Ministrija vairs neļaus LOK dalīt sporta infrastruktūras naudu • IR.lv

Ministrija vairs neļaus LOK dalīt sporta infrastruktūras naudu

29
Ilggadējs LOK saimnieks ir tās prezidents Aldons Vrubļevskis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Puse no līdz šim uzceltajiem olimpiskajiem centriem atrodas pašvaldībās, kuru vadītāji ir arī LOK izpildkomitejas locekļi

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) tuvāko nedēļu laikā plāno nākt klajā ar jaunu sporta infrastruktūras attīstības koncepciju, kurā paredzēts, ka ministrija pati uzraudzīs un plānos sporta objektu turpmāku attīstību un to vairs nedarīs ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) starpniecību, piektdien raksta laikraksts “Dienas Bizness”.

Līdz šim valsts investīcijas sporta infrastruktūrā notikušas haotiski un politizēti, tādējādi valstij piederošā sporta infrastruktūra nonākusi teju līdz sabrukumam. Tā līdzšinējo sporta infrastruktūras investīciju politiku, kas īstenota ar LOK starpniecību, raksturo par sporta nozari atbildīgajā ministrijā.

«Olimpiskie centri vairs netiks atbalstīti tādā veidā, kā tas bija līdz šim, – caur valsts budžeta dotāciju LOK. Ja vispār sporta objekti un bāzes tiks būvēti, tad dotācijas tiks piešķirtas konkrētam izpildītājam, konkrētam projekta veicējam. Patlaban IZM pastāv uz to, ka vispār sporta infrastruktūru nevar attīstīt kampaņveidīgi. Infrastruktūra būtu attīstāma pa konkrētiem plānošanas periodiem, lai izpaliktu strīdi par gada, divu gadu vai triju gadu konkrētu finansējumu,» saka IZM Sporta un jaunatnes departamenta direktore Ulrika Auniņa-Naumova.

Kā LOK prezidents, tā arī IZM amatpersonas atzīst, ka pastāvošā sistēma rada izkropļotu priekšstatu par to, cik daudz naudas valsts īsti atvēl sporta finansēšanai, turklāt lēmumi par valsts galvojumu piešķiršanu vai nepiešķiršanu tiek pieņemti, ietekmējoties no politiskās konjunktūras. Nevar arī nepamanīt, ka puse no līdz šim uzceltajiem olimpiskajiem centriem atrodas pašvaldībās, kuru vadītāji ir arī LOK izpildkomitejas locekļi, norāda laikraksts.

Auniņa-Naumova uzsver: “Tas, ka LOK vairs netiek plānots izsniegt valsts galvojumus kredītiem, kas ņemti sporta infrastruktūras attīstīšanai, vēl nenozīmējot attīstības apstāšanos. Varētu teikt, ka IZM pārņem atpakaļ šīs funkcijas un pastiprināti uzraudzīs un pati plānos šo objektu turpmāku attīstību.”

 

Komentāri (29)

Janis 15.02.2013. 09.03

Jācer, ka izdosies, vēl viens politbiznesa perēklis būs iznīdēts.

+16
-4
Atbildēt

2

    dace_ampermane > Janis 15.02.2013. 20.55

    aniijaa

    buļļa sūds :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    aldis_grunde > Janis 15.02.2013. 10.51

    Tik nevajag iedomāties, ka ministrijā arī netiks pieņemti politiski lēmumi…
    Nav jau tik svarīgi nomainīt vienus naudas dalītājus pret citiem, bet gan vajag izstrādāt kaut kādus loģiskus principus, kritērijus, pēc kuriem nauda tiek dalīta.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

Elīna Barkovska 15.02.2013. 09.24

Zemgales ziņas rakstīja, ka Zemgales olimpiskais centrs gadu beidzot ar apmēram 600 000 LVL zaudējumiem. Manuprāt tas ir vājprāts, priekš Latvijas finansēm.
Šādu Olimpisko centru ir 5, ja nemaldos:)

+8
-2
Atbildēt

1

    janis17 > Elīna Barkovska 15.02.2013. 12.06

    pareizi, jāklapē ciet, vai jāpārdod Maximai, lai sīkie basketbolisti, futbolisti neiet trenēties kādā sporta veidā, bet, lai sit alus pudeles, pīpē un dzer! Valsij un pilsētai tas noteikti būs izdevīgāk!!!

    PROTAMS, ka jāprot arī tādā pasākumā saimniekot! Kas pie tādiem zaudējumiem vainīgs????? Kādreizējo ZOC vadītāju Andri Misteru no centra patrieca, jo viņa vadībā ZOC 2010. gadu beidza ar 379 tūkstošu latu zaudējumiem, bet jaunā šefa Armanda Ozollapas vadībā 2011. gadu ZOC noslēdzis ar 618 tūkstošu latu zaudējumiem.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 15.02.2013. 18.04

nu vairaak kaa pusi jau nozaga , nevar LOK mafijai dot daliit kautkaadu piķi ,taa sen zinaama patiesiiba….

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu