Magņitska saraksta atklātajā daļā būšot vien 15 uzvārdi • IR.lv

Magņitska saraksta atklātajā daļā būšot vien 15 uzvārdi

23
ASV prezidents Baraks Obama. Foto: AFP/LETA

Sagaidāms, ka šonedēļ kļūs zināms, pret kuriem Krievijas ierēdņiem ASV vērsīs sankcijas

Tā saucamajam Magņitska sarakstam, kurā iekļautajām Krievijas augstajām amatpersonām attieksies ASV vīzu un banku noguldījumu kontu sankcijas, visticamāk, būs atvērtā un slēgtā daļa, vēsta Krievijas avīzes „Kommersant” avoti ASV. Turklāt atvērtajā daļā, ir bažīgi ASV kongresmeņi, būs iekļauti vien 15 uzvārdi.

Pagājušajā nedēļā viens no tā saucamā Magņitska likuma autoriem ASV kongresmenis Džeims Makgoverns Baltajā namā iesniedza sarakstu ar 280 personu vārdiem, to skaitā bija arī augsti stāvošas amatpersonas no Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam tuvām aprindām. Tomēr, kā liecina avoti, ASV administrācija domā par būtisku šo ierobežojumu mīkstināšana, lai nesabojātu attiecības ar Kremli, raksta „Newsru.com”.

Jau ziņots, ka ASV prezidents Baraks Obama Valsts departamentam un Finanšu ministrijai uzdevis pabeigt to Krievijas ierēdņu sarakstu, kuri jāiekļauj tā saucamajā Magņitska sarakstā, informē ASV Valsts departaments. Sagaidāms, ka šo cilvēktiesību pārkāpumos vainoto saraksts kļūs zināms šonedēļ.

Pēc dažām ziņām, šajā cilvēku sarakstā, kam tiks liegta iebraukšana ASV un iesaldēti banku konti Amerikā, varētu būt līdz pat 280 ierēdņiem un Krievijas tiesībsargājošo struktūru pārstāvjiem.

Krievijas mediji tagad nodarbojas ar uzvārdu minēšanu, kas no Krievijas ierēdņiem varētu būt šajā sarakstā. Tā portāls „Newsru.com” raksta, ka Magņitska sarakstā iekļauti Krievijas ģenerālprokurors Jurijs Čaika un Federālā drošības biroja ekonomiskās drošības departamenta galva Viktors Voroņins. Tiek minēts arī Izmeklēšanas komitejas vadītājs Aleksandrs Bastirkins un Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Vladimirs Čurovs. Minēti arī 12 arbitrāžas tiesas tiesneši un citi tiesneši, kuri izskatījuši protesta akciju dalībnieku lietas.

„Magņitska likums” ASV tika pieņemts pērnā gada beigās. Jau rakstīts, ka jurists un fonda „Hermitage Capital” pārstāvis Sergejs Magņitskis Krievijā tika vainots nodokļu nemaksāšanā. 2009.gada novembrī viņš mira, ieslodzīts izolatorā. Lai arī oficiāli nāves iemesls tika minēts sirds akūta nepietiekamība, jurista tuvinieki un darba biedri uzskatīja, ka viņš ir nogalināts, jo atklājis lielu nodokļu krāpšanu, ar ko nodarbojās Krievijas valsts ierēdņi.

Šogad 19.martā tika izbeigta krimināllieta, kurā izmeklēja Magņitska nāves apstākļus, atzīstot, ka tur neesot nozieguma.

(papildināta ar jaunāko informāciju)

Komentāri (23)

ligakalnina 08.04.2013. 09.00

Obama vēl arvien uzskata, ka nevajag Krieviju kaitināt, tad būs viss labi, Obama jau “uzlaboja” attiecības ar Lībiju, Ēģipti, utt., izskatās, viņam droši var piešķirt naivākā ASV prezidenta titulu.

+8
0
Atbildēt

0

janis17 06.04.2013. 23.39

Galvenais krievu noziedznieks un pavēļu devējs arī būs sarakstā? Vai tomēr Obama domā, ka puķins neko nezina par notiekošo urlandijā?

+9
-1
Atbildēt

0

ligakalnina 07.04.2013. 07.22

Patreiz senatori gribot dabūt tai sarakstā Putina labo roku un represiju īstenotāju, izmeklēšanas komitejas vadītāju Bastrikinu un vēl dažas no visaugstākā ranga amatpersonām.
Sakarā ar represijām pret opozīciju un NVO un “uzbraucieniem” Adenauera fondam un dažām citām Vācijas finansētām NVO Putins nokaitinājis pat miermīlīgo Merkeli, nemaz jau nerunājot par daļu vācu politiķiem, bet, vācijā esot arī daudzi “šrēderisti”, kas uzskata, ka Krievijai nevarot prasīt dem. valstu standartus, un labāk Putinam neko nepārmest, tipa, tas viss Krievijas iekšēja lieta, galvnais “labas attiecības”.
Kaut, daudzi no Putinam tuviem cilvēkiem neoficiāli atzīst, ka Putins pārgājis robežu, un sāk personisko vendettu pret opozicionāriem, ko viņš uzskatot nevis par politiskiem pretiniekiem, bet, par personīgiem ienaidniekiem, un viņš ir pateicis – “viņi man sabojāja manu prezidentūru, es, par to, viņiem sabojāšu visu dzīvi”.
Bet Kremļa kleptokrāti jau atrada izeju, kā, daļēji, likvidēt M. likuma sekas att. uz ārzemju īpašumu konfiskāciju, patreiz bīdot likumprojektu, ka, ja kāda ārzemju tiesa, konfiscē kādus ārzemju īpašumus Krievijas pilsonim, Krievijas valsts to kompensē, malači, zēni, saki vēl, ka muļķi!

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu