Dziesmu un deju svētku biļešu cena būs no viena līdz 30 latiem • IR.lv

Dziesmu un deju svētku biļešu cena būs no viena līdz 30 latiem

24
Dziesmu svētkos. Foto: Elmārs Rudzītis, F64

 

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku maksas pasākumu biļešu cenas būs no viena līdz 30 latiem, bet liela daļa svētku nedēļas norišu plānotas bez maksas. Biļešu tirdzniecību plānots sākt aprīļa sākumā biļešu kasēs un interneta vidē. 

Savukārt viens pircējs varēs nopirkt līdz astoņām biļetēm uz vienu pasākumu. Par to otrdien izlēmusi valdība, pieņemot noteikumus par Latvijas Nacionālā kultūras centra maksas pakalpojumu cenrādi.

Plānots publiskajā tirdzniecībā nodrošināt 70% biļešu, iepriekšējā rezervēšanā – 18% un 12% ielūgumu svētku goda viesiem un Dziesmu svētku procesa uzturētājiem un rīkotājiem, ziņo LETA.

Šovasar uz XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku rīkotajiem pasākumiem biļetes būs nepieciešams iegādāties uz 16 sarīkojumiem.

Biļešu cenu kategorija ir noteikta saskaņā ar katra pasākuma veidu vai ieejas biļetes noteiktās sēdvietas atrašanās vietu dabā. Biļešu cenu kategorijas netiks mainītas, bet, ņemot vērā, ka norišu vietās sēdvietu, sektoru un zonējuma plānojums veidots pēc skatītāju vietu izvietojuma projekta var tikt aizvērti atsevišķi sektori un rindas biļešu tirdzniecībai, ja notiek izmaiņas mākslinieciskās un tehniskās koncepcijas realizācijas plānā.

XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētki notiks no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku programmu veido 51 pasākums ar vairāk nekā 62 norisēm.

 

Komentāri (24)

Una Grinberga 26.02.2013. 15.44

Man izskatās, ka 12% ir nedaudz par daudz priekš ielūgumiem. Brīvbiļete pienākas diriģentiem, deju kolektīvu vadītājiem, konkrēto pasākumu organizētājiem un pašām augstākajām amatpersonām. Gan jau ka ministriju ierēdņi var arī paši atļauties noziedot 5-10Ls reizi 5 gados, lai aizietu uz DzSv pasākumiem. Jau pagājušajos dziesmu svētkos bija skandalozi daudz ielūgumu, ko beigās dalīja pa labi un pa kreisi.

+5
-1
Atbildēt

3

    andris902 > Una Grinberga 26.02.2013. 23.04

    …N.S. …domāju, ka 12% brīvbiļetes un ielūgumi nemaz nav tik daudz, ja ņem vērā, cik daudz pasākumi ieplānoti svētku nedēļā….

    …aivarsk…parasti koristiem ir iespēja noskatīties dejotāju ģenerālmēģinājumu, tāpat arī dejotājiem Lielkoncerta ģenerālmēģinājumu Mežaparkā….

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > Una Grinberga 26.02.2013. 17.28

    Nu un kā tad ar pašiem dziedātājiem un dejotājiem? Tiem tavuprāt nepienākās kāda brīvbiļete uz koncertu, kur paši nepiedalās? Nav jau komerciālam pasākumam jābūt!

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Una Grinberga 26.02.2013. 22.53

    @aivarsk
    Ir runa par sēdvietām. Piem. dejotāji ar caurlaidēm var tikt uz gala koncertu, protams stāvvietas vai pleķītis pakalnā zem priedēm, bet var.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu