FOTO: Ziemeļu nākotnes forums Rīgā pulcē valstu līderus • IR.lv

FOTO: Ziemeļu nākotnes forums Rīgā pulcē valstu līderus

36
Dānijas Ministru prezidente Helle Torninga-Šmita (no kreisās), Norvēģijas Karalistes vēstnieks Latvijā Jāns Grēvstads, Zviedrijas Ministru prezidents Frēdriks Reinfelts, Somijas premjerministra biroja valsts sekretārs Olli-Peka Heinonens, Igaunijas Ministru prezidents Andruss Ansips, Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Lietuvas Ministru prezidents Aļgirds Butkevičs, Lielbritānijas Ministru prezidents Deivids Kemerons un Islandes Ministru prezidente Jouhanna Sigirdardoutira sapulcējušies uz kopbildi pirms Ziemeļu nākotnes foruma. Foto: ieva Čīka, LETA

Gaidāmi satiksmes ierobežojumi un sastrēgumi

Ziemeļu nākotnes forumā ceturtdien Rīgā pulcējas daudzu valstu augstākās amatpersonas, lai diskutētu par tēmām “Vai zaļā ekonomika ir konkurētspējīga?” un “Pārvarot digitālo plaisu”. Tāpat kā trešdienas vakarā ieviesti satiksmes ierobežojumi.

Ceturtdien Rīgā notiks Ziemeļvalstu, Baltijas valstu un Lielbritānijas amatpersonu un ekspertu diskusija jeb Ziemeļu nākotnes forums, kurā piedalīsies valsts, privātā un nevalstiskā sektora eksperti, kā arī pētnieki no Apvienotās Karalistes, Dānijas, Igaunijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas. Pirmoreiz Rīgā ieradies Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons.

Valstis šogad vienojušās diskutēt par tēmām “Vai zaļā ekonomika ir konkurētspējīga?” un “Pārvarot digitālo plaisu”, apzinoties, ka zaļo tehnoloģiju ieviešana un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pieejamība ir būtiski faktori valsts ilgtspējīgas un stabilas izaugsmes nodrošināšanai.

Šis būs jau trešais šāda veida forums. Pirmo reizi tas notika 2011.gada janvārī Londonā, bet otro reizi – 2012.gada februārī Stokholmā.

Jau trešdien augsto vienu ierašanās Rīgā radīja gandrīz divu stundu ilgus sastrēgumus ielās, bet Rīgas domes amatpersonas prognozē, ka šodien var notikt tas pats, jo daudzviet būs satiksmes ierobežojumi.

Piemēram, līdz plkst.19 transportlīdzekļiem aizliegts apstāties un stāvēt Kuģu ielas abās pusēs, posmā no Trijādības ielas līdz namam Kuģu ielā 15. Savukārt no plkst.7 līdz 16 transportlīdzekļi nedrīkstēs apstāties un stāvēt Kungu ielas abās pusēs, posmā no Grēcinieku ielas līdz Kaļķu ielai, Grēcinieku ielas abās pusēs, posmā no 11.novembra krastmalas līdz namam Audēju ielā 6, Kalēju ielas posmā no Teātra ielas līdz Gleznotāju ielai, kā arī Jāņa sētas pagalmā.

Minētie apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi neattiecas uz operatīvo transportu un transportlīdzekļiem ar speciālajām atļaujām.

 

Komentāri (36)

austrisv 28.02.2013. 13.20

Patiesību sakot, esmu priecīga, ka Latvijā atkal sanāk ietekmīgu valstu vadītāju forums.
Nesenā pagātnē, kad Latvijā bija zatlerešana nekādi rietumvalstu vadītāji neieradās uz svarīgām tikšanām. Labi, ka vismaz tā esam atgriezušies Rietumos.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu