Ziemeļkoreja veikusi jaunu kodolizmēģinājumu • IR.lv

Ziemeļkoreja veikusi jaunu kodolizmēģinājumu

32
Indonēzijas seismologi kartē rāda vietu, kur otrdien konstatēta seismiskā aktivitāte, radot aizdomas par Ziemeļkorejas izmēģinājumiem. Foto: AFP/LETA

 

Ziemeļkoreja, nepakļaujoties starptautiskās sabiedrības prasībām, otrdien, acīmredzot, veikusi kodolizmēģinājumu, ziņo LETA/AFP/Reuters. Tas ir jau trešais šīs valsts kodolizmēģinājums.

Reģionālās seismoloģijas iestādes plkst.11.57 (plkst.4.57 pēc Latvijas laika) reģistrēja 4,9 līdz 5,1 magnitūdu stipru pazemes grūdienu, kura epicentrs atradās kilometra dziļumā tajā pašā vietā, kur izvietots Ziemeļkorejas kodolizmēģinājumu poligons.

Starptautiskā kodolizmēģinājumu novērošanas aģentūra vēsta, ka otrdien veiktais sprādziens bijis aptuveni tikpat stiprs kā abi iepriekšējie Ziemeļkorejas kodolizmēģinājumi, kas tika veikti 2006. un 2008.gadā.

Savukārt Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija vērtē, ka pazemes grūdienu izraisījis sešas līdz septiņas kilotonnas vai pat vēl spēcīgāks kodollādiņš.

Tikmēr diplomāti vēsta, ka otrdien notiks ANO Drošības padomes ārkārtas sanāksme, kurā tiks apspriesta iespējamā reakcija uz Phenjanas veikto kodolizmēģinājumu.

 

Komentāri (32)

janazakovica 12.02.2013. 12.07

vareja izsaut pa izraelu..un nomierinaties

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu