Saeima virza PSRS un nacistiskās Vācijas simbolikas aizliegumu • IR.lv

Saeima virza PSRS un nacistiskās Vācijas simbolikas aizliegumu

44

 

Saeimas deputāti ceturtdien konceptuāli pirmajā lasījumā atbalstīja koalīcijas pārstāvju iesniegto likuma grozījumu projektu, kas paredz aizliegumu izmantot bijušās PSRS, Latvijas PSR un nacistiskās Vācijas simboliku attiecināt arī uz publiskiem izklaides, svētku, piemiņas, sporta un atpūtas pasākumiem, ziņo LETA.

Deputāti likumprojektam noteica steidzamību. Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā deputāte Inese Laizāne (VL-TB/LNNK) iepriekš pamatoja, ka steidzamība jānosaka, jo tuvojas 9.maijs.

9.maijā Uzvaras parkā tradicionāli PSRS armijas veterāni un viņu atbalstītāji piemin PSRS uzvaru pār nacistisko Vāciju. Daļa sabiedrības šo pasākumu uztver neviennozīmīgi, 9.maiju saistot ar PSRS otrās okupācijas sākšanos.

Iesniedzot grozījumus Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā, deputāti rosina liegt publisku pasākumu dalībniekiem veikt darbības, kas vērstas pret Latvijas neatkarību, izteikt priekšlikumus par Latvijas valsts iekārtas vardarbīgu grozīšanu, aicināt nepildīt likumus, sludināt vardarbību, naidu, klaju nacisma, fašisma vai komunisma ideoloģiju, veikt kara propagandu, kā arī slavēt vai aicināt izdarīt noziedzīgus nodarījumus un citus likumpārkāpumus, izmantot bijušās PSRS, Latvijas PSR un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus, himnas un simboliku, kā arī rīkoties tādā veidā, kas rada draudus pasākuma dalībnieku vai citu personu drošībai un veselībai.

Kā norāda likumprojekta autori, šādas izmaiņas mazinās iespēju izmantot publiskus un izklaides pasākumus sabiedrības sašķelšanai, kā arī ierobežos radikālu un naidu vairojošu uzskatu izplatīšanu sabiedrībā.

Pašreiz liegums vērsties pret Latvijas valsti vai izmantot PSRS simboliku attiecas uz likumā “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem” ietvertajiem pasākumiem. Tomēr šie ierobežojumi nav attiecināmi uz izklaides, svētku, piemiņas, sporta un atpūtas pasākumiem.

 

Komentāri (44)

putekliic 11.04.2013. 13.31

Ja jau sakām “A” par simboliku, tad jāpēj iet tālāk un pateikt “B” arī par simboliem. Kā lielākais no tiem ir piemineklis “atbrīvotājiem”. Pretējā gadījumā izkatīsimies smieklīgi, kad sods tiks uzlikts par auto numura aprāmējumu ar sirpi un āmuru un CCCP, bet piemineklis tiks arī turpmāk uzkopts un uzturēts tai skatā arī par to cilvēku (vai viņu pēcteču) nodokļiem, kuru radiniekus iznīcināja tas pats CCCP režims.

+19
-2
Atbildēt

0

Janka, Janic 11.04.2013. 11.22

un kaa buus ar staļina bildeem , kuras 9. maaijaa vicinaas…taapat daudz krievu braukaa ar automaašiinaam kuraam aizmugureejo nummura ziimes apraameejumu rotaa CCCP ar sirpi un aamuru galaa….

+13
-2
Atbildēt

1

    janis17 > Janka, Janic 11.04.2013. 17.50

    Es domāju, ka tur var līdzēt radikāla jaunatne ar elementāru naglu :)))))) ha ha ha :))))
    Tā būtu pilsoniska sabiedrība.
    Pamēģini Izraēlā pabraukāt ar SS simboliku apkrāmētā auto :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

Aivars Krauklis 11.04.2013. 14.30

Saeima tikai „virza”, bet Krievijas patriotiskajā internetā kviekšana jau iet vaļā kopš paša rīta. Saki nu vēl, ka par mikroskopisko limitrofu valsteli diženā kaimiņu tauta zinis neliekas.

+9
-1
Atbildēt

2

    Ojārs > Aivars Krauklis 11.04.2013. 18.30

    J.Biotops Saeima tikai „virza”, bet Krievijas patriotiskajā internetā kviekšana jau iet vaļā kopš paša rīta. Saki nu vēl, ka par mikroskopisko limitrofu valsteli diženā kaimiņu tauta zinis neliekas.
    —————
    Vai tad pasaciņa par to,ka dižā krievu tauta ARĪ ir baigi cietusi no komunistu režīma, vairs nav aktuāla? :)))

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Aivars Krauklis 11.04.2013. 20.02

    Andrej, kādas pasciņas?! Mūžīga patiesība ir tā, ka latvieši vispirms kā jau īsteni komunisti uzsēdināja nabaga tautai Trocka-Uļjānova režīmu un pēc tam kā viszvērīgākie fašisti karoja pret patiesi tautisko padomju varu, visā Krievijā slepkavoja padomju pilsoņus (streļaļi židov) un beigās vēl sagrāva darbaļaužu tēvzemi CCCP un atņēma svētajai Krievzemei tās vēsturiskās teritorijas.
    Un to visu vispasaules cionistu + vācu fašistu + anglosakšu imperiālistu vadībā izpildot 300tu komitejas, Rotšilda un Sorosa uzdevumu.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu