Krievija izraida Igaunijas diplomātu • IR.lv

Krievija izraida Igaunijas diplomātu

23
Krievijas karogs. Publicitātes foto

Iemesls – Igaunija esot atteikusies izsniegt vīzas vairākiem Krievijas pilsoņiem

Krievija izraidījusi Igaunijas konsulu Sanktpēterburgā, šādi atbildot uz līdzīgu soli, ko iepriekš spērusi Baltijas valsts, trešdien paziņojusi Igaunijas Ārlietu ministrija.

Savukārt Krievijas ziņu aģentūra “RIA Novosti” vēsta, ka Igaunijas konsuls Franeks Persidskis izraidīts, jo Igaunija atteikusies izsniegt vīzas vairākiem Krievijas pilsoņiem, kas pagājušajā mēnesī grasījušies apmeklēt kādu pasākumu Igaunijā.

Igaunijas Ārlietu ministrija informēja, ka Persidskis jau atgriezies Igaunijā. Viņa izraidīšana ir “Krievijas pretdarbība uz līdzīgu soli, ko agrāk veica Igaunija,” aģentūrai AFP norādīja ministrijas preses pārstāve.

Persidskis 2007.gadā kā Igaunijas vēstniecības preses sekretārs strādāja Maskavā. Tas bija laiks, kad Tallinā risinājās tā sauktie Bronzas kareivja nemieri.

Savukārt aģentūra “OSTKRAFT” norāda, ka šis ir pirmais nopietnais Krievijas pretsolis pēc tam, kad premjerministrs Dmitrijs Medvedevs nesenajā tikšanās ar Igaunijas valdības vadītaju Andrusu Ansipu aicināja Igauniju starpvalstu attiecībās atteikties no “ideoloģiskām shēmām”.

 

Komentāri (23)

Sandris Maziks 18.04.2013. 13.05

Mūsu ārlietu ministriju ar Jurkāna, Birkava, Bērziņa, Pabrika, Riekstiņa un Roņa savākto čekistu un pederastu varzu, ar Igaunijas pat salīdzināt nevar.

+5
-1
Atbildēt

0

dace_roze_lmt_lv 18.04.2013. 12.52

Labi, ka nenošāva. Latviešu diplomātus arī vajadzētu uzraidīt, jo citādi tagad latvieši sāks apskaust igauņus.

0
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu