Ušakovs priekšvēlēšanu ierobežojumu laikā kabinetā aizmirst SC bukletus • IR.lv

Ušakovs priekšvēlēšanu ierobežojumu laikā kabinetā aizmirst SC bukletus

11
Otrdienas rītā Rīgas domes telpās vēl bija redzami SC reklamējošie bukleti. Foto: Ivo Leitāns

Policija pārbauda iespējamu nelikumīgu aģitāciju Rīgas domes telpās

Valsts policija sākusi pārbaudi par iespējamu nelikumīgu aģitāciju Rīgas domes telpās. Rīgas Centra iecirknis no kāda žurnālista saņēmis iesniegumu par to, ka, iespējams, Rīgas domes telpās tiek pārkāpts Priekšvēlēšanu aģitācijas likums, LETA teica Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis. 

Pārkāpums konstatēts Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) kabinetā. Priekštelpā, kur regulāri tiek rīkotas preses konferences un uzturas apmeklētāji, uz galda novietoti “Saskaņas centra” izdotie bukleti “Tava Rīga”. Fotogrāfiju ar šiem bukletiem sociālajā tīklā Twitter bija ievietojis Latvijas Radio žurnālists Ivo Leitāns.

Ušakovs skaidroja, ka tā bijusi kļūda, jo pēc brīvdienām, kad 2.februārī sākās priekšvēlēšanu aģitācijas periods, bukletiem neviens nav pievērsis uzmanību.

Domes priekšsēdētājs sacīja, ka policijas piemēroto sodu, kas tiks atsūtīts Rīgas domei vai “Saskaņas centra” frakcijai, viņš apmaksāšot pats no saviem personīgajiem līdzekļiem.

Bukleti no domes ir aizvākti, taču Ušakovs teica, ka partija tos turpinās izdot un izplatīt arī priekšvēlēšanu laikā un turpmākos četrus gadus, bet pēc 2.jūnija tie atkal būšot lasāmi arī Rātsnamā.

“Tava Rīga” bukleti parasti atrodami arī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Andra Amerika (GKR) kabineta priekštelpā, taču vicemērs aģentūrai LETA sacīja, ka bukletus jau ir novācis.

Saskaņā ar Priekšvēlēšanu aģitācijas likumu pašvaldību telpās aizliegts veikt priekšvēlēšanu aģitāciju. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss savukārt par aģitācijas noteikumu pārkāpšana paredz brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz 150 latiem, bet juridiskajām personām – līdz 800 latiem.

 

Komentāri (11)

Mārtiņš Lukstiņš 06.02.2013. 00.54

Sekretāre šo ir palaidusi garām? Varētu noticēt. Politmahināciju guru Ušakovam it kā neuzmanības pēc bukletiņš vēl mētājās priekštelpā? Noticēt tam būs daudz, daudz grūtāk, ņemot vērā, cik nopietni un visaptveroši SC gatavojas šīm vēlēšanām – Tava Rīga, RD padarīto darbu slavas dziesmas, aģitēšanas aizliegšana gandrīz visur pilsētā, izņemot sab.t. pieturas un transportu, brīvbiļetes, utt. Uz citu aktivitāšu fona tas jau tāds sīkums vien ir, tāpēc nepievērsa uzmanību un dabūja pa nagiem.

Žurnālists izdarījis lielisku darbu – svarīgākais, ka tas noticis pašā priekšvēlēšanu aģitācijas aizlieguma sākumā un uz priekšu, ir cerība, visi iesaistītie daudz rūpīgāk ievēros spēles noteikumus.

+8
0
Atbildēt

0

dro 05.02.2013. 21.38

Fakts ,kurš nav uzmanības vērts. Lūk, interesantāka ziņa: http://www.apollo.lv/zinas/divaina-uzruna-rd-sedes-laika-deputatos-rada-neizpratni/552652?utm_source=inbox&utm_campaign=news&utm_medium=newsbox
Rīgas domes sēde šodien sākās ar aptuveni piecas minūtes ilgu Latvijas Pretalkohola biedrības vadītāja Ata Silarozes uzrunu, raisot neizpratni opozīcijas deputātos, novēroja aģentūra LETA.
«Man jau ilgāku laiku ir pārdomas par to, kas ir tie cilvēki, kas pirms domes sēdes drīkst uzrunāt deputātus. Rīgas dome iepriekš ir liegusi domes sēdē runāt vecāku komiteju pārstāvjiem un, kad tika dibināta «Aqua Riga», neļāva runāt arī Pārtikas tirgotāju asociācijas pārstāvjiem, bet tādam odiozam cilvēkam kā Silaroze – atļauj. Ja tas ir [deputāta Jāņa] Šmita (GKR) viesis, lai viņu uzņem frakcijā,» pauda deputāts Olafs Pulks un piebilda, ka Silaroze turklāt ir iepriekš krimināli sodīts par pedofiliju.

+4
0
Atbildēt

1

    Andris > dro 05.02.2013. 23.56

    Ja kādam Ignata Kujalova atrašanās līdzās SC “raisa neizpratni”, tad tāds cilvēks ir tikai aizvakar piedzimis. Kāds podiņš, tāds vāciņš.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Ojārs 05.02.2013. 23.49

Un neviena no Latvijas drošības strukrūrām uz to nereaģē… Vāks!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu