Melbārža ekipāža sezonu noslēdz ar uzvaru Soču trasē • IR.lv

Melbārža ekipāža sezonu noslēdz ar uzvaru Soču trasē

35
Latvijas vadošā bobsleja četrinieku ekipāža Oskars Melbārdis (no kreisās), Daumants Dreiškens, Intars Dambis un Arvis Vilkaste priecājas par uzvaru Pasaules kausa pēdējā, devītajā, posmā olimpiskajā Soču trasē. Foto: EPA/LETA

 

Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža ekipāža svētdien izcīnīja uzvaru Pasaules kausa pēdējā, devītā, posma četrinieku sacensībās, kas risinājās 2014.gada ziemas olimpisko spēļu trasē Krievijas pilsētā Sočos, ziņo LETA.

Ar šo panākumu Melbārdis nodrošināja vietu Pasaules kausa kopvērtējuma trijniekā četrinieku ieskaitē, kā arī uzvaru kombinācijas summā.

Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Intaru Dambi un Arvi Vilkasti pirmajā braucienā uzrādīja trešo rezultātu, bet otrajā nobraucienā viņi bija ātrākie un uzvaru izcīnīja arī summā.

Šī ir Melbārža pirmā uzvara karjerā pilota statusā. Četrinieku sacensībās viņš šosezon uz goda pjedestāla kāpa divas reizes.

Aizvadītajās sacensībās Melbārdis summā par 0,02 sekundēm apsteidza vācieša Tomasa Floršuca ekipāžu, bet 0,14 sekundes zaudēja krievu Aleksandra Zubkova un Aleksandra Kasjanova ekipāžas, kas ieņēma dalītu trešo vietu.

Tikmēr Oskara Ķibermaņa ekipāža ar stūmējiem Helviju Lūsi, Raivi Broku un Jāni Strengu pirmajā braucienā uzrādīja desmito rezultātu, bet otrajā sasniedza vien 17.rezultātru un summā atkrita uz 12.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā četrinieku ieskaitē uzvaru ar 1727 punktiem izcīnīja Zubkova ekipāža, bet Melbārža ekipāža ar 1625 punktiem ieņēma otro vietu, kaut pirms šī posma atradās vien ceturtajā pozīcijā.

Divniekos sestdien Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu ieņēma trešo vietu. Trijniekā kādā no Pasaules kausa posmiem Melbārdis kā pilots iekļuva piekto reizi karjerā, bet gūtais panākums ļāva latvietim divnieku sezonu noslēgt Pasaules kausa kopvērtējuma otrajā vietā.

Tikmēr Ķibermaņa ekipāža ar stūmēju Raivi Zīrupu sestdien ierindojās 20.vietā.

Šīgada pasaules čempionātā Melbārdis divniekos izcīnīja piekto vietu, bet četriniekos – devīto vietu.

Melbārdis kā vienīgais Latvijas pilots šosezon startēja jau no pirmajām sacensībām, piedaloties arī pirmajos trīs Ziemeļamerikā notikušajos posmos, Žaļims pirmās sacensības Pasaules kausā aizvadīja sezonas piektajā posmā Laplaņā, bet pēdējos posmos otrā pilota lomu aizņem Ķibermanis.

Starpsezonā traumas dēļ karjeru beidza otrs Latvijas labākais pilots Edgars Maskalāns, bet jaunie piloti Ķibermanis un Žaļims jauno sezonu sāka ar Eiropas kausa posmiem.

Aizvadītajā sezonā Latvijas sportisti vissekmīgāk startēja pasaules čempionātā četriniekiem, Maskalāna ekipāžai izcīnot sesto vietu. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārža ekipāža bija piektā, bet Maskalāna – sestā.

 

Komentāri (35)

janis17 18.02.2013. 09.16

Krietni puiši – labs stimuls un cerības uz šo pašu panākumu nākamgad šajā pat trasē :))

+1
0
Atbildēt

0

Cīnītājs 18.02.2013. 10.56

Zubkovs varēs iesniegt vēl vienu potestu, ka Latvijas trases sagatavošanas speciālisti sagatavojuši puišu bobam pašu piemērotāko ledus klājumu….

+1
0
Atbildēt

0

Valis, Pecis, Lampa 18.02.2013. 16.13

Cepuri nost!!!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu