Vācija satraukta par kratīšanu NVO birojos Krievijā • IR.lv

Vācija satraukta par kratīšanu NVO birojos Krievijā

26
Foto: Lita Krone, LETA

 

Vācija otrdien paudusi bažas Krievijas vēstniecības diplomātam saistībā ar drošības struktūru veikto kratīšanu, kas notikusi vairāku demokrātijas atbalsta nevalstisko organizāciju (NVO) birojos, ziņo LETA/AFP.

Krievijas vēstniecības otrs augstākais diplomāts Oļegs Krasņickis esot “uzaicināts” uz pārrunām pēc ārlietu ministra Gvido Vestervelles pieprasījuma, pavēstīja informācijas avots Ārlietu ministrijā.

“Viņam tika darītas zināmas Vācijas valdības bažas saistībā ar saskaņotajiem soļiem pret vairākām nevalstiskajām organizācijām, arī politiskajiem fondiem,” sacīja avots. Diplomātijā šāds ielūgums ir skaidra protesta forma, kas tomēr nav tik kategoriska kā oficiāla izsaukšana uz ministriju.

Pēdējās nedēļas laikā Krievijas drošības struktūras veikušas kratīšanu Vācijas politisko fondu pārstāvniecībās.

Kratīšana notikusi ar Vācijas Kristīgo demokrātu savienību saistītā Konrāda Adenauera fondā (KAS) Sanktpēterburgā, kā arī ar sociāldemokrātiem saistītajā Frīdriha Eberta fondā Maskavā.

Drošības struktūru pārstāvji aizbildinājušies, ka konfiscē datorus, lai pārbaudītu, vai tajos ir uzstādītas licencētas datorprogrammas, sacīja KAS prezidents Hanss Gērts Peterings, bijušais Eiropas Parlamenta spīkers.

Pēdējo dienu laikā līdzīgas pārbaudes notikušas vairāk nekā 100 nevalstiskajās organizācijās, arī starptautiskās cilvēktiesību aizsardzības organizācijas “Amnesty International” birojā, pavēstīja Krievijas aktīvisti.

 

Komentāri (26)

dzintarz 27.03.2013. 10.50

Šroders glāstīja Kaščeja olas, lai izpelnītos amatus NordStrīmā.
Cerams, ka Merkelei, savukārt, beidzot izdosies īsti sāpīgi Kaščeju-gēbešņiku “sagrābt aiz jaiciem”.
Pietiekoši kremļa asiņainais pindars izklaidējies dienvideiropā, zīmējot Merkelei ūsas!

+9
0
Atbildēt

0

dro 27.03.2013. 11.17

Man pārliecība – SC bija jābūt valdībā, teica stipra latviešu zeltene pirms pēdējām saeimas vēlēšanām:):):)

+8
-1
Atbildēt

0

ligakalnina 27.03.2013. 08.47

Krievijā patreiz notiek koordinēts uzbrukums pilsoniskai sab. un sab. sektoram, ar mērķi iebiedēt, likvidēt, neitralizēt pēdējos, kas vēl atļaujas būt neatkarīgi no Kremļa režīma vai kritizēt to vai tā piedēkļus – Domi, policiju, utt.
Masīva apmelošanas un propasgandas kampaņa notiek pa trim lielākiem TV kanāliem.
Paralēli notiek arvien jauni aresti, tiek arestēti cilvēki, kas piedalijās protestios pret Kremli, izdomāta apsūdzība “masu nekārtībās”, kaut, no tā tur nebija ne vēsts.
Patreiz notiek koordinēts uzbrukums avīzei “MK”, kas aizskāra deputātus, un “Memoriālam”.
Izraisījies liels skandāls, “Novaja gazeta” nopublicēja materiālu, ka soc. tīkls “V kontakte” ilgstoši sadarbojies ar FSB un palīdzējis “močīt” opozīciju.
Un tas centrā, perifērijā vispār notiek absolūta patvaļa un nelikumības.
Krievija strauji iet uz kleptokrātiki – birokrātiska totalitarisma pusi, diemžēl, vairākumam nozombētās Krievijas sab. par to nav nekādas daļas, vai arī tā pat visu to atbalsta.

+8
-2
Atbildēt

2

    ligakalnina > ligakalnina 27.03.2013. 12.01

    Gorbačova un agrīnā Jeļcina laikā likās, ka vektors, tomēr, mainījies.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > ligakalnina 27.03.2013. 11.22

    Krievija nekur „strauji neiet” – apbrīnojama ir šīs zemes nemainība jau 1000 gadu.
    Var mainīt karogus un himnas, var ģerbonī sliktu plūktu vistas mutantu sirpāmurīgā ķebura vietā iezīmēt, var vienu briesmoņu (Vlaģimira Asinsaules, Ivana Briesmīgā) svētbildes aizstāt ar citām (Poļitbjuro KPSS) un tad mainīt atpakaļ – būtībā nemainās nekas. Protams, tautā atrodas nedaudzi, kas to apzinās, daži pat vēlas izrauties, bet tādi bijuši visos laikos ar vienādiem rezultātiem – dažreiz pat palikuši dzīvi.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu