Video: Urālos ar sprādzieniem nokrīt meteorīts • IR.lv

Video: Urālos ar sprādzieniem nokrīt meteorīts

27
Krītošo meteorītu nofilmējuši daudzi Urālu iedzīvotāji.

 

Piektdienas, 15.februāra rītā, ap pulksten 9.22 pēc vietējā laika Krievijas pilsētas Čeļabinskas iedzīvotāji bija aculiecinieki neparastai parādībai – debesīs atskanējuši sprādzieni un uz zemes kritušas karstas šķembas. Izrādās, Urālu iedzīvotāji bijuši liecinieki meteorīta krišanai, vēsta portāls „Newsru.com”.

Čeļabinskā turklāt vēl sākušies sakaru traucējumi, pilsētas iedzīvotāji daļēji evakuēti, jo ēkām sākuši birt laukā logi un nami drebējuši.

“Uzliesmojumi, kurus redzēja iedzīvotāji, radās no meteorītu lietus,” aģentūrai ITAR-TASS teikuši Krievijas ārkārtas situāciju dienesta pārstāvji. Tomēr pēc neilga laika informācija par uzliesmojumu cēloni tika koriģēta, varas iestādēm norādot, ka virs Urāliem neesot bijis meteorītu lietus, bet gan nokritis meteorīts.

Meteorīts esot sadedzis, nonākot Zemes atmosfēras zemākajos slāņos, bet par paaugstinātu radiācijas līmeni nav jāuztraucas – viss ir normas robežās, informējusi Ārkārtas situāciju ministrija.

Meteorīts lidojis no Kazahstānas pāri Tjumeņas un Sverdlovskas apgabaliem – tā krītošā meteorīta trajektoriju aprakstīja Ārkārtas sicuāciju ministrijas Urālu reģionālais centrs.Pēc tā rīcībā esošām ziņām, meteorīta lielākais gabals nokritis 80 kilometru no Čeļabinskas apgabala pilsētas Sotki. Speciālisti neprognozē, ka debesis šodien turpinās sagādāt pārsteigumus cilvēkiem dažādu kosmisku šķembu veidā.

Arī Jekaterinburgas iedzīvotāji redzējuši krītošus objektus, kurus uzskatījuši par lidmašīnas atlūzām.

Savukārt Čeļabinskas pilsētā notikusi daļēja iedzīvotāju evakuācija, bet pilsētas dzīvei svarīgie objekti nodrošināti ar papildu apsardzi. Jau aptuveni 20 tūkstoši karavīru pārmeklē apkārtni, bet trīs lidmašīnas novēro rajonu no gaisa.

 

Komentāri (27)

Kinskis 15.02.2013. 09.36

Krievijā ienāk jauns mobilais operators

+9
-1
Atbildēt

0

mariam 15.02.2013. 09.14

Es ar nesaprotu, kāpēc pie ziņas vajadzēja video ar tādu šaubīgu datumu likt. Šitas noteikti smukāk izskatās un datums arī šodienas http://www.youtube.com/watch?v=iCawTYPtehk&feature=youtu.be Vienīgi – autora komentāri gan kā jau pie krieviem un laikam IR ziņām diezko nederētu.
Un te vesela kaudzi video un foto ar postījumiem – http://zyalt.livejournal.com/722930.html

+8
-1
Atbildēt

3

    dzintarz > mariam 17.02.2013. 00.33

    FSB kuŗina pravoslavnuto imažināriju..

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > mariam 15.02.2013. 16.49

    jūtīgām dvēselēm jāskatās bez skaņas…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > mariam 15.02.2013. 09.23

    žoržs

    vienīgi jābrīnās par to kā krievi ar vienu vārdu var radīt tik bagātīgu jūtu aprakstu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

grislits 15.02.2013. 12.48

Redz no cik daudziem rakursiem sabildēta meteorīta krišana pateicoties Krievijas korupcijai. Nebūtu Krievijā korupcijas, mēs tādus kadrus neredzētu.

Kādēļ pateicoties korupcijai? Tādēļ, ka pateicoties lielajai korupcijai, ir liela visatļautība. Un šī visatļautība un korupcija valda arī milzīgā apjomā Krievijas GAI (ceļu policijā). Un pateicoties tam, gandrīz katrs autovadītājs iegādājas un uzstāda automašīnā videoreģistratoru, jo savādāk avārijas gadījumā vai strīda gadījumā ar GAI neko pierādīt nebūs spējīgs.

+6
-1
Atbildēt

1

    enjoy > grislits 15.02.2013. 18.06

    Āāāā, tādēļ es nevarēju saprast, kādēļ visi pasažieri braucot filmē ar mobilo ceļu. :))

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu