FOTO: Benedikts XVI atvadās no ticīgajiem Svētā Pētera laukumā • IR.lv

FOTO: Benedikts XVI atvadās no ticīgajiem Svētā Pētera laukumā

14
Pāvests Benedikts XVI svēta jaundzimušo Svētā Pētera laukumā. Foto: EPA/LETA

 

Romas pāvests Benedikts XVI, kurš 28.februārī oficiāli atkāpsies no amata, trešdien pēdējo reizi uzrunāja ticīgos Svētā Pētera laukumā.

Uz šo pasākumu ieradušies ap 200 000 cilvēku, pārdoti 50 tūkstoši biļešu, vēsta BBC.

Benedikts XVI norādīja, ka apzinās sava lēmuma nopietnību un novitāti. Pāvests atzina, ka viņa valdīšanas laikā baznīca piedzīvojusi arī “vētrainus ūdeņus un pretvējus”, bet pauda pārliecību, ka Dievs neļaus baznīcai nogrimt.

“Tas Kungs deva mums dienas ar sauli un vieglu vējiņu (..). Bija arī brīži, kad bija vētraini ūdeņi un pretvēji,” norādīja Benedikts XVI.

Uzrunājot ticīgos, 85 gadus vecais baznīcas galva solīja, ka arī turpmāk pavadīs baznīcu savās lūgšanās.

Benedikts XVI ceturtdien kļūs par pirmo Romas katoļu baznīcas galvu sešu gadsimtu garumā, kurš no augstā amata atkāpjas, nevis paliek tajā līdz mūža galam.

Savu lēmumu atkāpties no amata 85 gadus vecais garīdznieks pamatoja ar lielo vecumu, kura dēļ vairs nespēj pienācīgi veikt amata pienākumus.

Vatikāns iepriekš norādījis, ka pēc atkāpšanās pāvests divus vai trīs mēnešus pavadīs vasaras rezidencē Kastelgandolfo, netālu no Romas, kamēr tiks savesta kārtībā viņa jaunā mītne bijušajā klostera ēkā Vatikāna teritorijā. Lai gan pats Benedikts XVI izteicies, ka dzīvos “noslēgtībā no pasaules”, Vatikāna pārstāvis Federiko Lombardi sacījis, ka viņš dos garīgus padomus savam pēctecim un arī turpmāk publicēs savus teoloģiskos pētījumus.

Tiešraidei no Vatikāna var sekot šeit.

 

Komentāri (14)

janazakovica 27.02.2013. 14.33

benja usol..

0
-1
Atbildēt

0

janazakovica 27.02.2013. 22.46

parasts cilveks un parasts grecinieks kaa mees visi..tikai personibas kulta kropligajaa katolu jutekliskajaa ietvaraa…par kristiesiem …bet pret tadu bezgrecigu un nemaldigu pavestu kaa katoli par vinu sludina..cik luterani tadus katolus ir sadedzinajusi savaa laikaa ..

0
-2
Atbildēt

0

janazakovica 27.02.2013. 15.53

gruti kad visu laiku jataisa svetuliga sejas izteiksme..un japozee ar zidainiem

+1
-3
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu