6.maijs būs brīvdiena • IR.lv

6.maijs būs brīvdiena

19

 

Ņemot vērā to, ka 4.maijs, kurā tiek svinēta Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadiena, šogad būs sestdienā, pirmdiena, 6.maijs, būs brīvdiena.

Kā atgādina Labklājības ministrija (LM), likums “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām” nosaka, ka gadījumā, ja svētku dienas – 4.maijs un 18.novembris – ir sestdienā vai svētdienā, nākamo darbdienu nosaka par brīvdienu, ziņo LETA.

Lai elastīgāk organizētu darba norisi no valsts budžeta finansētajās iestādēs, pērn valdība nolēma 2013.gadā pārcelt divas darbdienas decembrī – pirmdienu, 23.decembri, pārcelt uz sestdienu, 14.decembri, bet pirmdienu, 30.decembri, – uz sestdienu, 28.decembri.

Pārceļot šīs darba dienas, būs iespējams nodrošināt darba nedēļas nepārtrauktību tajā nedēļā, no kuras darba diena būs pārcelta. Ģimenēm tā būs iespēja vairāk laika pavadīt kopā, savukārt pārējiem iedzīvotājiem – lielāks atpūtas dienu skaits pēc kārtas tajā nedēļā, no kuras darba diena pārcelta.

Minētās izmaiņas attieksies uz tiem darbiniekiem, kuri strādā no valsts budžeta finansētajās iestādēs un kuriem noteikta piecu dienu darba nedēļa no pirmdienas līdz piektdienai. Vienlaikus visas pašvaldības, komersanti un organizācijas, nosakot darba un atpūtas laiku, ir aicinātas ievērot attiecīgās darba dienas pārcelšanu.

 

Komentāri (19)

janis17 15.04.2013. 15.34

Patiesībā dažiem latviešiem ir veselīgi ieraudzīt šādus Anonijas ielas sponsorētus atsaldekļus, lai saprastu un neaizmirstu par DDD nepieciešamību.

+10
-2
Atbildēt

0

Inese Birzniece 15.04.2013. 15.37

Nevaru saprast, kāpēc irieši pievērš uzmanību Latvijas ienaidnieku sarakstītiem murgiem.

+6
0
Atbildēt

1

    janis17 > Inese Birzniece 15.04.2013. 15.45

    paldies zatļeram un co, līdz tam šie urlas mierīgi puva vēstures mēslainē, taču nu ar sūdiem pielāčots viss pagalms un kūstošais sniegs atklāj arvien jaunas sūdu čupas – tāpēc jāņem rokās slota un jāmēž…

    Klusējām un nereaģējām 22 gadus, cerībā, ka mēsls pats sapratīs, ka smirdēt ir slikti, DDD neveicām, “integrējām” vai zini..

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Sandris Maziks 16.04.2013. 10.16

    ex-diena-lasitaji
    Ja pareizi saprotu, nemitīgi izkārnoties uz latviešiem un viņu valsti nevainojamā latviešu valodā, tās pozīcijas tiek stiprinātas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ineta_rr > Sandris Maziks 16.04.2013. 18.12

    Kā minimums latviešu valodas pozīcijas netiek grautas, ko nevar teikt par situāciju, kad tiek lietota kāda no kolonizatoru valodām, turklāt, ja angļu valodu ne vienmēr var uztvert par šādu, tad krievu valoda Latvijā vienmēr ir kolonizatoru valoda, un tās lietošana kaut vai lai lamātu tos, kas tajā runā, vienalga ir kā degvīns viņu dvēselēm, jo “lūk, krievu valoda tiešām ir kultūras valodas, kas teicami nodrošina tautu draudzību un saziņu”. Ja esi tāds nacionālists, par kādu iztaisies, tad beidz lietot krievu valodu un neveici tās lietošanu arī citur.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ineta_rr > Sandris Maziks 16.04.2013. 01.01

    Vai vislatviskākajam pareizlatvieš-irsim nav ienācis prātā, ka, publiski lietojot krievu valodu, tās pozīcijas Latvijā un Latvijas interneta telpā reāli tiek stiprinātas? Nav svarīgi, kas tur rakstīts, pats fakts, ka tiek lietota tā valoda ir viņas varenības apliecinājums. Taisni jāsāk domāt, vai pats neesi kāds austrumu aģents, kas te izliekas par pareizlatvieti kā okupanti izlikās par partizāniem 50. gados.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu