Verze atkāpjas, pensionārus vadīs Andris Siliņš • IR.lv

Verze atkāpjas, pensionārus vadīs Andris Siliņš

22
Nu jau bijusī Latvijas Pensionāru federācijas vadītāja Aina Verze. Foto: Jānis Saliņš, F64

 

Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) domes sēdē pirmdien par jauno LPF priekšsēdētāju tika ievēlēts līdzšinējais federācijas valdes loceklis Andris Siliņš, ziņo LETA.

Līdzšinējā federācijas vadītāja Aina Verze turpinās darbu kā valdes locekle un tika ievēlēta par federācijas goda priekšsēdētāju.

Domes sēdē Verze teica, ka pieņēmusi lēmumu vairs nepildīt valdes priekšsēdētājas pienākumus arī politisku iemeslu dēļ. Viņa teica, ka šo lēmumu lielā mērā ietekmēja saņemtā kritika pēc labklājības ministres Ilze Viņķeles (Vienotība) demisijas pieprasījuma parakstīšanas.

“Parakstīju labklājības ministres Ilzes Viņķeles demisijas pieprasījumu, sākās histēriska manis pratināšana par politisko darbību un kandidēšanu pašvaldību vēlēšanās. Es konsekventi ievēroju LPF statūtu prasības – LPF vadītājam pārtraukt aktīvu politisko darbību. Man tā nebija jāpārtrauc, jo nebija nemaz sākta,” teica Verze.

Viņa uzskata, ka LPF darbība pēdējā laikā asi ignorēta, turklāt domā, ka tas varētu būt saistīts tieši ar viņu vadītājas amatā. “Un, lūk, patiesais iemesls – es nevaru pieļaut, ka manis dēļ nepamatoti ir jācieš jums, pensionāriem, ar noraidītiem indeksācijas un sociālā netaisnīguma mazināšanas pasākumiem. Jo, lūk, – Verze ir kandidējusi no LPP/LC saraksta, kas tiek uzskatīti gandrīz vai par tautas ienaidniekiem,” izsakās Verze.

Negatīvus komentārus viņa raidīja politologa Ivara Ījaba virzienā. Viņa sacīja, ka politologs saviem studentiem stāstījis, ka Viņķeles demisijas pieprasījums bijis politisks solis. Verze to nodēvēja par “saspiestu domāšanu”.

Tikmēr jaunievēlētais LPF vadītājs Siliņš solīja apzinīgi pildīt valdes priekšsēdētāja pienākumus un uzmundrināja klātesošos ar joku par pirmajiem uzdevumiem LPF priekšsēdētāja amatā. “Jau šonedēļ vai nākamnedēļ taisos iet pie ģimenes ārsta, lai uzlabotu nervu sistēmas darbību un atmiņu,” teica Siliņš, piebilstot, ka tas ir ļoti vajadzīgs, lai vadītu federāciju.

Kā sēdē pastāstīja LPF pārstāvji, beigt savu darbu valdē nolēmusi arī viena no tās loceklēm Zofija Zujeva, tāpēc drīzumā gaidāmas diskusijas, lai nokomplektētu pilnu valdes sastāvu.

Verze LPF vadīja kopš 2002.gada.

 

Komentāri (22)

Anita 23.02.2013. 22.41

Ko tu jenotu pārstāvi sajēdz no pensionāriem ????

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 18.02.2013. 19.13

verze varijaas nepajokam ka jau veca partijniece ar cekas skolu..ieziepejaas visiem LC LPP TP kaa ista profi..vietnieks grib vinu parspet runajoso galvu pensionaru cempionataa..

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu