļas portāls „Pietiek.com” publicēja partijas bijušā biroja vadītāja Jāņa Miķelsona vēstuli, kas adresēta partijas biedriem. Tajā viņš atklāj, ka partijas biroja, kas pirms iepriekšējām Saeimas vēlēšanām atradās pilsētas centrā K.Barona ielā, skatlogus un durvis 2010.gada augustā ar sarkanu krāsu aplējuši paši „Vienotības” biedri, kuru pulkā bijusi arī kāda patlaban augstu stāvoša amatpersona „brunčos”.

Miķelsons mediju rīcībā nonākušajā vēstulē partijas biedriem atzīst, ka, vadot partijas biroju, „Vienotības” biedrus iepazinis arī kā tādus, kas ir „gatavi nodot pat savu tuvāko, lai izvirzītos partijas priekšgalā. Un diemžēl jāsaka, ka tam otrajam flangam labāk izdodas īstenot savus nodomus. Kā vienu no spilgtākajiem piemēriem varu minēt partijas biroja (Kr. Barona ielā) apliešanu ar krāsu, ko diemžēl īstenoja daži „Vienotības” biedri (viens no tiem šobrīd ir ļoti publiska persona un atbildīga portfeļa turētājs brunčos), ceļot it kā partijai reitingus”.

Bijušais partijas biroja vadītājs vēstulē atzīst, ka, „pirmoreiz saskaroties ar tik brutālām metodēm, no šoka pat piekritu sameloties medijiem, ka birojam uzbrukuši vandāļi, visticamāk, politiskā konkurenta izskatā. Toreiz klusēju, jo saņēmu draudus”.

LNT žurnālisti svētdien vaicāja „Vienotības” augstu stāvošajām amatpersonām, vai tā ir taisnība, ko vēstījis Miķelsons. Veselības ministre Ingrīda Circene atgaiņājās no žurnālistes, sakot, ka vispār nezina, kas ir Miķelsons. Savukārt labklājības ministre Ilze Viņķele, plaši iepletusi nemirkšķinošās acis, noliedza, ka būtu kaut ko par to zinājusi un izplūdušās un izvairīgās atbildēs centās to pārvērst par joku. Arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa teicās neko nezinām par šādu versiju, bijušā biroja vadītāja pausto atklāsmi norakstot uz pašvaldību vēlēšanu „melno” aģitācijas kampaņu.

Jāatzīmē, ka Miķelsons nekandidē vēlēšanās un partiju „Vienotība” esot pametis.

2010.gada augusta vidū kādā naktī ar sarkanu krāsu tika nolieti politiskās apvienības “Vienotība” biroja logi K.Barona ielā. Toreiz “Vienotības” sabiedrisko attiecību vadītāja Gunda Reire medijiem stāstīja, ka “mēs to uzskatām par vandālismu, tādēļ esam izsaukuši un gaidām policijas ierašanos”. Partijai bija aizdomas, ka vandālisms varētu būt saistīts ar iepriekšējā dienā Vērmanes dārzā notikušo piketu, ko organizēja “Saskaņas centru” atbalstošā jauniešu kustība “Vienota Latvija”.

Jauniešu kustība “Vienota Latvija” toreiz norādīja, ka tā nekādā veidā nav saistīta ar uzbrukumu “Vienotības” birojam.

Tiesa, arī izmeklēšana šajā lietā neko nav atklājusi, jo iesniegums policijā par incidentu tā arī neesot saņemts, bet partijas tagadējie administratori atrunājas, ka pagājis ilgs laiks, lai tagad meklētu vandaļus.

 

Komentāri (64)

austrisv 22.04.2013. 10.19

Manuprāt, tenkas vēl tiks safabricētas pirms R. domes vēlēšanām kalniem. Nu tik sāksies, jo SC neguļ, jo Vienotība it kā esot pamatīgi aizķērusi Ušakameriku , ka pat sūdzēšoties mūsu valsts tiesā par apmelošanu. Var jau manīt no kurienes tām tenkām kājas aug. Ušakovamerikam ir jānotur vara RD, jo tas taču viņu varas un naudas templis. Paši gan Ušakovs pirms abām saeimas vēlēšanām braši meloja par Dombrovska padomnieku algām, lai gan paša padomnieki saņem lielākas algas. Bet Ušakovs jau bez meliem dzīvot nemaz nevar, jo RD kase ir pustukša, ja nu vienīgi tajā vēl var sagrabināt latvisko partiju iepriekš uzkrātos līdzekļus.
Lai tik melo tālāk. Interesanti, kas būs nākošie meli?

+12
-4
Atbildēt

22

    Dina > austrisv 22.04.2013. 10.44

    Kurmītis >> Bet
    +++Vienotība it kā esot pamatīgi aizķērusi Ušakameriku+++ ??? … ar saviem knapi 8 % pretstatā saskaņiešu 54% ???? … pussprāgusi pele „aizķērusi” runčuku ? …
    Tu to nopietni ?? … :)))
    Kas attiecas uz jenotības iesūdzēšanu Tiesā – pareiza rīcība. Ja kāds tevi apmelo, tad tas jāsūdz Tiesā pilnīgi noteikti ! Tik nez kāpēc viņķele un Co. gan nesteidzas iesūdzēt par apmelošanu nedz Lapsu, nedz LNT, nedz pašu Miķelsonu … diez aiz ko tas tā ? … Mini trīs reizes … :)))

    +4
    -11
    Atbildēt

    0

    andris902 > austrisv 22.04.2013. 22.27

    ….ā, sapratu!….lai uzņemtu nacionāļos – vispirms jāpaziņo, ka SC jāstrādā valdībā….un tad kā balvu – piešķir amatu…vareni!….:)

    …Āboltiņu gan nepaaugstināja….:))

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    andris902 > austrisv 22.04.2013. 22.38

    ….un kas tad ir ar kolektīvo Vienotības vēlmi???….

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    andris902 > austrisv 22.04.2013. 23.33

    …lno…varbūt Tev tā ir kasīšanās…man – faktu/notikumu precizēšana….par argumentiem?….nu-ū, Tavos komentāros tos ar uguni nesameklēt!….

    ….un ko līdz Tavi nosauktie uzvārdi, ja kolektīvs lēmums atšķiras no dažu partijas biedru viedokļiem?….protams, nav jau NA, kura ar ultimatīvām prasībām panāk diktātu no augšās – kā Lūša gadījumā, kā Liepājas vēlēšanu saraksta sastādīšanā – VL puikas palaidiet pa priekšu!…vēl tik jāgaida ķēdes vēstules ar +/- norādēm attiecīgiem sava saraksta “izredzētajiem”….
    ….vismaz atšķirību būsi saskatījis?….

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    efeja60 > austrisv 22.04.2013. 13.04

    Vai tad Vienotībā kaut kas notiek bez matriarhāta?

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > austrisv 22.04.2013. 16.27

    Vienotību tagad gremdē no visām pusēm. Pirmām kārtām jau NA. Kā nekā galvenais konkurents. Protams, arī NA cīņu biedri – SC. Redz kā, pat bites “pierunājuši” nestartēt Rīgā. Vismaz vēl kāds procents atnāks pie Ušakova. Tā nu kopējiem spēkiem, aģitējot pret Vienotību, savāks Saskaņai vairākumu. Gan SC labi, gan NA. NA varēs līdz saeimas vēlēšanām baidīt tautiešus ar krievu nedarbiem Rīgā.
    Lapsa vispār frukc – kāmēr “vāc naudu” avīžu drukāšanai par visām partijām tikmēr lej tik samazgas Vienotības virzienā:)

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    ﮎandijs Be1t1kﮎ > austrisv 22.04.2013. 17.48

    zanE; nomale. Jūs esat lieliski informēti, vienmēr gatavi atšifrēt politiskos rebusus, Zane arī ir ekselentu izglītību un apskaužamu atmiņu…vai jūs nevarētu man atgādināt, kuras partijas priekšēdētājai tā nesalaužamā pārliecība par SC vietu koalīcijā? Ja mēs to uzzināsim, tad būs pilna skaidrība par saspēli, vai ne?:):):)

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > austrisv 22.04.2013. 22.12

    zanE. Jūtu līdz Tavai slimīgajai stūrgalvībai, kura droši vien Tev kārtīgi pabojājusi dzīvi…Kas ir Grende? Vai NA priekšsēdētāja? Jaunai kustībai bija vajadzīgi pazīstami cilvēki. Grende par sadarbību ar SC izteicās pirms iestāšanās VL. Nu salīdzināsim ar Vienotību – par koalīciju ar SC bija Štokenbergs, Pabriks, Jaunups /ideālākā koalīcija/, Ēlerte /nav nekāda riska/, Vienotības priekšsēdētāja u.c.. VL koalīcijas veidošanas laikā vienmēr paziņojusi, ka ar SC nestrādās.
    Dienā bija čiepa – TP atbalstītāja, kura JL vienmēr pārmeta nacionālo interešu nodevību. Viņa Tevi gaida SC…

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    dro > austrisv 22.04.2013. 22.47

    zanE. Nu ko, īpaši apdāvinātiem jāatkarto vairākas reizes:… par koalīciju ar SC bija Štokenbergs, Pabriks, Jaunups /ideālākā koalīcija/, Ēlerte /nav nekāda riska/, Vienotības priekšsēdētāja u.c..
    Padomā, kādēl Tavos komentāros pazuduši argumenti, palikusi tikai tāda bābiska kasīšanās…

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > austrisv 23.04.2013. 07.43

    klusais. Cik reizes jāatgādina? – ja kaut ko nesaproti, griezies pie Zanes. Viņa Tev visu izskaidros.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    janis17 > austrisv 22.04.2013. 21.00

    Āboltiņa: Mana pārliecība – SC bija jābūt valdībā
    http://www.ir.lv/2011/7/14/aboltina-mana-parlieciba-sc-bija-jabut-valdiba

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > austrisv 22.04.2013. 23.33

    lno – tā arī nesaprotu – NA uzrunāja Grendi būt par Prezidenta kandidāti vai viņa pati to izdomāja :)

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > austrisv 22.04.2013. 17.05

    Es domāju tāpat. Es arī ar SC saspēlēju?

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    andris902 > austrisv 22.04.2013. 19.16

    …pirozkov, par saspēli?…kuru personu, pēc vēlmes koalīcijā redzēt saskaņiešus, izvēlas nacionāļi par savas partijas prezidenta kandidāti?…ar pārliecību, ka nosauks pareizo premjerministra kandidātu – tātad paklausīgu un manipulējamu…nu, labi – nesanāca ar VP, bet par kultūras ministri tak tika!….tātad nacionāļi uzticas personai, kuras vēlme bijusi SC nonākšana valdībā, rūpe par krievvalodīgo vēlētāju….
    …tāpēc Tava un papiņa kāre allaž pieminēt Āboltiņu – nav īsti korekta…

    …starp citu, neesmu dzirdējusi, ka Grende būtu savas domas mainījusi….:)

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > austrisv 23.04.2013. 11.55

    Atkārtošana – zināšanu māte :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > austrisv 22.04.2013. 22.34

    zanE. …Āboltiņu gan nepaaugstināja….:))
    ________________________
    Jā, nepaaugstināja par prezidenti, knapi ievēlēja saeimā:) Bet par kolektīvo Vienotības vēlmi?…

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > austrisv 22.04.2013. 16.56

    ….kāpēc nacionāļiem būtu jābaida ar krieviem RD?…viņiem taču ar SC izveidojusies ļoti laba saspēle, ja nacionāļi vēlās ieriebt kādam koalīcijas partnerim – palīdzība tiek meklēta pie SC…un bieži vien arī saņemta…

    …no Ušakova intervijas LA:
    …”– Runājot par vēlēšanu rezultātiem, domāju, ka “SC”/”GKR” dabūs 53 – 55% balsu. Manuprāt, labs rezultāts būs Nacionālajai apvienībai. Ir tāda sajūta, ka viņi vēlēšanās ieņems otro vietu. NA, salīdzinot ar citiem, izskatās stabilāki un pieturas pamatnostādnēm. Tās var patikt, var nepatikt, bet tās viņi noteikti definējuši un nostiprinājuši atbalstītāju loku. Viņi izskatās konsekventi un saprotami, iespējams, spējīgi pat pievilkt daļu balsu no tām partijām, kuras mētājas šurp un turp.”

    …uz ko priecīgi atbild Iesalnieks:
    …”Neesmu viens savās prognozēs. Arī @nilushakov NA Rīgas Domes vēlēšanās prognozē 2.vietu. Ceru gan, ka SC nebūs >50%.”

    …vispār, ar aizrautību skatīšos abu – NA un SC saspēli pēc Rīgas domes vēlēšanām = nacionāļu ultimātus, protestus un kompromisus, lai apmierinātu vēlmi tikt pie amatiem…. :)

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > austrisv 22.04.2013. 17.18

    zanE. Tieši tā jau arī ir saspēle! NA nevar atņemt vēlētāju SC, tāpat kā SC nevar atņemt NA vēlētāju. Tā nu viņi draudzīgi grauž mērenās partijas. Pašlaik tā ir tikai viena – Vienotība. Lemberga partiju saskaņai neļaus aiztikt Ameriks, NA – Lūsis ar Tēvzemiešiem.
    Tā nu NA baida ar Kremli (bet uzbrūk tikai Vienotībai), SC ar nacikiem (bet arī uzbrūk tikai Vienotībai), roka roku mazgā – visi laimīgi!

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    Sanšains > austrisv 22.04.2013. 11.23

    klusais:
    Gadījumā ar krāsu nemaz nebrīnītos par Vinķeli – viņai ir krampis un kāds tur brīnums, ka aiziet šķībi
    ============================
    Vēlaties teikt, ka viņa to bundžiņu vai pūsli mērķēja citur?

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > austrisv 22.04.2013. 11.33

    Haris – es domāju ,ka var dažādi saprast akcijas :) Nu teiksim izdomāja , ka vajag atrast ļaunu akciju un pēc tam ar to pievērst sev uzmanību kā apbižotajiem :) Patreizējā Vienotības reklāma pret Ušakovu man neliekas cienīga tādai partijai :) Interesanti kas to ir izdomājis un akceptējis … gan jau bez dāmītēm nav izticis :)

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > austrisv 22.04.2013. 10.42

    Bet – tenkas ir un būs :) Kā esmu rakstījis daudzkārt – pašiem ir jāizdara secinājumi , jo ne vienmēr visu var pierādīt. Gadījumā ar krāsu nemaz nebrīnītos par Vinķeli – viņai ir krampis un kāds tur brīnums, ka aiziet šķībi :) , tiesa par Miķelsona “apbižošanos” ar nevajadzētu izbrīnīties , ne visi ir spējīgi aukstasinīgi vērot notikumus un cik saprotams sava novērtējuma krišanos. Muļķīgi ,ka tāda sarakste tiek publiskota un te jautājums – tas ir nejauši vai ar nodomu ? Pieļauju ,ka cilvēkam ar Miķelsona pieredzi vajadzēja zināt , ka rakstītais tiks publiskots, tātad viņš principā zināja , ka var būt informācijas noplūde, tātad acīmredzot tas tika uzrakstīts zinot ,ka iegūs plašāku publicitāti :)

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > austrisv 22.04.2013. 11.25

    ….-“pussprāgusi pele „aizķērusi” runčuku ?”…..
    ———————–
    …runčuks!!!….oi, tas gan bija bezgala mīļi!…un spontāns maigums – no pašām iekšām!….:))

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

lismanis 22.04.2013. 09.40

pēc tam tiešām celās Vienotības reitingi?

+10
-3
Atbildēt

0

Una Grinberga 22.04.2013. 10.00

Es patiešām nezinu, kā darbojas “Ir” portāla redakcija, kas publicē tenkas. Vai tiešām trūkst uz faktiem balstītu “Nekā personīga” un “De facto” sižetu, ko publicēt? Žurnālistu uzdevums ir sniegt objektīvu informāciju nevis tenkas!

Vai tas ir tas pats Jānis Miķelsons, kas strādā Petits izdevniecībā? Tad ir absolūti skaidrs, kā interesēs viņš darbojas.

+16
-10
Atbildēt

4

    Sandris Maziks > Una Grinberga 22.04.2013. 11.20

    Nasing spešal!
    “Gaidis Bērziņš noprihvatizē Ominasis Latvia”

    Būtu jums, kremļa padlām, pret Bērziņu kaut tik cik melns aiz naga, izmantojot administratīvo resursu, sen jau būtu viņu norakuši. Pagaidām tās ir tikai pediņu tenkas.

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Una Grinberga 22.04.2013. 10.22

    @Ino
    Par dzejnieku Buiķi esmu jau visu pateicis, bet, manuprāt, svarīgākais sižets bija par ieplānoto algu vienādošanu skolās, kas var negatīvi atsaukties uz kopējo izglītības līmeni vispārējā izglītībā.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    dro > Una Grinberga 22.04.2013. 10.06

    NSp. Vai tiešām trūkst uz fatiem balstītu “Nekā personīga” un “De facto” sižetu, ko publicēt?
    ___________________
    Nu piemēram kā par dzejnieku SM, vai ne?:):):)

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Una Grinberga 22.04.2013. 11.07

    @articulus
    Par spīti Tavai “inteliģentajai” rakstu valodai, tomēr atbildēšu. Pirmkārt, tas ir komentārs (subjektīvs pēc definīcijas) nevis ziņa. Otrkārt, arī bez Ozoliņa ir daudz fakti, kas liecina par to, ka tur ir daļa patiesības piem. Ķemerus Gaidis Bērziņš noprihvatizē Ominasis Latvia, kura pārstāve prihvatizācijas laikos bija Baiba Broka u.c. Bet to, kurš melo par sanāksmēm Antonijas ielā, nezinās neviens… nav pierādījumu, tad tas paliek tikai tenku līmenī! Fakts ir viens – tā kā argumenti ir pilnīgi pretēji, tad viena no pusēm melo. Tikai kura? Bet sanāksmes Antonijas ielā nav izšķirošas pašam Ķemeru prihvatizācijas faktam!

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu