Šišons paraksta līgumu par pēdējiem koncertiem Rīgā • IR.lv

Šišons paraksta līgumu par pēdējiem koncertiem Rīgā

23
Diriģents Karels Marks Šišons. Foto: Lita Krone, LETA

Maestro vienojies par trīs jau iepriekš ieplānotu koncertu diriģēšanu Rīgā

Diriģents Karels Marks Šišons pagājušajā nedēļā parakstījis viesdiriģenta sadarbības līgumu ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO) par trīs koncertu diriģēšanu Rīgā šajā koncertsezonā, aģentūru LETA informēja LNSO sabiedrisko attiecību vadītāja Sondra Lāce. Pats Šišons savā paziņojumā norāda, ka “šis būs mans pēdējais koncerts ar LNSO”.

Šišona vadībā 22. un 23.februārī Lielajā ģildē gaidāmi koncerti “Šimkus&Šišons”, kā arī sezonas noslēguma koncerts 17.maijā, savukārt 22.marta koncertu “Varoņa dzīve” Šišons nediriģēs, taču koncerts, kā plānots, notiks spāņu izcelsmes diriģenta Dāvida Himenesa Karreras vadībā.

“Esmu tiešām ļoti priecīgs februārī izpildīt Brāmsa pirmo klavierkoncertu ar lielisko kolēģi Vestardu Šimku, kā arī ar nepacietību gaidu uzstāšanos maijā ar  brīnišķīgo obojistu Albrehtu Maijeru. Maija koncerts būs īpašs arī tāpēc, ka šis būs mans pēdējais koncerts ar LNSO,” savā paziņojumā medijiem raksta Šišons.

“Mēs ļoti priecājamies, ka spējām vienoties ar maestro Šišonu par nosacījumiem, lai vismaz divas no plānotajām trim koncertprogrammām varētu tikt atskaņotas viņa vadībā. Koncerti patlaban ir gandrīz izpārdoti, tādēļ ar lielu nepacietību gaidām maestro ierašanos Rīgā jau pavisam drīz. Šišonu Rīgas klausītāji vienmēr ir uzņēmuši ar lielu atsaucību un mīlestību, tādēļ mēs ceram, ka tas nākotnē mudinās maestro atgriezties Rīgā vēl un vēl,” teic LNSO valdes locekle Ilze Paidere-Staķe.

Lāce bilst, ka mēneša beigās paredzētajos koncertos “Šimkus&Šišons” būs iespēja dzirdēt Johannesa Brāmsa “Pirmo koncertu klavierēm ar orķestri re minorā op.15” un Pētera Čaikovska “Sesto (Patētisko) simfoniju si minorā op.74”.

Līdz 1.janvārim diriģents Šišons bija LNSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs, taču Kultūras ministrijas atbalsta trūkuma dēļ Šišons pieņēma lēmumu lauzt līgumu, jo neredzēja iespēju turpmāk celt orķestra māksliniecisko kvalitāti.

 

Komentāri (23)

erika_k 06.02.2013. 15.24

Ziņas statusam neatbilstoši tendencioza pēdējā rindkopa. Izteikta apgalvojuma formā, kaut bija jābūt atstāstījuma formai.
Proti – “Šišons lauza, pamatojoties uz KM neatsaucību…”, vai “pamatojoties uz KM atbalsta trūkumu, Šišons pieņēma lēmumu lauzt līgumu…”

Apkaunieties, žurnālisti un redaktori.

+2
-1
Atbildēt

0

janazakovica 06.02.2013. 16.11

sisons nodevejs..kaa vins taa vareja

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu