ASV izvēlas mierīgu stratēģiju Tuvo Austrumu miera procesa atdzīvināšanai • IR.lv

ASV izvēlas mierīgu stratēģiju Tuvo Austrumu miera procesa atdzīvināšanai

40
Džons Kerijs. Foto: AFP/LETA

 

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs pirmdien paziņojis, ka intensīvi koncentrējies uz mierīgu stratēģiju Tuvo Austrumu miera procesa atdzīvināšanai, un uzsvēra, ka neļaus sevi steidzināt, ziņo LETA/AFP.

Kerijs pauda pārliecību, ka būtu bezatbildīgi neizpētīt visas iespējas virzīties uz priekšu, mēģinot mazināt spriedzi un neuzticību Izraēlas un palestīniešu starpā.

“Es esmu intensīvi koncentrējies uz šo jautājumu un reģionu, jo Amerikas interesēm un reģionālajām interesēm ir patiesi svarīgi virzīt uz priekšu miera procesu,” pēc tikšanās ar Izraēlas prezidentu Šimonu Peresu, apliecināja Kerijs, kurš devies vizītē uz Izraēlu.

Kerijs tikās arī ar palestīniešu pašpārvaldes premjerministru Salamu Fajadu un vakarā viņam bija ieplānotas privātas vakariņas ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu.

Trešdien Kerijam un Netanjahu paredzēta darba tikšanās.

ASV valsts sekretārs žurnālistiem apliecināja, ka nelolo ilūzijas par to, cik smags būs šis ceļš pretī mieram Tuvajos Austrumos.

Tomēr Kerijs pauda pārliecību, ka šķēršļus iespējams pārvarēt, bet uzsvēra, ka nedarīs to kādu vadlīniju vai laika limitu iegrožots.

“Šo procesu nedrīkst sasteigt, pakļaut kaut kādam ārējam laika limitam vai mākslīgam procesam, jo tas ir pārāk svarīgs,” norādīja Kerijs, piebilstot, ka ķēries pie mierīgas stratēģijas, pie kuras plāno pieturēties arī turpmāk.

 

Komentāri (40)

janazakovica 09.04.2013. 12.00

dzona kerija vectevs pa teva liniju fric kons bija ebrejs no austro ungarijas tagad cehijas..par to paris dienas jau raksta pasaules prese pats kerijs to nejausi noskaidrijis tikai 2004 gada….rakstam google.ru dzon kerij evrej..un viss bus..

0
-2
Atbildēt

2

    janazakovica > janazakovica 09.04.2013. 12.48

    Kristus nodevejs juda tiesam pakaraas kad saprata ko nodarijis savam Skolotajam..

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > janazakovica 09.04.2013. 12.11

    KRUSTTEVS. Ja tu atrast savos senčos jūdus, tad pakārtos pie pirmā staba…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu