Jaunups nolēmis izstāties no "Vienotības" • IR.lv

Jaunups nolēmis izstāties no “Vienotības”

37
Einārs Repše. Foto: Lauris Vīksne, F64

KNAB vērtēs Repšes biedrības reklāmas kampaņu

Edgars Jaunups, kurš patlaban darbojas biedrībā “Latvijas attīstībai”, nolēmis izstāties no partijas “Vienotība”. Tikmēr Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) redzeslokā ir nonākusi arī Einara Repšes biedrības “Latvijas attīstībai” izvērstā reklāmas kampaņa un to izvērtēs saistībā ar citām partiju aģitācijas kampaņām, pastāstīja KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Jaunups tuvākajās dienās plāno vērsties ar iesniegumu “Vienotībā”, lai no partijas izstātos, informē LETA. Viņš skaidroja, ka tas tiek darīts tāpēc, lai “nebūtu iespēju spekulēt” par biedrības aktivitātēm un kaut kādā veidā mēģināt tās sasaistīt ar “Vienotības” kampaņu pirms pašvaldību vēlēšanām.

Biedrības pārstāvji nopietni apsver iespēju startēt nākamajās Saeimas vēlēšanās, norādīja Jaunups, piebilstot, ka nebūtu loģiski strādāt pie partijas izveides, esot citas partijas biedram. Jaunups, kurš no “Vienotības” saraksta 2009.gadā tika ievēlēts Rīgas domē, ar “Vienotības” vadību plāno pārrunāt savu turpmāko darbību pašvaldībā. Ja nebūšot idejisku domstarpību, tad viņš nenolikšot deputāta mandātu un atlikušos divus mēnešus turpināšot darboties.

Ņemot vērā KNAB noteikto pienākumu pirms vēlēšanām kontrolēt priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumu izpildi, birojs veic neatkarīgu monitoringu un apkopo informāciju par dažādām reklāmām, norādīja Vitenburgs.

To atbilstība likumā noteiktajām aģitācijas pazīmēm tiek izvērtēta visā priekšvēlēšanu periodā līdz vēlēšanu dienai un kopsakarā ar citām partiju un deputātu kandidātu aģitācijas kampaņām. “KNAB uzmanības lokā nonāks visi materiāli, kas saturēs likumā noteiktās aģitācijas pazīmes,” uzsvēra Vitenburgs. Viņš arī atgādināja, ka kandidātu sarakstu iesniegšana pašvaldību vēlēšanām notiks no 12. līdz 22.aprīlim.

Saskaņas centra Saeimas frakcijas deputāts Andrejs Elksniņš vērsies ar iesniegumu Ģenerālprokuratūrā un KNAB, “lūdzot pārbaudīt partijas “Vienotība” reklāmas kampaņu, ko rīko šīs partijas biedrs Einārs Repše caur viņa dibināto biedrību “Latvijas attīstībai””, medijus informē Elksniņš.

Iesniegumā Elksniņš norāda, ka masu saziņas līdzekļos tiek īstenota masīva reklāmas kampaņa, kuru veic biedrības „Latvijas attīstībai” dibinātājs Repše, vienlaicīgi būdams partijas „Vienotība” biedrs. Kampaņa notiek laikā, kad ir spēkā priekšvēlēšanu aģitācijas perioda ierobežojumi.

Arī partija “Vienotība” solīja vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lai skaidrotu, ka tā nav saistīta ar Einara Repšes biedrības “Latvijas attīstībai” izvērsto reklāmas kampaņu, vēstīja telekompānija LNT.

Saeimas deputāte Lolita Čigāne (Vienotība) apliecināja, ka “Vienotība” vērsīsies KNAB, lai skaidrotu, ka tā nav saistīta ar “Latvijas attīstībai” izvērsto reklāmas kampaņu un nezina, kur rasts tai tērētais finansējums. “Mums noteikti ar to nav nekāda sakara,” uzsvēra Čigāne. Politiķe arī bilda, ka nepieciešams pasteidzināt Repšes izslēgšanu no “Vienotības”.

“Vienotībai” bažas varētu radīt risks, ka KNAB “Latvijas attīstībai” izvērsto reklāmas kampaņu varētu ierēķināt politiskā spēka priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumos. Tā kā reklāmās paustās idejas varētu saskanēt ar “Vienotības” redzējumu par valsts attīstību, KNAB varētu vilkt paralēles ar savulaik skandalozo pozitīvisma kampaņu par Tautas partiju, kas arī tika īstenota ar biedrības palīdzību.

Savukārt pats Repše uzsver, ka biedrības reklāmai nav nekādas saistības ar “Vienotību”. Repšes skatījumā, šāda saistība būtu tikpat absurda kā veļas pulvera reklāma kāda politiķa izpildījumā.

Ziņots arī, ka biedrība “Latvijas attīstībai” tika izveidota 2012.gada martā ar mērķi iniciēt diskusiju par Latvijai un tās cilvēkiem nozīmīgiem jautājumiem. Biedrības dibināšanā piedalījās Repše, Edgars Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs un citi. Netiek izslēgts, ka biedrība varētu pārtapt politiskajā partijā un startēt 2014.gada 4.oktobrī plānotajās 12.Saeimas vēlēšanās.

(papildināta ar Jaunupa nostāju)

 

Komentāri (37)

ligakalnina 13.03.2013. 13.55

Repše ir JL, tātad, arī V dibinātājs, Repšes laikā V nenotika tādas cūcības, kādas notiek Āboltiņas laikā ( taisni tāpēc Rrepše Āboltiņai bija tik nevēlams).
īstenībā, izņemot to, ka viņš ir “marsietis” utt., Repšem nav ko pārmest, taisni pateicoties Repšem, politika mainījās, Sončiks un Vašķevics ir pagātne, par visu pārējo nepieminēšu, kas grib zināt, tie zina.
Derēja, tomēr, nodalīt Repšes personību un ne visai veiksmīgo komercdarbību no Repšes – politiķa, Repšes problēma ir komandas izvēle (kaut, arī to var saprast), toties ir absolūta pārliecība, ka Repše tiešām vēl šai valstij tikai labu un ir īsts patriots, kaut, nav arī nekāds altruists, un viņam ir daudzi trūkumi ( kuram tādi nav?).

+15
-5
Atbildēt

11

    piziks > ligakalnina 13.03.2013. 14.41

    Dzeri, Tu laikam staigā kājām, jo principu dēļ taču nebrauc par velti ar Ušakova tramvaju?

    Dzeri, ja Tu esi vienigi kājāmgājējs, tad jau neeesi dzirdējis, kurš autolietotājiem nolaupija ceļu fondu, vai ne? Grāmatvede Bet Tev varētu noziņot, kādi zaudējumi Latvijai nodarīti, ceļus neremontejot un nebūvejot, bet autolietotaju samaksāto notrallinot Vienotības elektorata — birojnieku — uzturēšanai?

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    piziks > ligakalnina 13.03.2013. 15.54

    Bet, Tu mani interesē vienigi kā Vienotibas suvenīrfanātiķe, — jebkuras partijas tēla maitāšanai tādi fanātiķi uzrodas paši… :)

    Ka grāmatvede esi bijusi, te savulaik lielījies pati. Gramatveži ir vajadzīga profesija, bet maz ir kreatīvu/pilnvertīgi gudru grāmatvežu, — lielākā daļa ir patruli izpildītāji, kuri labi kalpo, bet neko savu paši nespēj izdomāt.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 14.03.2013. 10.44

    Bet – tas pat nebija saistīts ar iestāju ES , tur bija stāsts tikai vienīgi par kontroli . Budžetā iezīmēja tik pat daudz naudas cik fondā .

    0
    0
    Atbildēt

    0

    sanitai19 > ligakalnina 18.03.2013. 18.23

    Atbalstot Džera komentu.
    Repši no JL izsvieda, Kalnietes – Āboltiņas u.c. JL demagoģu koalīcija partijas iekšienē. Partija ļoti ar to zaudēja. Viņām bija tieksme pēc varas. Tagad mēs redzam V demoralizāciju. Valstī ir kļuvis tikai sliktāk un sliktāk.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Dainis Salnis > ligakalnina 06.08.2013. 13.55

    Esmu par Repši, bet pret Jaunupu, Bondaru un Osi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > ligakalnina 13.03.2013. 16.38

    OT.
    Paldies Dievam, ka es Tevi neintereseju, kā aģitatoram.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > ligakalnina 14.03.2013. 10.31

    Tieši tā, klusais, jo es esmu dzirdējusi, ka iestājoties ES ir jābūt skaidrai naudas plūsmai, un visi izdevumi jābūt norādīti budžetā. Tāpēc arī Repšes premjerēšanas laikā ceļu uzturēšanai domātos līdzekļus iekļāva budžeta izdevumu daļā. Ceļu fonds nenodrošināja finansu līdzekļu izlietojuma kontroli – tāpēc laikam Šleseram šī fonda atjaunošana tik ļoti gāja pie sirds. Vai atceraties, kā izlaupīja Kultūras fondu? Pat toreiz Ziedoņim ieskaitīto naudu nekautrējās nolaupīt fonda vadītājs.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > ligakalnina 13.03.2013. 15.10

    OT. Izskatās, ka esi labi izstudējis manu biogrāfiju, laikam esi viens no aģitatoriem , jo pārāk mēdzi uz mani atsaukties.
    Tikai sen vairs neesmu grāmatvedis! To neaizmirsti, kad atkal mēģināsi atsaukties uz mani kā grāmatvedi.
    Starp citu, manā biogrāfijā ir bijuši arī citi ieņemamie amati. Vai tos tu arī esi patur’ejis savā atmiņā, kad būs nepieciešams.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 13.03.2013. 21.26

    OT – par ceļu fonda likvidāciju stāstam ir pilnīgi cita bāze . Fondu likvidēja , bet naudas apmēru atstāja – problēma bija caurspīdīgumā . Proti tie speciālo fondu līdzekļi kontrolējas savādāk , vismaz man to tā savulaik stāstija .

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > ligakalnina 13.03.2013. 15.29

    Optiskais Tēmeklis
    “Dzeri, ja Tu esi vienigi kājāmgājējs, tad jau neeesi dzirdējis, kurš autolietotājiem nolaupija ceļu fondu, vai ne?”

    Nevajag kā papagailim atkārtot bez silas palikušā čekas pidara izdomājumus.

    “notrallinot Vienotības elektorata — birojnieku — uzturēšanai?”

    Vai tā nebija Kalvīša-Šlesera-Godmaņa valdība, kas saražoja ierēdņu vietas Šķēles un Kalvīša brālēniem un Šlesera ziliem draudziņiem?

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 13.03.2013. 18.33

    OT. Visam ir robežas, arī demagoģijai. Jā, Repše likvidēja ceļu fondu, bet Repšes valdības laikā ceļu uzturēšanai iedalīja vairāk līdzekļu kā pirms viņa ar visu ceļu fondu. Pēc Repšes valdības pagājuši 10 gadi. Ja Kalvīša – Šlesera laikā būtu rūpējušies par ceļiem, tad krīzes izsauktais finansu samazinājums nozarei nebūtu novedis ceļu infrastruktūru līdz sabrukumam.

    Dzeris49.
    Nebrīnos par tevi – Repšes kompānija, kurā ir Jaunups un Titavs būs labs SC sabiedrotais, bet varbūt kā raksta OT Vienotības avangards sapņu koalīcijā.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

dagne7 13.03.2013. 13.38

Divreiz taču vienā upē iekāpt nevarot.
Man šī reklāma izsauc drusku smaidu, drusku līdzjūtību, liek atcerēties Repšes daudzās politiskās dīvainības /lai gan bijušas taču arī veiksmes/, skaļos un, šķiet, ne sevišķi veiksmīgos finanšu darījumus un izdarīt minējumus par dārgā reklāmas laika finansētāju mērķiem.

Ja, izslēdz Repši, pie vienas reizes ierosinu izslēgt no Vienotības arī Zaķi.

+9
-3
Atbildēt

1

    ltvpanorama > dagne7 13.03.2013. 16.18

    Tā bija milzīga V kļūda ka nepiespieda blēdi Zaķi izstāties vai neizslēdza pēc nodokļu optimizēšanas skandāla..es pat teiktu tas bija visai riebīgs pagrieziena punkts kas neglābjami viesa asociācijas ar TP nekļūdigajiem saulvežiem kuriem ir atļauts viss, tāpēc ka pie varas..tā arī pazūd reitinga punkti un vēlētāju balsis.Nespēja reaģēt uz sabiedriskās domas iietekmējošiem skandāliem, ļoti elementāri parāda visas mūsu politikas nožēlojamo līmeni..

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

buchamona 13.03.2013. 17.37

Ja līdz šim Repšes darbības ir bijušas man saprotamas, tad šitas ” gājiens ar biedrību” :)- ne. Kaut kā liekas, ka tas, ko viņš šobrīd dara ir tas pats grābeklis, uz kura savlaik uzkāpa Godmanis, kad sasaistījās ar LPP un kļuva par Šlesera “palīgu”. :) Arī politiķim, tā pat kā jeb kurai citai balerīnai :), ir jāsaprot, kad ir pienācis laiks aiziet. Citādi – pienāk laiks un viss padarītais sasmērējas un mūža darbs ir vējā :)

+6
-1
Atbildēt

4

    Dina > buchamona 13.03.2013. 18.25

    Kurmītis >> rinķī apkārt

    Hi, hi, hi … man gan einīšia performances VIENMĒR ir bijušas saprotamas. Laikam tāpēc, ka, atšķirībā no tevis, es viņu no laika gala esmu uztvēris kā varas un mantas kāru avantūristu, kurš ne tikai savu sievu vai meitu, bet arī māti i aci nepamirkšķinot pārdos mīkstāka dīvāna dēļ.
    Tiesa – pats gan viņš sevi par izcili godīgu uzskata. Un, kā jau daudziem šizo slimniekiem, šī viņa nesatricimākā pārliecība par SAVU taisnību un godīgumu dažiem labiem garā vājākiem apkārtējiem ļautiņiem liekas pietiekami harizmātiska. Līdz Šiklgrūbera talantam gan viņam ir tālu, taču ar esošo arī, re, ka pietika, lai līdz pat Premjera krēslam aizvendzelētos … :)
    Kas attiecas uz to, ka viņam laiks aiziet – neba nu viņš to izlems. Puisis ir parādā Belokoņam gandrīz miljonu. Tā ka viņš darīs to, ko viņa saimnieks grib. Un saimnieks pateica – marš pie Siles ! … pietiks te ar Mākslīgo intelektu blēņoties, laiks atkal lumpeniem reāli smadzenes paskalot un manas investīcijas tevī atstrādāt … :)))

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > buchamona 13.03.2013. 20.39

    Zili brīnumu – jāpiekrīt kurmītim. Par Eini. (Par Šilgrūberu gan muļķības, nebija zināmajam vīram tāda uzvārda)

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    kristrun > buchamona 13.03.2013. 19.42

    Paldies, Kurmīti, izsmeļoši!

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Dina > buchamona 13.03.2013. 23.24

    Kurmītis >> J.Biotops
    Hitler’s father, Alois Hitler (1837–1903), was the illegitimate child of Maria Anna Schicklgruber. The baptismal register did not show the name of Alois’s father, so Alois bore his mother’s surname.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Hitler
    Tavuprāt pareizāk bija viņu dēvēt par Ādolfu Aloīziču ? … :)))

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu