Rīgas brīvostas pārvaldnieks Loginovs paliek amatā • IR.lv

Rīgas brīvostas pārvaldnieks Loginovs paliek amatā

25
Leonīds Loginovs (no labās) un Rīgas vicemērs Andris Ameriks. Foto: Nora Krevneva, F64

Škapars: valsts un pašvaldību pārstāvju vidū atšķiras viedoklis, kas ir laba pārvaldība

Rīgas brīvostas valdes ārkārtas sēdē pirmdien četri valsti pārstāvošie valdes locekļi nobalsoja par brīvostas pārvaldnieka Leonīda Loginova atstādināšanu no amata, savukārt visi četri pašvaldību pārstāvošie valdes locekļi balsoja pret Loginova atlaišanu, tādēļ brīvostas pārvaldnieks no amata netika atbrīvots.

Vienlaikus brīvostas valde vienojusies, ka brīvostas kvalitātes vērtēšanas komisija izvērtēs arī citu pārvaldes darbinieku atbildību par pārkāpumiem brīvostā, ko konstatējusi Valsts kontrole, ziņo LETA.

“Diemžēl viedoklis, kas ir laba pārvaldība, valsts un pašvaldību pārstāvju vidū atšķiras,” pēc ārkārtas sēdes sacīja Brīvostas valdes loceklis Ēriks Škapars (Vienotība).

Pēc četru brīvostas valdes locekļu iesnieguma Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR) pirmdien sasauca brīvostas valdes ārkārtas sēdi, lai lemtu par ostas pārvaldnieka Leonīda Loginova atbilstību ieņemamam amatam.

Revīzijas gaitā Valsts kontrole ir konstatējusi, ka laika periodā no 2009. līdz 2011.gadam Rīgas brīvostā ir bijuši nelietderīgi un nelikumīgi tēriņi vairāk nekā 41 miljona latu apmērā.

VK revīzijā tika secināts, ka Rīgas brīvostas pārvaldes finanšu līdzekļi 595 000 latu apmērā nelikumīgi tērēti gan darba samaksas noteikumiem neatbilstošām prēmijām, dāvanām un veselības apdrošināšanai valdes locekļiem, gan kļūdaini aprēķinātiem pabalstiem, atvaļinājuma naudai un darba nespējas lapas naudai.

 

Komentāri (25)

Janka, Janic 25.03.2013. 19.36

nu prīmā , 4 pret 4 , tur valsts par švaku , tad kaada jeega no tiem četriem ? priekš kam tiem algu jaamaksaa , par to ka tur dežuuree? cik valstij izmaksaa šie četri bezspeeciigie ?

+8
0
Atbildēt

1

Una Grinberga 25.03.2013. 16.47

Ko tad Škapars tik ātri mainīja domas? Pirms divām nedēļām Loginovs šķita par ideālu Rīgas brīvostas pārvaldnieku…
Izskatās, ka Ušariks gatavo pārsteigumu pirms vēlēšanām: ļaus Loginovam sakārtot ostā naudas rebes un tad kā pārsteigums kādu nedēļu pirms vēlēšanām nāks paziņojums, ka Loginovam tomēr ir savi trūkumi un būtu jānomaina vai jānorotē uz politisku amatu nevis izpildvaru. Koalīcija paliks ar pigu, bet sabiedrība jau būs aizmirsusi, ka pirms trīs mēnešiem valdība vēlējās nomainīt Loginovu.

+7
-2
Atbildēt

3

    Māris Bārzdainis > Una Grinberga 25.03.2013. 17.54

    Vienotības Škapars mainīja domas tāpēc, ka drīz tuvojas vēlēšanas un vēlētājiem gribās zināt Vienotības nostāju šajā jautājumā.
    Kāpēc neteikt to, ko elektorāts grib dzirdēt, ja skaidri zināms, ka Loginovs tāpat paliks.
    Drīz pēc vēlēšanām Škapars dziedās veco dziesmu, ka Rīgas brīvosta strādā labi un nekas nav jāmaina.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Çriks Rozenfelds > Una Grinberga 25.03.2013. 19.14

    Pilnīgi piekrītu! Tagad visi aktieri paklanās un saņem ziedus.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > Una Grinberga 25.03.2013. 18.55

    …klau, puiši, vai RBO pārvaldē var ienest ieročus – neziniet?….ja var, tad tā bija baigā nolaidība, ja valsts pārstāvji nepiespieda RD virzītos valdes locekļus nobalsot par Loginova atbrīvošanu…. :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

archoftriumph 25.03.2013. 18.53

butu interesanti zinaat to atlikuso divu riigas domes paarstaavju vaardus uzvaardus kuri balsoja par loginova paliksanu amataa.

ameriks-usakovs: “no kaa mums baidiities? aiz mums staav policija, prokuratura un visa krievija”.

+6
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu