Ločmele: Esam uzminuši kādam uz varžacīm • IR.lv

Ločmele: Esam uzminuši kādam uz varžacīm

121
Tiesas sēde. Foto: Inga Nestere, F64
Māra Miķelsone

Četru mēnešu laikā pret žurnālu „Ir” un tā darbiniekiem tiesā jau četras prasības – sākot no Rīgas mēra iesnieguma, beidzot ar pretabortu kustības dalībniekiem

Četri pieteikumi tiesā četru mēnešu laikā pret vienu mediju – tā nav tipiska situācija, uzskata žurnāla „Ir” galvenā redaktore Nellija Ločmele.

Par žurnālā publicētajiem rakstiem un tajos atspoguļotajiem neglaimojošajiem viedokļiem tiesā vērsies ne tikai Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), bet arī maksātnespējas administrators Aigars Lūsis, kas tagad pilda Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāra pienākumus, maksātnespējas administrators Māris Sprūds un vesela kompānija – kustības “Par dzīvību” organizatori – Jāņa Čakstes Demokrātijas un ilgtspējīgas attīstības biedrība ar tās priekšsēdētāju Juri Putriņu priekšgalā, Latvijas Ordeņu brālības valdes priekšsēdētājs Jānis Rožkalns, biedrības „Krīzes grūtniecības centrs” valdes locekle Judīte Briede-Jureviča un Natālija Magazeina, kas vīdēja kā atslēgas persona tā sauktajā pretabortu kampaņā.

Četras prasības žurnālam atsaukt, atvainoties, arī materiāli kompensēt dažādos rakstos rakstīto iesniegtas laikā no pērnā gada 12.oktobra, kad to izdarīja Rīgas mērs Ušakovs, līdz šā gada 18.janvārim, kad tiesā vērsies Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Aigars Lūsis.

Ir.lv lasītājiem jau zināms par Ušakova prasību pret žurnālu „Ir” un komentētāju Aivaru Ozoliņu. Rīgas mērs iesūdzēja tiesā žurnālu un tā komentētāju par pērngada septembrī publicētu komentāru „Dinozauru dumpis“, kurā komentētājs pauž viedokli, ka valdības krīze būtu izdevīga „Saskaņas centram, kas Ušakova kleptokrātu Rīgas domi pirms pašvaldību vēlēšanām arvien vairāk pozicionē kā alternatīvu valsts valdībai”. Rīgas mēru aizskāris vārds „kleptokrātija” jeb valdošās varas korupcijas veids, kad pie varas esošie palielina personīgo labklājību uz valsts resursu rēķina, bieži izliekoties par plašas sabiedrības labdariem un pakalpojumu sniedzējiem.  

Žurnāla „Ir” galvenā redaktore Ločmele par šiem iesniegumiem tiesai un gaidāmo tiesvedību teic, ka žurnālistu darbs ir noskaidrot patiesību, un „mēs rēķināmies, ka tā ik pa laikam izrādās kādam tikpat neērta kā kritika un viedokļu dažādība”. 

Četri pieteikumi tiesā četru mēnešu laikā pret vienu mediju – tā, protams, nav tipiska situācija, uzskata Ločmele. „Acīmredzot, esam sāpīgi uzminuši uz varžacīm kā Rīgas mēram, tā maksātnespējas biznesa darboņiem un viņu sabiedrotajiem. Prasības tiesā ir kā sāpju brēcieni. Taču nav dzirdēts, ka pret varžacīm palīdz kliegšana. Prasības nav pamatotas, tāpēc varu tikai izteikt nožēlu, ka jau tā pārslogoto tiesu resursi jātērē šādiem bezjēdzīgiem procesiem,” saka galvenā redaktore.

Prasība viduslaiku inkvizīcijas tiesai

Žurnālistes Lāsmas Rozenfeldes raksts „Ieņemšanas brīdis Saeimā“, kas stāstīja par Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijas pērn iniciēto konferenci “Tiesību uz dzīvību tvērums mūsdienu sabiedrībā”, nav paticis kustības “Par dzīvību” organizatoriem, kas vērsušies tiesā pret a/s “Cits medijs” un tās izdotā žurnāla “Ir” galveno redaktori Ločmeli par goda un cieņas aizskaršanu. Viņi uzskata, ka rakstā vairākkārtīgi tiekot apmeloti “Par dzīvību” organizatori un kampaņas laikā organizētās Saeimas konferences dalībnieki.

Prasības pieteicējiem neesot saprotams, kādēļ žurnāls “Ir” tik klaji vērsies pret tradicionālām vērtībām un organizācijām, diskriminējot atšķirīgi domājošus cilvēkus pēc viņu ideoloģiskās pārliecības. “Minētajā publikācijā tiek melīgi apgalvots, ka kustību “Par dzīvību” finansē “starptautiska katoļu” organizācija “Human Life International”. Patiesībā kampaņas finansējums un rīkošana tiek nodrošināta ar Latvijas vietējo nevalstisko organizāciju biedru brīvprātīgiem ziedojumiem sadarbībā ar daudziem sabiedrībā zināmiem labas gribas cilvēkiem,” apgalvo kustības pārstāvji.

Prasības pieteicēji prasa atsaukt minētajā rakstā publicētās nepatiesās ziņas, kas aizskar kustības dalībnieku godu un cieņu, kā arī vēlas iegūt kompensāciju par morālo kaitējumu Ls 5300 apmērā Jāņa Čakstes Demokrātijas un ilgtspējīgas attīstības biedrībai.

Žurnāla “Ir” galvenā redaktore Ločmele uzskata, ka prasība ir nepamatota un “būtībā tās iesniedzēji ir sašutuši par to, ka abortu jautājumā pastāv viedokļu sadursme un žurnāla “Ir” rakstā tā uzskatāmi parādīta, uzklausot visas iesaistītās puses”.

“Šāda prasība iederētos viduslaiku inkvizīcijas tiesā, kas dedzināja “nepareizi” domājošos ķecerus, taču mēs dzīvojam demokrātiskā valstī, kur vārda brīvību aizsargā likums,” norādīja Ločmele.

Aizskartie maksātnespējas administratori

Tikmēr pašreizējais Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Aigars Lūsis, kurš darbojies arī kā maksātnespējas administrators, tiesā vērsies ar prasību atsaukt žurnālistes Anitas Braunas jautājumu intervijā ar Saeimas deputātu no Nacionālās apvienības Raivi Dzintaru. Strīdīgais intervijas fragments portālā Ir.lv skan šādi: „Jautājums: Vai Aigars Lūsis turpinās būt TM parlamentārais sekretārs? Atbilde: Kāpēc lai viņš neturpinātu? Jautājums: Tāpēc, ka acīm redzami viņam tur nav vietas. Ir daudz faktu, kas liecina, ka viņš ir iesaistīts negodīgā [maksātnespējas kooperatīvu] biznesā.”

Lūsis prasa medijam atsaukt un atvainoties par pēdējo teikumu, kā arī samaksāt kaitējuma atlīdzību – vienu latu – un atlīdzināt arī tiesāšanās izdevumus.

Nevarētu teikt, ka Lūsim tīkami bijuši arī citi žurnālā publicētie raksti. It sevišķi par maksātnespējas administratoru darbību. Tā nepatiku raisījis žurnālistes Indras Sprances raksts „Viltus nabagi“, kas publicēts 2012.gada 13.septembrī, kā arī 20.septembra numurā publicētais raksts „Maksātnespējas ķēķis“. Sevišķi netīkama Lūsim izrādījusies žurnāla vāka ilustrācija ar trim zīmīgiem vārdiem: „Āži par dārzniekiem”.

Lūsis publikāciju uzskata par „vienpusēji tendenciozu”, kurā „gandrīz visa paustā informācija satur nepatiesas ziņas”.

Lai arī Lūša prasība hronoloģiski tiesā iesniegta pēdējā – šogad 18.janvārī, ar to sasaucas tieši mēnesi iepriekš – pērnā gada 18.decembrī – Rīgas Centra rajonai tiesai iesniegtā maksātnespējas administratora un savulaik arī Lūša kolēģa šajā lauciņā Māra Sprūda prasība. Tā arī ir par Sprances rakstu „Maksātnespējas ķēķis”.

Sprūds uzskata, ka žurnāliste šajā rakstā ir „paudusi nesamērīgi aizskarošu viedokli par mani bez jebkāda pamatojuma ar faktiem, aizskarot manu godu un cieņu, kā arī mazinot manu profesionālo reputāciju sabiedrības acīs”. Arī viņam nepatīk žurnāla vāka noformējums, kurā redzami Aigars Lūsis un viņa partijas biedrs Gaidis Bērziņš līdzās virsrakstam „Āži par dārzniekiem” – „tādā veidā tiek apzināti veidota sasaiste starp mani un publikācijas autores veidoto negatīvas asociācijas raisošu noformējumu un nepatiesiem negatīviem apgalvojumiem, kas veido negatīvu priekšstatu par mani, aizskar manu godu un cieņu, kā arī ceļ neslavu manai profesionālajai darbībai”. Sprūds norāda, ka šādas publikācijas rezultātā „sabiedriskais vērtējums par mani ir samazinājies”.

Sprūds prasa ne tikai atsaukt un viņam atvainoties par rakstā paustajiem „nepatiesajiem faktiem un ziņām”, bet arī tiesai piespriest „taisnīgu kompensāciju” 16 150 latu apmērā.

Žurnāls Sprūda prasību neatzīst, jo uzskata to par pilnībā nepamatotu. Ne prasības pieteikuma daļā par atvainošanos, ne daļā par nepatiesu faktu un ziņu atsaukšanu viņš nav norādījis nevienu nepatiesu ziņu, kas būtu publicēta par viņu, atbildē tiesai norāda „Ir”.

Turklāt, kā teikts žurnāla „Ir” paskaidrojumā Centra rajona tiesai, „prasība tiek balstīta uz patvaļīgu publikācijas teksta kompilāciju. Prasītāja viedoklis, ka visi rakstā “Maksātnespējas ķēķis” izdarītie vispārīgie secinājumi un vāka ilustrācija ir saistīta ar prasītāju, un viņa fotogrāfija tieši saistīta ar publikācijas grafiskajiem elementiem, kuros izskaidrotas vispārīgas maksātnespējas procesa problēmas, ir tikai paša M.Sprūda personiskā pārliecība, kura nepamatojas faktiskajos apstākļos un publikācijas tekstā”.

Kā beigsies šīs tiesvedības un vai piepildīsies Lūša vēlme, izteikta intervijā žurnālistei – lai žurnāls pats kļūst maksātnespējīgs, jo „nekas nav mūžīgs”, rādīs laiks. Pagaidām zināms vien, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 2.jūlijā skatīs Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova prasību pret žurnālu “Ir” un tā komentētāju Aivaru Ozoliņu. Kā liecina informācija tiesu portālā “www.tiesas.lv”, lietu skatīs tiesnese Velga Gailīte.

 

Komentāri (121)

ievuliitis 18.02.2013. 13.02

Palasīju šodienas ziņas portālos. Nevienam žurnālistam pat prātā nav ienācis uzdot jautājumus par Jākobsona spīdzināšanu, ievietojot to uz veselu mēnesi vienā istabā ar astoņiem slepkavības pastrādājušiem psihiatriskajā slimnīcā, ne Iekšlietu ministram, ne Valsts Policijas priekšniekam.
Protams, fakts, ka IR lietu skatīs tiesnese Velga Gailīte jau iepriekš liek domāt par nelabvēlīgu lietas iznākumu. Bet jūs tak varat būr droši, ka tiesas zālē pret jums fiziska vardarbība netiks pastrādāta un iziesiet no tās 100% dzīvi. Jākobsonam gan nebija pārliecības par to – kad un vai vispār izies no psihenes.

+18
-1
Atbildēt

6

    Signija Aizpuriete > ievuliitis 18.02.2013. 13.36

    ——
    Māris Zanders‏@Maris_Zanders

    Deputāts Seržants par kolēģiem 1.11: “Līdz šim man likās, ka tikai Repše bija no Marsa, bet tagad es saprotu, ka viņš tomēr neieradās viens”

    https://twitter.com/IneseAizstrauta/status/264120430758068224

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > ievuliitis 18.02.2013. 17.47

    roberts. +1

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > ievuliitis 18.02.2013. 14.36

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 18.02.2013. 22.06

    Sveiks, labvakar, lno! Visu cieņu Mūrnieces kundzei. Bet vai tas nav milzīgas nožēlas vērts fakts, ka tā balss ir izrādījusies tik vientuļa? :(

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    dro > ievuliitis 18.02.2013. 19.21

    betijacelmale. Viena balstiņa atskanēja gan:
    Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība) uzskata, ka žurnālista turēšana psihiatriskajā slimnīcā ir starptautisks skandāls, un viņa aicina iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (Reformu partija) izvērtēt notikušo un uzņemties par to politisko atbildību.

    “Aicinu iekšlietu ministru uzņemties politisko atbildību un aicinu izvērtēt [notikušo]. Runa ir par politisko atbildību un politisko kultūru,” sacīja Mūrniece, kura pirmdien piedalās konferencē, kas veltīta gadam pēc divvalodības referenduma, kur runāja arī par šo tēmu.

    Mūrniece norādīja, ka notikusi rupja Latvijas valsts institūciju vēršanās pret žurnālistu. “Manuprāt, tas ir starptautisks skandāls, tā ir nepieņemama izturēšanās pret žurnālistu. Noteikti amatpersonām būs jāatskaitās par to starptautiskajām institūcijām. Principi, kurus izmantojušas institūcijas, ir kā principi valstīs, par kurām Eiropas Cilvēktiesību tiesā ir ļoti daudz sūdzību. Rodas iespaids, ka Latvijā ar žurnālistu, kas šajā gadījumā paudis “Saskaņas centram” kaitējošo informāciju, izrēķinās kā Krievijā,” sacīja Mūrniece. /LA/

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > ievuliitis 18.02.2013. 14.24

    betijacelmale: Palasīju šodienas ziņas portālos. Nevienam žurnālistam pat prātā nav ienācis uzdot jautājumus par Jākobsona spīdzināšanu…
    __________________________

    Es ar par šo brīnos. Normālā pasaulē (tajā, ko IR tik ļoti slavē), šai ziņai būtu jābūt pirmajā vietā, un žurnālistiem būtu “jābombardē” iekšlietu ministrs, bet te izskatās, ka žurnālisti to “psihenes lietu” uztver par normālu parādību.

    Arī šis pats IR uzsver vairāk savas problēmas ar tiesvedību (šis raksts) un par Jākabsonu virsrakstā uzsver apsūdzības uzrādīšanu. Ar šo rīcību IR vairāk līdzinās kaut kādam paklausīgam medijam pēc Krievijas parauga, nevis eiropeiskam medijam par ko pašiem patīk tik ļoti sevi dēvēt.

    +12
    -5
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 18.02.2013. 08.01

…nu , atliek noirkt tiesnesi , nauda caur arodbiedriibu no Riigas satiksmes , krem’la stratee’gija rullee

+18
-4
Atbildēt

0

ligakalnina 18.02.2013. 08.40

Nez kapēc tāda sakritība, ka tie “aizvainotie” mums vienmēr tuvi diviem politiskajiem spēkiem – vai nu SC, vai nu NA, un tie ir vai nu visiem zināmie ( bet, nenotiesātie) blēži, vai nu visai radikālu uzskatu paudēji, kuriem ir nepanesami, ka kādam citam var būt arī citādi uzskati.
Arī šeit, komentāros, to Ir neobjektivitātē bieži vien apsūdz taisni NA atbalstītāji.
Manuprāt, tas liecina, ka ar Ir viss ir OK, un tas strādā pareizā virzienā, tā turpināt!

+19
-12
Atbildēt

27

    Egitazz > ligakalnina 18.02.2013. 09.58

    kāpēc sakritība? varbūt vienkārši Ozoliņš savos rakstos nepieskaras interesantiem TV tehnikas iegādes jautājumiem un neraksta plašus rakstus par Dombrovska ģimenes nekustamā īpašuma biznesu un īpašu labvēlību no valsts bankas?

    +7
    -15
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.02.2013. 12.47

    Ja SC būtu 100% vadāms no Kremļa, tad Daugavpils mēra arestam nebūtu nekāda nozīme, taisni tas, ka SC var ietekmēt, veicot pret to zināmas darbības Latvijā, jau arī liecina par to, ka tas neatrodas pilnīgā Kremļa kontrolē.

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.02.2013. 11.54

    Kremlim ir ietekme uz SC, daudzu SC politiķu mentalitāte ir līdzīga Kremļa politiķu mentalitātei ( tāpat gan, kā arī daudzu NA politiķu mentalitāte – dalīšana “savējos” un “ienaidniekos”, liberālisms un liberāļi kā lielākie ienaidnieki, seks. minoritāšu tiesību neatzīšana, domāšanas stils, tieksme uz autoritārismu, utt.), bet, apgalvot ka Kremlis un viss SC ir sinonīmi, es neuzņemtos, SC ir dažādi cilvēki.

    +8
    -10
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.02.2013. 12.12

    Ne viss ir tik vienkārši, kā jums šķiet, SC pat eiro referendumu neatbalstīja, un, galīgi ne vienmēr, visi tā balsojumi ir prokremliski utt., patreiz visprokremliskāka taisni ar to, ka kaitē Latvijai, kā tikai var, ir ZZS, nevis SC.
    Un Ušakova darbība Rīgā, drīzāk, populisms un korupcija, kas balstās uz padomisko mentalitāti, nekas tāds sevišķi prokremlisks tur nav.

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > ligakalnina 18.02.2013. 11.21

    Loģiski, ka problēmas rodas ar tiem, kuru mēģina sist. Laikam jābūt dzerim, lai par to brīnītos :)

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > ligakalnina 18.02.2013. 12.30

    džeris … Ne viss ir tik vienkārši, kā jums šķiet, SC pat eiro referendumu neatbalstīja, un, galīgi ne vienmēr, visi tā balsojumi ir prokremliski utt.
    ————————————————————————-

    Vēl dažas stundas komentāros un mēs uzzināsim, ka SC patiesībā nav nekāds Krievijas specdienestu projekts, bet patiesībā to finansē vai nu japāņi , vai nu Silvio Berluskoni … :))

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.02.2013. 11.33

    Aha, un taisni NA būs tā, kas mūs no tā visa paglābs, ar Dzintaru un Parādnieku un vēl to jūsu īpatnējo ministri – integratori Grendi ar viņas “padomnieku” Iesalnieku un visu to viņa ģimeni, kas ērti iekārtojusies tai KM.
    Un tie, kas neatbalsta NA, tie, dabiski, neko nesaprot, tos nozombējusi Kremļa propaganda, un vispār, mums tikai NA ir īsteni patrioti, kam rūp Latvijas liktenis, pārējie visi ir vai nu muļķi, vai “nodevēji”, vai pat ienaidnieki, utt., jau simtreiz dzirdēts pantiņš.
    Un “krievs”,un “Kremlis” absolūti nav sinonīmi, derēja to vienreiz saprast.

    +11
    -11
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 18.02.2013. 09.23

    Dzeri, atklāšu Tev noslēpumu! Tikai nevienam nestāsti!
    sc ir vienotības un tās ruporu ideoloģiskie pretinieki, bet NA ir vienotības un tās ruporu greizsirdības objekts – tautā mīlētāki konkurenti…

    +16
    -15
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 18.02.2013. 15.24

    Kolpant, taisnība, tikai tagad pamanīju. Bija arestēts Daugavpils vicemērs. Mēdzu būt neprecīza polemikas karstumā. Par iemesliem uzreiz neatbildēšu, padomāšu. Bet noteikti tie nav apzinātie meli. Kāds iemesls ir jūsu nepatiesam apgalvojumam par to, ka lēmums neatbalstīt eiro referendumu tika pieņemts pirms Daugavpils vicemēra aresta? Apzinātie meli vai vēlme lai tas solis izskatītos cēlāks?:D
    1.februāris: “Apvienības Saskaņas centrs Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs apsolījis 31 deputāta parakstus, ja Grigule nodrošinās trīs līdz četru deputātu parakstus, skaidroja deputāte.
    Apvienības Saskaņas centrs (SC) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins neizslēdz iespēju, ka vairākums SC deputātu varētu parakstīties par referenduma procedūras rīkošanu saistībā ar Eiro ieviešanas likumu, ja “reālajā dzīvē pastāvēs” citu partiju deputātu nepieciešamie paraksti.”
    http://www.diena.lv/latvija/politika/grigulei-izdevies-iegut-34-deputatu-atbalstu-referenduma-rosinasanai-par-eiro-ieviesanas-likumu-13991421

    2. februārī:
    http://www.tvnet.lv/zinas/kriminalzinas/452316-knab_veicis_parbaudi_uznemuma_daugavpils_siltumtikli

    3.februārī:

    “Kā ziņots, Rīgas rajona tiesas izmeklēšanas tiesnesis 3.februārī lēma apcietināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajā kriminālprocesā aizdomās turēto Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieku Vjačeslavu Širjakovu, kā arī uzņēmējus Jāni Sprinovski un Gintu Sorokinu”

    http://www.delfi.lv/news/national/politics/parsudzeti-visi-tris-tiesas-lemumi-par-daugavpils-amatpersonu-kukulosanas-lieta-aiztureto-apcietinasanu.d?id=43056446

    Agešins par partijas lēmumu neatbalstīt eiro referendumu paziņoja 4. februārī.

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 18.02.2013. 09.59

    Dzeri – par to liecinās pašvaldību vēlēšanu rezultāti jūnijā.
    Ja jau NA popularitāte ir tik nenozīmīga, ko tad visi rusofīli, tevi ieskaitot, tik satraukušies?

    +12
    -11
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.02.2013. 10.06

    aivarsk tu visus iedali rusofīlos un rusofobos?
    Vispār, es neiedalu cilvēkus pēc tautības, un, ja kas, krievu tautība nav ne ar ko sliktāka par latviešu vai jebkuru citu tautību, domāt, kā tu, ir viduslaiki, taisni līdzīgas domāšanas dēļ es tik ļoti “mīlu” to NA, un , ne tikai es, vēl daudzi no tās “tautas”, kura jūs tik ļoti mīl, pēc jūsu pašu domām.
    Kritiskāk vajag pret sevi izturēties, lielība naudu nemaksā….

    +12
    -11
    Atbildēt

    0

    My Paradise, My Rules > ligakalnina 18.02.2013. 14.33

    Vai Ušakova līgums ar “Vienoto Krieviju” par ciešāku “sadraudzību” nav prokremlisks solis? Briseles biroja slēgšana un biroja atvēršana Maskavā? Ikmēneša vizītes Maskavā?

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 18.02.2013. 10.17

    Nē, dzeri, ne visus un patlaban runāju par latviešiem, tiem, kas ir savas tautas nodevēji – rubiks, urbanovičs u.c. un tiem, kas balansē uz šīs nodevības robežas, apzināti vai neapzināti reklamējot “krieviski/padomisko” dzīvesveidu televīzijā, presē, politikā.
    Es redzu presingu, es redzu to, kā notiek “soft occupation” un tipisks piemērs esi tu pats – jo tu neredzi un nesaproti tos mērķus un plānus, kas kremlī diriģē gan “saskaņas” biznesus šeit, gan manipulē ar jums, iestāstot, ka vispirms prāta, tad zemes okupācija soli pa solim jau nebūs sāpīgi…

    +11
    -10
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.02.2013. 14.34

    Kaut ko esmu teicis par minoritātēm?
    Vai par to, ka cilvēki nav jādala pēc tautības?
    Te jums, NA atbalstītājiem, atkal viens kopējs moments ar Krievijas “patriotiem”, tie arī mēdz dalīt cilvēkus “pravislavnijos krievos” un pārējos.
    Jums brīnišķīgi sapasētu, tāpat, kā esmu drošs, ka Dzintars ar visu to savu vāji izglītoto kompāniju Krievijā būtu kādi “Naši” vai “Moldaja Rossija”, un PSRS laikos būtu rajona mēroga komjaunatnes sekretāri, taisni tāds pats līmenis, brīnos vienīgi par tiem it kā sakarīgiem komentētājiem, kas visu to kompāniju uztver nopietni, un nopietni domā, ka šie varētu vadīt valsti, TB gala blēži, un VL gala primitīvie nacionālpopulisti, Latvijai būtu labāk, ja tādus no varas turētu tālāk, gan jau bez viņiem arī atrastu tos “risinājumus.
    Un par to mīlestību paskaidro aivarsk, taisni viņš domā, ka NA ir tautas “mīlēta”.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    My Paradise, My Rules > ligakalnina 18.02.2013. 14.20

    Dzeri, nomet sparu! Nesāc te atkal par minoritātēm. Nevajag! Krievi te nekad nav jutušies kā minoritāte, bet gan kā “atbrīvotāji” un “kultūras nesēji” un prasa izrādīt attiecīgu cieņu. Tur ir nelaimes sakne. Ja igauņi prasītu kādas īpašās tiesības? Vai lietuvieši? Un neminiet man kā attaisnojumu lielo krievu skaitu Latvijā. Tad man nāksies atkal gari un plaši stāstīt par īpašo PSRS nacionālo jautājumu risināšanas metodi – celt šeit rūpnīcas un iesūtīt darba spēku.

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 18.02.2013. 12.04

    dzeris49 Kremlim ir ietekme uz SC..
    ______________________________
    Vai tik ne tāda “ietekme” kā maršalam uz zaldātu?:)

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    My Paradise, My Rules > ligakalnina 18.02.2013. 14.14

    dzeri, latviešiem nav raksturīgi mīlēt ēdienu, jo ēdiens latvietim garšo vai negaršo, arī partijas latvieši nemīl, tās var atbalstīt, kritizēt vai ignorēt. Un sākt polemizēt, ka viena tautība ir tikpat laba, cik otra ir muļķīgi. Šis temats ir ļoti nodrāzts un apnicis. Runa ir par to, ka 22 gadus pēc neatkarības atjaunošanas tikai NA runā par latviešu nācijas problēmām pašas nācijas etniskajā dzimtenē. Un ne tikai aktualizē šīs problēmas, bet meklē risinājumu, rosina visus domāt, kā dzīvot tālāk, lai Latvijā būtu labi arī latviešiem. (Smieklīgi skan, bet tomēr runa ir tieši par šo “arī”.)

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > ligakalnina 18.02.2013. 10.05

    džeris … Un kas tad liecina, ka NA tai “tautā” ir vairāk mīlēta, kā V?
    Ne reitingi, ne Saeimas vēlēšanas par to neliecina
    ———————————————————————

    Nu jau cienītskungs pasteidzies samest visu vienā maisā !!! :)

    Reitingus patiešām vairs īpaši negribas ņemt vērā (kopš dažādu lietu parādīšanās gaismā), taču pēdējās Saeimas vēlēšanas gan esat “nejauši” piemirsis ?
    Un arī nākošās vēlēšanas patiešām parādīs, kurš tiek mīlēts. Paradoksālākais ir fakts, ka V kauč kā (izskatās) pilnīgi nesajēdz, ka tautas mīlestību tai daudz vairāk dotu SC apkarošana, nevis cīņa ar pašreiz iedomāto pretinieku

    +13
    -10
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 18.02.2013. 12.28

    SC, dzri, ļoti kareivīgi iestājās par eiro referendumu. Vēl pāris nedēlas atpakaļ kādā piektdienā Agešins ļoti skaidri teica, ka Grigulei būs SC paraksti. Tad tika arestēts Daugavpils mērs, notika neafišētas sarunas ar varas partijām. Acīmredzot, tur galdā tika likti pierādījumi tam, pret kādām vēl “lielākām zivīm” ir savākti pietiekami pierādījumi arestam un… uz burvju nūjiņas mājienu SC bija kategoriski PRET eiro referendumu. Kāda PATIESA rūpe par valsti :D

    +11
    -8
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 18.02.2013. 14.29

    Dzeri, tu pats raksti, ka “Kremlim ir ietekme uz SC, daudzu SC politiķu mentalitāte ir līdzīga Kremļa politiķu mentalitātei” – par to jau ir tas stāsts, ka arī 99% sc vēlētāju ir tāda pati mentalitāte un tas nozīmē, ka šie vēlētāji = kremlis. Krievi viņi vai russkojazičnije, vairs jau nav nekādas nozīmes!

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    Egitazz > ligakalnina 18.02.2013. 14.35

    betijacelmale
    Tad tika arestēts Daugavpils mērs, notika neafišētas sarunas ar varas partijām.
    =======
    Интересно, это сознательное вранье или очередное абсолютное невладение деталями?
    Во-первых, в Даугавпилсе мер женщина. ВО-вторых, задержали вице-мера. В-третьих, и самое главное, это произошло после решения ЦС не подписываться под письмом Григуле.

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 18.02.2013. 10.35

    Dzeri, kādus vēl pierādījumus tev vajadzētu, lai atvērtos acis?
    Rīgu, Rēzekni, Daugavpili, Jūrmalu un vairākas citas pilsētas jau pārvalda kremlis. Tiek runāts un darīts, lai radītu “Latgales autonomiju”…
    Tev liekās, ka tas ir normāli, ka vienas valsts pārvaldi veic citas valsts politiska struktūra???
    Netici? Palasi Jākobsona publicēto ušakova saraksti ar vienoto krieviju un krievu specdienestu aģentiem…

    +12
    -8
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 18.02.2013. 13.12

    dzeris: “…taisni tas, ka SC var ietekmēt, veicot pret to zināmas darbības Latvijā, jau arī liecina par to, ka tas neatrodas pilnīgā Kremļa kontrolē.”
    Paga, paga, Kremlis nekontrolē visas Latvijas politiskās partijas, es to neapgalvoju. Bet tas, ka ir politiskas partijas, kas neatrodas Kremļa ietekmē, neliecina par to, ka SC nav pakļauts Maskavai. Tev sāk klibot loģika.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.02.2013. 09.55

    Un kas tad liecina, ka NA tai “tautā” ir vairāk mīlēta, kā V?
    Ne reitingi, ne Saeimas vēlēšanas par to neliecina, cita lieta, ka daudziem NA biedriem un atbalstītājiem ir tendence uzskatīt, ka taisni viņi ir tā “tauta”, un tie, kas viņus neatbalsta, tie visi nekāda “tauta” nav, drīzāk, ienaidnieki.

    +17
    -12
    Atbildēt

    0

    buchamona > ligakalnina 18.02.2013. 12.59

    dzeri…Un Ušakova darbība Rīgā, drīzāk, populisms un korupcija, kas balstās uz padomisko mentalitāti, nekas tāds sevišķi prokremlisks tur nav…+++ Ušakova vadītajai Rīgai ir sava ” ārpolitika” un sava “iekšpolitika” un šī Rīgas domes politika ir vērsta tieši par 180 pretēji tam politiskā kursa virzienam, kuru ietur mūsu valsts. Pat sava tautu – rīdzinieks, Ušakovs ir paspējis radīt. :)

    RD aktīvi iesaistās ideoloģiskajā konfrontācijā starp 16. martu un 9. maiju utt. Nesaprotu, kā Tu vari noliegt prokremlisku orientāciju Ušakovam, kurš sadarbojas ar Krievijas spiegiem? :)

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 18.02.2013. 12.09

    Dzeris: “SC ir dažādi cilvēki”
    Man ir absolūti viena alga, kādi cilvēki ir SC. Es redzu, kādu politiku viņu partija piekopj. Un, ja tie hipotētiskie Latvijas patrioti, kas pēc tavām domām ir SC rindās, klusē un ne ar pušplēstu vārdu neizrāda savu attieksmi, tad man ir pilnīgs pamats uzskatīt tos visus par manas valsts ienaidniekiem.

    +12
    -5
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 18.02.2013. 11.44

    dzeris49. Un “krievs”,un “Kremlis” absolūti nav sinonīmi, derēja to vienreiz saprast.
    ___________________
    Vai Kremlis un SC arī nav sinonīmi?:)

    +11
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu